Foreign Policy: Στους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές ο Αλέξης Τσίπρας

Στους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές για το 2013 συμπεριέλαβε τον Αλέξη Τσίπρα το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy, μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών του.
Σύμφωνα με το εξώφυλλο του περιοδικού ο Αλέξης Τσίπρας ανήκει στην ομάδα των «Αμφισβητιών» μαζί με μια ετερόκλητη παρέα που συμπεριλαμβάνει τον αρχηγό και
ευρωβουλευτή του ευρωσκεπτικιστικού και δεξιού UKIP, Νάιτζελ Φαράζ, μέχρι τον αναρχικό ανθρωπολόγο και ακτιβιστή του Occupy Wall Street, Ντέιβιντ Γκρέιμπερ, και τους τρεις νεαρούς οικονομολόγους που κατέρριψαν την θεωρία του Ρόγκοφ περί σύνδεσης της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής με την ανάπτυξη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δεύτερος Έλληνας που συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα, καθώς το 2010 οι αναγνώστες του Foreign Policy είχαν ψηφίσει μέσα στους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου (σ.σ. κάτι που δεν ξέρουμε και εμείς πως να ερμηνεύσουμε...θετικά ή αρνητικά για τον Αλέξη;)
Σε άλλες κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βλαδίμηρο Πούτιν, μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, την ομάδα που διαχειρίστηκε την αποστολή και την παρακολούθηση των οχημάτων εξερεύνησης του πλανήτη Άρη, αλλά και τoν Γκλεν Γκρίνγουολντ που μετέφερε τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν στον Guardian.
 

1 σχόλιο:

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.