Μετατροπή Καζίνο. Θα είναι κοινή προδοσία εάν δεν εξασφαλιστούν τα ποσοστά για τη μετοχική σχέση και τη συμμετοχή στο ΔΣ;

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς του Κοινοπρακτικού μεταξύ της Λουτράκι ΑΕ και της CHC AE, η εταιρεία του δήμου κατέχει αυτή τη στιγμή το 16%, με προοπτική μέσω των αυξήσεων ανά τριετία να έχει πλειοψηφία μετά το 2050.
Επίσης, στο ισχύον Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινοπραξίας, η πλευρά της Λουτράκι ΑΕ, κατέχει τρεις θέσεις.μελών του ΔΣ, ήτοι έχει εκπροσώπηση άνω του στη διοίκηση 35%.
Μετά τη μετατροπή της Κοινοπραξίας από Ο.Ε σε Α.Ε, για τη πλευρά του δήμου ελλοχεύει ο κίνδυνος απώλειας όχι μόνο της προοπτικής της πλειοψηφίας μετά από 37 έτη, αλλά και της μη διατήρησης του σημερινού 16%. Ας μην συζητήσουμε για τη συμμετοχή στη διοίκηση.
Εν κατακλείδι: 
Όποιος διαπραγματευτεί για λογαριασμό του δήμου, κάτι λιγότερο από εξασφαλισμένη συμμετοχή
χωρίς καταβολή κεφαλαίου του 16%, έχοντας παράλληλα ελάχιστη συμμετοχή στη διοίκηση μέσω μελών του ΔΣ κατά 30%, θα έχει ξεπουλήσει τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.
Και όχι μόνο θα πρέπει να εξασφαλιστούν αυτά ως ελάχιστα απαιτητά, αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί το ποσοστό εκπροσώπησης και συμμετοχής, σε ενδεχόμενες επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Βέβαια συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί δεν απαιτείται η κάλυψη των οφειλών και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας μέσω της CHL AE των μετόχων, όπως θα έπρεπε να γίνει, και όπως θα έκανε κάθε δήμαρχος που σέβεται τη περιουσία του δήμου και τηρεί ως άνδρας (πολιτικά και μη) τους λόγους του.
Επαναλαμβάνω. Η μετατροπή είναι εξώφθαλμα ζημιογόνα για τα δικαιώματα του τόπου. Η μετατροπή χωρίς τους ελάχιστα εγγυημένους και εξασφαλισμένους όρους, είναι ξεπούλημα και προδοσία των συμφερόντων των δημοτών και της περιουσίας του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.