Κώστας Κόλλιας: «Στο βρόντο -και στις ΜΚΟ- οι θυσίες του ελληνικού λαού»


Σχολιάζοντας την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τους τελευταίους αναθεωρημένους επιμέρους στόχους, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με «μαγικά» προσπαθεί να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Δυστυχώς, ο Προϋπολογισμός του 2011, παρά την αναθεώρηση των επιμέρους στόχων, αποτελεί επανάληψη της ίδιας συνταγής λιτότητας και ύφεσης. Αποτελεί παραδοχή αποτυχίας αλλά, ακόμα χειρότερα, προοιωνίζεται νέα σκληρά μέτρα για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους έντιμους φορολογούμενους. Παρά τις λογιστικές αλχημείες, με μετάθεση των πληρωμών από τον Ιούλιο στον Αύγουστο, οι στόχοι
παραμένουν ακόμη μη επιτεύξιμοι, η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν εξαντληθεί προ πολλού.
Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στο πώς έχουν εξελιχθεί τα νούμερα από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, μέχρι σήμερα, αλλά και τις προβλέψεις, για να καταλάβει ότι η δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση είναι αποτυχημένη. Για του λόγου το αληθές:
-  Δημόσια Έσοδα: Αρχικός στόχος ετήσια αύξηση κατά 8,5%, αναθεωρημένος στόχος ετήσια αύξηση κατά 5,6%, καθαρά έσοδα το πρώτο επτάμηνο του έτους μείωση κατά 6,4%
-  Έλλειμμα: Αρχική πρόβλεψη της Κυβέρνησης μείωση κατά 3,9%, το πρώτο επτάμηνο τους έτους σημειώθηκε αύξηση κατά 24,6%, με το έλλειμμα να διαμορφώνεται στα 15,5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τους υπόλοιπους πέντε μήνες τα περιθώρια για αύξηση του ελλείμματος είναι μόλις της τάξης των 4,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή για να μην υπάρξει απόκλιση έναντι του στόχου, που έχει τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, πρέπει μέσα σε πέντε μήνες το Δημόσιο να εισπράξει 27,2 δισ. ευρώ, όταν σε επτά μήνες εισέπραξε 26,8 δισ. ευρώ (!).
- Κρατικές Δαπάνες: Αρχικός στόχος για τις πρωτογενείς δαπάνες αύξηση κατά 1,9%, αναθεωρημένος στόχος αύξηση κατά 0,7%, αποτελέσματα του πρώτου επτάμηνου τους έτους αύξηση κατά 4,7%. Με τις δαπάνες συνολικά να σημειώνουν για εφέτος αύξηση κατά 7,1% σε σχέση με το περυσινό επτάμηνο.
-  Ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου: στο τέλος του 2010 ανέρχονταν στα 5,30 δισ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του 2011 αυξήθηκαν στα 6,23 δισ. ευρώ και το πρώτο εξάμηνο του 2011 ανέρχονται στα 6,63 δισ. ευρώ. (!)
-  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: αρχικός στόχος οριακή ετήσια αύξηση των δαπανών κατά 0,6%, αναθεωρημένος ετήσιος στόχος μείωση κατά 10,6%, το πρώτο επτάμηνο του έτους μείωση κατά 37,6%.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία, δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Και η σπατάλη συνεχίζεται με την δημιουργία 62 νέων οργανισμών, φορέων, γενικών γραμματειών καθώς επίσης και με ρουσφετολογικές προσλήψεις με τη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Την ώρα που 460 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη την Ελλάδα κινδυνεύουν να κλείσουν, τα οποία αποτελούν έναν από τους ελάχιστους επιτυχημένους θεσμούς της Δημόσιας Διοίκησης, η Κυβέρνηση «ταΐζει» με πακτωλό κοινοτικών πόρων ΜΚΟ. Ενώ μέχρι τώρα οι πόροι απ’ τα κοινοτικά προγράμματα πήγαιναν απευθείας στους ανέργους, για πρώτη φορά μπαίνουν μεσάζοντες (ΜΚΟ) οι οποίοι δεν κάνουν τη δουλειά τζάμπα. Το 5% του προγράμματος, δηλαδή κάπου 9,5 εκατ. ευρώ, θα πάει σε ΜΚΟ, όταν ήδη  195 από αυτές ελέγχονται για κακοδιαχείριση.
Η δημοσιονομική προσαρμογή, η τόνωση της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, η έμφαση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για την έξοδο από την κρίση. Η πολιτική της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώνεται στην πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση και οι επιπτώσεις, εκτός από οδυνηρές, θα είναι και μη αναστρέψιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.