Είναι πια επίσημο: Στην Ελλάδα ο φασισμός έρχεται από τα πάνω.

SamarasGoldenDawnΧρειάστηκε να βγει προς τα έξω ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τον αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας ώστε να επιβεβαιωθεί πέρα από κάθε αμφιβολία αυτό που ήδη γνωρίζαμε: ο φασισμός στην Ελλάδα έρχεται υποβολιμιαία από τα πάνω χωρίς να στηρίζεται πρωταρχικά στην υπαρκτή διάχυση του στο ξεσκισμένο κοινωνικό σώμα.
Σε μια εποχή οικονομικής κατάρρευσης, διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων, εντεινόμενης αστυνομοκρατίας και εξοντωτικών μνημονίων δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Άλλωστε το παρελθόν αυτού του κράτους ήταν ρατσιστικό και ξενοφοβικό ακόμη κι όταν δεν υπήρχαν οι σημερινές δραματικές συνθήκες.
Όμως η κλιμάκωση της βίας αυτού του κράτους σε συνανθρώπους μας
που έτυχε να γεννηθούν σε άλλες χώρες συνιστά πλέον κάτι άλλο ποιοτικά.
Συνιστά τον πλήρη εκφασισμό ενός κράτους χωρίς να τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα. Όταν φτάνουμε ο αρχηγός της αστυνομίας να μιλά με ύφος παλιού ναζί γκαουλαίτερ για τον βίο που πρέπει να γίνει αβίωτο αναφερόμενος αδιάκριτα σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες πολέμου τότε ξέρουμε ότι έχει κοπεί κάθε γέφυρα με οποιοδήποτε είδος ανθρώπινων δικαιωμάτων, με οποιαδήποτε έννοια ανθρωπιάς και πολιτισμού. Βρισκόμαστε πλέον και επίσημα στο βασίλειο του φασισμού. Κι όταν φτάνουμε κατώτεροι αστυνομικοί να εγκαλούν τον αρχηγό τους ότι τους μετατρέπει σε ρατσιστές και εγκληματίες για να εισπράξουν περιφρονητικά την αγέρωχη αντίδραση του ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, τότε συνειδητοποιούμε ότι έχουμε ξεπεράσει το σημείο μηδέν που σηματοδοτεί ο εκφασισμός ενός κράτους. Συνειδητοποιούμε δηλαδή ότι ο φασισμός δεν είναι πια απειλή αλλά απτή τραγική πραγματικότητα κι ότι κάθε σιωπή προς αυτόν συνιστά συνενοχή που τον αποθρασύνει.

Γιατί ο φασισμός μπορεί να ξερνιέται από τα πάνω αλλά αυτό μπορεί να το κάνει με άνεση όσο νιώθει ότι έχει πρόθυμο ένα κοινωνικό σώμα που τον ανέχεται και τον καταπίνει ή ακόμη χειρότερα τον ενισχύει και τον αποθεώνει. Και μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κατάρρευσης και της απουσίας ενός μαζικού απελευθερωτικού κινήματος που να μπορεί να δώσει άλλη έμπνευση στην κοινωνία, το κοινωνικό σώμα είναι όντως δηλητηριασμένο στην ανοχή ή/και στην αποδοχή του ωμού κρατικού φασισμού.
Ξέρουμε επίσης τον βασικό υπεύθυνο για αυτή την απότομη φασιστική στροφή του κράτους (ξανατονίζοντας, κράτος που ούτε πριν σεβόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα παρά ήταν και παλιότερο υπόλογο για ένα σωρό αυθαιρεσίες και για ενδογενή ρατσισμό) Κι αυτός ο βασικός υπεύθυνος δεν είναι η χρυσή αυγή αλλά η ίδια η ΝΔ. 
