“Κήρυξαν τον πόλεμο στην Ελλάδα” χωρίς να δώσουν το δικαίωμα αντίστασης!

Σημαντική μείωση εισοδήματος για το 97% των νοικοκυριών και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου (κυρίως των πολυμελών οικογενειών) κατέγραψε η ετήσια τακτική έρευνα[1] του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Ο μέσος όρος μείωσης του εισοδήματος αγγίζει το 40%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην Αττική. 
Σύμφωνα με την έρευνα, το 40,2% των νοικοκυριών (ήτοι 1,4 εκατ. νοικοκυριά) έχουν στην οικογένεια τουλάχιστον ένα άτομο σε ανεργία. Το 44,3% του πληθυσμού έχει οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, ενώ 1 στα 10 νοικοκυριά αναγκάστηκε να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία για να ανταπεξέλθει στην κρίση. 
Επίσης, 1 στα 3 νοικοκυριά βρίσκεται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών [2], ενώ
το 41,7% των νοικοκυριών δεν διαθέτει επαρκές εισόδημα για την κάλυψη υποχρεώσεων.
Γενικότερα, κλίμα απαισιοδοξίας διακατέχει τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς η έρευνα κατέδειξε πως το 41,7% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του επόμενου έτους. Δραματικές είναι και οι μειώσεις στην κατανάλωση, με το 63,7% των νοικοκυριών να δηλώνει πως έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες ειδών διατροφής, ενώ πάνω από 3 στα 4 νοικοκυριά έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες για θέρμανση και μετακινήσεις.
Από την έρευνα αποδεικνύεται το υψηλό ποσοστό κατοχής ακίνητης περιουσίας, καθώς το 86,7% του πληθυσμού κατέχει κάποιο ακίνητο και το 28,1% των νοικοκυριών που διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι έχει στεγαστικό δάνειο, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν δανειακά βάρη.

[1]Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1201 αντιπροσωπευτικών νοικοκυριών στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2013.
[2]Προς το Δημόσιο, ταμεία ΔΕΚΟ, τράπεζες, δάνεια κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.