Γνώριζαν για την 11η Σεπτεμβρίου CIA και FBI; Νέες αποκαλύψεις προκαλούν ερωτήματα για την τρομοκρατική επίθεση

Σάλο φαίνεται πως έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις ότι πληροφοριοδότης του FBI είχε διεισδύσει στους κόλπους της Αλ Κάιντα από το 1993, περίπου οχτώ χρόνια πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Νέες θεωρίες συνωμοσίας ή τραγική πραγματικότητα; Κανείς φαίνεται πως δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα για τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες ένας πληροφοριοδότης του FBI φέρεται να είχε διεισδύσει στους κόλπους της Αλ Κάιντα από το 1993, περίπου οχτώ χρόνια πριν από
το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Επειτα από τις αποκαλύψεις που έχουν προκαλέσει σάλο, η CIA και το FBI έχουν μπει στο στόχαστρο του Κογκρέσου, της Επιτροπής Ερευνας για την 11η Σεπτεμβρίου αλλά και διεθνών αναλυτών για τα θέματα τρομοκρατίας.
Οπως αναφέρουν ρεπορτάζ του δικτύου NBC και των Washington Times, ο πληροφοριοδότης είχε συναντηθεί με τον Οσάμα μπιν Λάντεν και γνώριζε ότι ο πρώην ηγέτης του τρομοκρατικού δικτύου σχεδίαζε να χρηματοδοτήσει επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.
Ο πράκτορας είχε εργαστεί ως οδηγός του εξτρεμιστή Αιγύπτιου σεΐχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την επίθεση το 1993 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη κι ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του. Ο Ραχμάν φέρεται ότι είπε στον πληροφοριοδότη: «Αν χρειαστείς χρήματα, πήγαινε κατ' ευθείαν στον Οσάμα και πες του ότι σε έστειλα εγώ».
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ρεπορτάζ τα στοιχεία για τη δράση του πράκτορα «έλειπαν» από τους φακέλους της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αποκαλύφθηκαν κατά την εκδίκαση αγωγής κατά του FBI, που έχει καταθέσει άλλος πράκτοράς του, ο Μπάσεμ Γιούσεφ, κατηγορώντας την υπηρεσία για διακρίσεις σε εργασιακά θέματα.
Σφοδρή επίθεση στις υπηρεσίες ασφαλείας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνας για την 11η Σεπτεμβρίου, Λι Χάμιλτον κάνοντας λόγο για ολιγωρία, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του Τζορτζ Μπους, αλλά και του Μπιν Κλίντον, υποστηρίζοντας πως χάθηκαν δέκα φορές ευκαιρίες για την αποκάλυψη τρομοκρατικών σχεδίων.
«Για πόσα άλλα θέματα είναι στο σκοτάδι ο αμερικανικός λαός; Γιατί δεν είχαμε ενημερωθεί για την ύπαρξη του πληροφοριοδότη;» διερωτάται ο ίδιος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.