Πλησιάζουμε πια τα δυο χρόνια από όταν είχα γράψει αυτό: “Πόσοι όμως έχουν αντιληφθεί ότι η πολιτική ατζέντα αυτής της δολοφονικής ομάδας έφτασε να γίνει ο κοινός πολιτικός τόπος των βασικών καθεστωτικών κομμάτων;Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε τον Σαμαρά και να μην μπορούμε να τον διακρίνουμε από τον Μιχαλιολάκο!“Το μεταναστευτικό ανέδειξε ο Αντώνης Σαμαράς ως προτεραιότητα της ΝΔ, μιλώντας στο διαγραμματειακό του κόμματός του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας».” «Οι πόλεις μας έχουν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες, εμείς θα τις ανακαταλάβουμε», υπογράμμισε και προανήγγειλε κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια που υποστήριξε ότι «μετέτρεψε την Ελλάδα σε μαγνήτη για τους λαθρομετανάστες».Η φρασεολογία του δεν έχει πλέον καμιά διαφορά με αυτά που γράφονται και διακηρύσσονται στα έντυπα της χιτλερικής αυγής! Χρησιμοποιούνται ακριβώς οι ίδιοι όροι και οι ίδιες ιδεοληψίες και διαστρεβλώσεις. “ Η μετάλλαξη του καθεστώτος σε φασιστικό, οι μετανάστες και οι ντόπιοι…
Με βάση αυτή την μετάλλαξη προς τον ανοικτό φασισμό η ΝΔ προσπάθησε να συσπειρώσει ότι μπορούσε να συσπειρωθεί  από την διαλυμένη εκλογική βάση της δικαιώνοντας με τον πιο πρόστυχο και απαίσιο τρόπο τον ναζισμό της χρυσής αυγής που ξαφνικά αυτοπροβλήθηκε δικαιωμένη για την δολοφονική ιδεολογία της. Η εκλογική επανανομιμοποίηση της ΝΔ στις εκλογές του Ιούνη του 2012 έβαλε σε δράση τον ανοικτό εκφασισμό του κράτους. Συνένοχοι σε αυτή την ζοφερή προοπτική στάθηκαν και το ΠΑΣΟΚ και βέβαια το ίδιο το μηντιακό κατεστημένο που από την γέννηση του υπήρξε σταθερός φορέας διασποράς του ρατσισμού στο κοινωνικό σώμα. Η επιχείρηση ξένιος ζευς και το άνοιγμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης ήταν από μόνα τους αρκετά για να δείξουν που πήγαινε η κατάσταση. Η απανθρωπιά ενθαρρυνόταν πλέον σαν στάση ζωής προς τους μπάτσους από τους ανώτερους τους κι έτσι έγινε η ίδια κρατικός θεσμός.
Φτάσαμε να πολλαπλασιαστούν οι πνιγμοί ανθρώπων στο Αιγαίο μπροστά στα μάτια των κρατικών οργάνων που δεν έκαναν τίποτα για να τους αποτρέψουν. Μικρά παιδιά ακόμη και βρέφη να χάνουν τις ζωές τους σε περιστατικά που η διήγηση τους κόβει την ανάσα σε κάθε ανθρώπινο ον που έχει μέσα του διατηρήσει ένα ελάχιστο ίχνος ανθρωπιάς. Και όταν οι άνθρωποι γλύτωναν με τις δικές τους δυνάμεις από το να πνιγούν μπροστά στα άκαρδα μάτια ναζιστών λιμενόμπατσων, είχαν να αντιμετωπίσουν τον σαδισμό αυτών των κρατικών οργάνων που προηγούμενα τους είχαν αφήσει στην μοίρα τους. Ξυλοδαρμοί, κλοπές των περιουσιακών τους στοιχείων ακόμη και βιασμοί. Όλα ντοκουμενταρισμένα σε δεκάδες αναφορές της ντροπής που το ίδιο το κράτος αρνείται να τις εξετάσει. Και σαν κορύφωση όλων αυτών, ερχόταν ο εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για απροσδιόριστο διάστημα (που πλέον φτάνει και ξεπερνά τους 18 μήνες) Να τους κάνουμε τον βιο αβίωτο κάλεσε τους μπάτσους ο αρχηγός τους κι αυτοί αυτό το κάνουν πράξη εδώ και τουλάχιστον ενάμισι χρόνο... Όχι λοιπόν τυχαία οι διεθνείς οργάνωσεις ανθρωπίνων δικαιώματων έχουν καλέσει εδώ και καιρό τις άλλες χώρες :Μην επαναπροωθείτε παιδιά & αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα! Δεν έχουν καμία τύχη…
