“Λευκή πετσέτα” το Μαξίμου, τρόμος στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.

Θέλουν μικρή διαφορά και “μπαμπούλα” την Χρυσή Αυγή!
Για “διαχειρίσιμη ήττα” στις εκλογές κάνουν λόγο στην κυβέρνηση, πετώντας στην ουσία λευκή πετσέτα με κάποιους… κόκκους “θετικών δημοσκοπήσεων”. 
Η αλήθεια ειναι πως μετά το βέτο Μπαρόζο για εθνικές εκλογες πριν τις Ευρωεκλογές, η πρώτη μεριμνα της ΝΔ είναι να χαλιναγωγήσει την διαφορά του αποτελέσματος ώστε αυτό να εμφανίζεται “διαχειρίσιμο”
Σύμφωνα με τον επικοινωνιακό σχεδιασμό -όπου βεβαίως οι βαρώνοι έχουν τον πρώτο λόγο- μία διαφορά της τάξεως του 5% θα μπορούσε να θεωρηθεί διαχειρίσιμη επικονωνιακά, δίνοντας μία… παράταση ζωής στην συγκυβέρνηση. 
Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη έκθεση στις αυτοδιοικητικές. Αυτό θα επιτευχθεί με
“χαλαρή” εμπλοκή του κόμματος, εκτός βεβαίως από τις μεγάλες πόλεις όπου η ξεκάθαρη υποψηφιότητα είναι υποχρεωτική.
Απρόσμενος σύμμαχος στην επικοινωνιακή διαχείριση του αποτελέσματος φαίνεται να είναι η “Χρυσή Αυγή”, αφού ένα υψηλό ποσοστό της θα χρησιμοποιηθεί για την αλλαγή ατζέντας. Από την διαχείριση της ήττας, στην σύμπλευση του “δημοκρατικού τόξου”. Την μπάλα στην εξέδρα δηλαδή.
Αντίθετα, τα σημάδια τρόμου σε ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν. Και τα δύο κόμματα δεν είναι προϊόν κάποιας ιδεολογίας αλλά μηχανισμοι που η συνοχή τους εξαρτάται από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων όσων εμπλέκονται. Όσο οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν επερχόμενο “Βατερλώ”, τόσο θα επικρατούν τάσεις διάσπασης. Δεν υπάρχει άλλωστε κάποιος “ευγενής σκοπός” ώστε τα στελέχη να βουλιάξουν μαζί με το πλοίο.
Εδώ είναι και το λεπτό σημείο για την χώρα. Ο καταποντισμός ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, θα αφήσει μία ΝΔ χωρίς δεκανίκια να προσπαθεί να διατηρηθεί στην κυβέρνηση έχοντας πλέον απέναντι της την λαϊκη κατακραυγή.
Εάν τα ποσοστά της ΧΑ είναι ψηλά, τότε θα εκβιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ (με την βοήθεια των “προθύμων” Σταθάκη – Τσακαλώτου) για να ολοκληρώσουν μαζί το έγκλημα του μνημονίου.
Εάν όχι, τότε θα πρέπει να παραιτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.