Hellene, σε παρακαλώ μην γίνεις και αυτή τη φορά Malakas.

Σ.Σ. Hellene κάνε αυτούς να αισθανθούν Malakas επιτέλους. 
Δεν θα ήταν άσχημο να εμμείνουμε στο “Hellene”, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ιδίως μιας και το “Greek” αφενός σημαίνει Γραικός, και αφετέρου τα τελευταία 2 έτη έχει υποτιμηθεί ως έννοια παγκοσμίως.
Είδα ευχάριστα το βίντεο της Κατερίνας Μουτσάτσου (I am Helene) και μου άρεσε. Βέβαια μετά που το ξανασκέφτηκα, θα το προτιμούσα χωρίς την υπερβολή και τον υπερπατριωτισμό, αφού στα περισσότερα έχει δίκιο και δεν χρήζουν υπόστασης από π.χ τον εθνικό ύμνο.
Αυτο το βίντεο της Κατερίνας, έδωσε έμπνευση στον Σπύρο (εύγε!) να παραθέσει την δική του οπτική (my name is Spyros and I am Malakas) στο ίδιο νόμισμα.
Το πρόσημο και των δύο είναι θετικό, μιας και οι δύο έχουν το δίκιο τους. Ίσως να είναι μια αφετηρία, μια αφορμή για να μαζευτούν και άλλες φρέσκιες φωνές, άσε που όλοι αναμένουν και τις εκδοχές των ράδιο αρβύλα και του Λάκη.
Και εδώ είναι το θέμα. Δηλαδή κατά πόσο αυτές οι φρέσκες, νέες και γεμάτες ενέργεια φωνές και φάτσες μπορούν να κρατήσουν το νόημα και της Hellene Κατερίνας και του Malakas Σπύρου. Κατά πόσο θα βγει από μέσα μας ο συνδυασμός της υπερηφάνειας του Hellene και ο θυμός του εξαπατημένου και χειραγωγημένου Malakas.
Αυτός ο κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε οριστικά. Οι παλαιάς κοπής πολιτικοί που έρχονται να μας θεωρήσουν για μια ακόμα φορά "Malakas" την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι τα 2 κόμματα του
μεταπολιτευτικού δικομματισμού έχουν συμφωνήσει εκ των προτέρων για συγκυβέρνηση, για επαλήθευση των μνημονίων, για νέο ακόμα επαχθέστερο μνημόνιο, για μεγαλύτερη εξαθλίωση και απαξίωση των Hellenes, πρέπει επιτέλους να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ας ξεπεράσουμε επιτέλους για μια φορά το βόλεμα. Ας σκεφτούμε επιτέλους μια φορά έξω από τον νεοπλουτίστικο και λαμογίστικο τρόπο που σκεφτόμασταν τα τελευταία 30 και βάλε χρόνια. Ας ξεπεράσουμε επιτέλους το αυτομαστίγωμα, την γκρίνια, τον ωχαδελφισμό και την ζώνη του βολέματος. 
Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να μας γράψει η ιστορία και να μας μνημονεύουν οι επόμενες γενιές. Είναι η στιγμή να ξαναγράψουμε ιστορία, δημιουργώντας νέα παράδοση και παράγοντας κληρονομιά.
Οι προπαππούδες και οι προγιαγιάδες μας έχουν αφήσει ανεκτίμητες κληρονονιές και τεράστιους θησαυρούς παράδοσης, γνώσης και πολιτισμού που πρέπει τους στείλουμε σε όλο το κόσμο με τυπωμένη την στάμπα Hellenes.

Είναι επιτέλους η στιγμή εμείς οι HELLENES να κάνουμε αυτά τα ανδρείκελα να αισθανθούν ΑΥΤΟΙ MALAKES αντί για εμάς. 
ΜΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΜΗΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ. ΑΣΕ ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ. 

Γιώργος Μπάκος για το Loutraki One και το Olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.