Δεν αρκούσε λοιπόν σε πολιτικά καθάρματα σαν τον Σαμαρά και τον Δένδια να εξαθλιώσουν τον γηγενή λαό και να του στερήσουν βασικά δικαιώματα του. Έπρεπε κι ίσως λόγω του προήγούμενου να επιβάλουν τον απάνθρωπο θεσμικό φασισμό σε όλους τους αλλοεθνείς και πρόσφυγες πολέμου που είχαν την ατυχία να περάσουν απο εδώ. Έπρεπε δηλαδή σαν κανονικοί φασίστες να εμπεδώσουν μια κοινωνική απανθρωπιά διαπράττοντας μια άλλη ακόμη μεγαλύτερη και πιο άθλια. Και με τον πιο κυνικό μακιαβελικό τρόπο να περάσουν στην εξαθλιωμένη κοινωνία μια απαίσια συνενοχή για αυτό το απαίσιο και τεράστιο κοινωνικό έγκλημα. Ο Σαμαρίας και η κουστωδία του στάζουν με το αίμα μικρών παιδιών, είναι πολιτικοί εγκληματίες που δεν έχουν καμιά δικαιολογία, είναι στυγνοί φονιάδες που αξίζουν την πιο αυστηρή ιστορική ετυμηγορία. Θα έπρεπε ήδη να έχουν δεχτεί την κοινωνική εξέγερση που θα τους αποκαθήλωνε από τις θέσεις εξουσίας που είναι γατζωμένοι. Αλλά δυστυχώς η ηττημένη κατακερματισμένη κοινωνία δείχνει ακόμη ανίκανη να δράσει με λογική, δικαιοσύνη και ιστορική ευθύνη. Το δηλήτηριο του φασισμού την έχει χτυπήσει κι αυτή κι έτσι ο κρατικός φασισμός μπορεί να βασίζεται στην συνενοχή της. Η κραυγή αυτών που αντιστέκονται δεν δείχνει ακόμη να είναι τόσο δυνατή όσο πρέπει. Κι ενώ ο φασισμός με την κακία και το μίσος του προς τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους έχει διαποτίσει για τα καλά ολόκληρα κοινωνικά στρώματα που δεν έχουν το σθένος να τα βάλουν με τους ισχυρούς. (Για μια ανάλυση των ψυχολογικών προκείμενων του φασισμού που είχε γραφτεί πριν την κατάρρευση εδώ: H EΞΕΓΕΡΣΗ,Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ (1)
Ανεξάρτητα όμως από το πως θα δράσει και θα αντισταθεί η κοινωνία στον κρατικό φασισμό ένα είναι βέβαιο: Ότι αυτός υπάρχει και έχει ποτίσει κάθε τομέα του κατασταλτικού κράτους και όχι μόνο. Από τους δικαστές και τους εισαγγελείς που μοιράζουν τις πιο εξοντωτικές ποινές σε μετανάστες που έχουν πέσει στο δόκανο τους. Μια συνηθισμένη μέρα στο εφετείο… ως τους μπάτσους που ενθαρρύνονται από τους ανώτερους τους να είναι αδίστακτοι και απάνθρωποι με τους κατατρεγμένους μετανάστες. Κι ότι συνεπώς η φυλάκιση της ηγεσίας της χρυσής αυγής αποτελεί αυστηρά και μόνο μια ενδοφασιστική διαμάχη μεταξύ των δυο κύριων πολιτικών φορέων του νεοελληνικού φασισμού με την ΝΔ να είναι πλέον ο βασικός φορέας του. (Κάτι που είχα καταδείξει πριν ακόμη το φασιστικό κράτος στραφεί κατά των ναζιστών εδώ. )
Ο Σαμαράς δεν προωθεί μόνο τον εκφασισμό του Ελληνικού κράτους αλλά στο μέτρο των δυνάμεων του, τον εκφασισμό όλης της Ευρώπης. Μέσα στην Ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του δεξιού φιλελευθερισμού είναι το πιο ακροδεξιό στοιχείο της που θέλει να στρέψει όλο αυτό το ασυνεπές πολιτικό ρεύμα, που βρίσκεται στην υπηρεσία των Ευρωπαίων μεγαλοαστών, προς φασιστικούς ατραπούς. Είναι ό,τι πιο μοιραίο, ό,τι πιο σιχαμένο, ό,τι πιο βρωμερό πολιτικά μπορούσε να αναδειχθεί σε μια εποχή κρίσης και κατάρρευσης.
Είναι ανατριχιαστικά όσα γίνονται καθημερινά από αυτό το κράτος, μέσα σε αυτή την θλιβερή κοινωνία. Κι αν δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την απαίσια κοινωνική κατάσταση όπως θα έπρεπε και θα άρμοζε, τουλάχιστον να μην καταντήσουμε συνένοχοι της. Δεν υπάρχει στην εποχή μας το δεν ήξερα. Όλοι ξέρουν κι ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν…
ΥΓ Διαφωνώ με τον Βαξεβάνη σε πολλά όμως τον συγχαιρώ που ανέδειξε αυτές τις μέρες τον κρατικό φασισμό βγάζοντας και το ηχητικό ντοκούμεντο που τον πιστοποιεί koutipandoras Ήταν αυτή η αποκάλυψη που μου γέννησε το παραπάνω κείμενο…

1 σχόλιο:

  1. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ?ΚΑΙ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΟΕΘΝΕΙΣ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΥΝΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.