Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων. "Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν γιατί μείναμε αδιάβαστοι..." Μπ. Μπρεχτ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
Οι  εξελίξεις στο χώρο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι τραγικές. Η κυβέρνηση με εντολές από την τρόικα  έβαλε στο στόχαστρο και την δημόσια παιδεία. Με τους νέους νόμους:
Πλήττουν βάναυσα τα δικαιώματα των μαθητών στη μόρφωση
Δρομολογούν να αναδιαρθρώσουν το σύνολο των εργασιακών σχέσεων του μέλλοντος προς το απόλυτο όφελος τους.
Θέλουν να δημιουργήσουν   φθηνό -αμόρφωτο- στοιχειωδώς ειδικευμένο εργατικό δυναμικό ,υποταγμένο ,αναλώσιμο, χωρίς εργασιακά  δικαιώματα , χωρίς  διάθεση για την όποια διεκδίκηση.
Σύμφωνα  με το Πολυνομοσχέδιο για την παιδεία ,το καθεστώς διαμορφώνεται ως εξής στο “νέο”
Γενικό Λύκειο και το “νέο” Επαγγελματικό Λύκειο:
1)Καταργούνται βασικότατοι τομείς και ειδικότητες στην Επαγγελματική εκπαίδευση όπως ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας και ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών. 25.000 μαθήτριες και μαθητές πετιούνται έξω από την δημόσια εκπαίδευση την ίδια ώρα που ιδρύονται ιδιωτικά ΙΕΚ αυτών των ειδικοτήτων με τις ευλογίες του κράτους, με φιέστες εγκαινίων και παρουσίες υπουργών.
2) Βάζουν τους  μαθητές του Λυκείου , σε μια διαδικασία φυσικής και ψυχολογικής εξόντωσης από ένα εξεταστικό σύστημα υπερεντατικό( ουσιαστικά 4 φορές εξετάσεις για να περάσουν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ). Ακόμη περισσότερα φροντιστήρια δηλαδή , ακόμη περισσότερα έξοδα για τη λαϊκή οικογένεια, που ήδη αιμορραγεί οικονομικά.
3)Την ίδια στιγμή 2500 χιλιάδες εκπαιδευτικοί εκδιώχθηκαν από τα σχολεία με την διαδικασία της 8μηνης διαθεσιμότητας, ενώ πάνω από 10.000 αναπληρωτές θα βρουν φέτος κλειστές τις πόρτες των σχολείων. Κοντά στα χαράτσια, έγιναν φόρος αίματος κι αυτοί  ,για να ταΐζονται οι Τράπεζες και οι τοκογλύφοι.
4)Την ίδια στιγμή προχωρούν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, στοιβάζουν τους μαθητές σε τμήματα 27-30 ατόμων χωρίς καθηγητές, βιβλία, υποδομή, θέρμανση, νερό και Μέλλον.
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ:
Δεν τους ενδιαφέρει η ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας.
Επιδιώκουν να διώξουν από το Γενικό, αλλά και από το Επαγγελματικό Λύκειο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι μαθητών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κυνήγι των εξετάσεων και οι οικογένειες τους αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήρια.
Τι να την κάνουν τη μαζική εκπαίδευση σε μια χώρα με ξεπουλημένο το δημόσιο πλούτο και καταστραμμένη παραγωγή;
Μια χώρα των Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών, της εργασίας χωρίς δικαιώματα;
 Οδηγούν τα παιδιά να πιστέψουν ότι είναι δικό τους πρόβλημα, ότι δεν μπορούν να μάθουν, για να εγκαταλείψουν το σχολείο και να ακολουθήσουν την άτυπη μεταγυμνασιακή εκπαίδευση της μερικής κατάρτισης και της τζάμπα εργασίας για τους εργοδότες.
ΘΕΛΟΥΝ :
α)Την εκπαίδευση υποταγμένη στις ανάγκες της αγοράς,
β) Τη νεολαία αμόρφωτη για να τη χειρίζονται μετά σαν εξευτελιστικά φτηνό, εργατικό δυναμικό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το έτος μαθητείας στα ΕΠΑΛ προβλέπει ανασφάλιστο μεροκάματο 9 ευρώ.
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
Είμαστε όλοι αντιμέτωποι καθημερινά με την ανασφάλεια και την απόλυση, την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με τα χαράτσια και τους φόρους, με την δημόσια  δωρεάν Υγεία που μας την καταργούν ,με το κλείσιμο νοσοκομείων ,με  τις αυτοχειρίες συμπολιτών μας που δεν άντεξαν.
Όλοι το καταλαβαίνουμε πια!
Όσο μένουμε άπραγοι απέναντι σε όλα αυτά … χειρότερα θα έρχονται!
Δεν καίμε μόνο τις ζωές μας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας!
Όρθιοι, με αξιοπρέπεια κι αγώνα θα τους αντιμετωπίσουμε σαν γονείς ,σαν εργαζόμενοι, σαν άνεργοι, σαν Άνθρωποι , έχουμε χρέος να Αντισταθούμε ,να Αγωνιστούμε και θα Νικήσουμε !
Για τη ζωή , την Ελευθερία και το Μέλλον των παιδιών μας…
ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΟΥΝΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ.
Όλοι στρατευμένοι σε ένα κοινό μέτωπο.  Στον αγώνα που ξεκινάει  στην Παιδεία δεν είμαστε αλληλέγγυοι, είμαστε πρωταγωνιστές, όπως και όλα τα στρώματα των εργαζομένων.
Πρέπει όλοι οι γονείς  να δώσουμε αυτόν τον αγώνα .
Για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.
Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα για :
•Μόρφωση – εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ουσιαστική, δημόσια και δωρεάν!
•Καμιά διαθεσιμότητα – υποχρεωτική μετάταξη – απόλυση. Να επιστρέψουν στα σχολεία όλοι οι απολυμένοι.
•Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών τώρα, για τη λειτουργία των σχολείων.
•Δημόσια και δωρεάν όλα τα κοινωνικά αγαθά
•Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα και νερό για όλο το λαό.
•Άμεσα μέτρα ανακούφισης για την ανεργία, την εξαθλίωση και τη μαζική φτώχεια
•Ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα στα σχολεία και τους τόπους εργασίας
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Την Τετάρτη στις 18 του Σεπτέμβρη καλούμε σε Γενική Συνέλευση τα μέλη του συλλόγου  στις 18:00 στον χώρο του Λυκείου με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην παιδεία.
*Kείμενο που μοιράστηκε από τον σύλλογο γονέων του 1ου  Γενικού Λυκείου Δραπετσώνας σε γονείς και μαθητές  στον αγιασμό…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.