Κα Στάμου, Ει το τρέφειν πώγωνα δοκείς σοφίαν περιποιείν, και τράγος ευπώγων αίψ’ όλος εστὶ Πλάτων.

(μετάφραση τίτλου: αν το να έχεις τα γένια φέρνει σοφία, τότε και ο τράγος θα ήταν Πλάτων). 
Κα Στάμου, σε απάντηση της ανακοίνωσης σας (στο τέλος του κειμένου), η οποία διαμοιράστηκε μέσω του μειοψηφικού συνδυασμού σας, θέλω να σας δηλώσω ότι σεβόμενος την ηλικία σας και τη πολιτική σας κατάσταση, δεν θα απαντήσω όπως θα ήθελα ή θα μπορούσα, ούτε θα σας δώσω την αφορμή για να ξεφύγετε από την πολιτική ανυποληψία που έχετε οδηγήσει τον εαυτό σας μέσω των επιλογών σας ως συνεργάτης της παρούσας πολιτικής αρχής.  Μια ματιά στα σχόλια των αναγνωστών όλων των
ηλεκτρονικών μέσων για την άτοπη και άδικη τοποθέτησή σας για τους συναδέλφους σας, ή μια απλή ερώτηση στην πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου για τους οποίους αναφερθήκατε στην ανακοίνωσή σας, αρκεί για να γίνει κατανοητή και η δική μου τοποθέτηση, αλλά και η πραγματικότητα.
-- Όσον αφορά τα περί γλώσσας, το να κατηγορεί κάποιος, κάποιον άλλο επειδή του αρέσει να χρησιμοποιεί την γλώσσα των προγόνων του, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στην καθομιλουμένη, νομίζω ότι θα σας αφήσω να το κρίνετε μόνη σας τι υποδεικνύει για τον χαρακτήρα αυτού που εκτοξεύει τις κατηγορίες.
Είναι πολύ υποκριτική η τοποθέτησή σας περί δήθεν διδασκαλίας, αφού -όπως γνωρίζετε ως νομικός- το σημαντικότερο στην ομιλία της γλώσσας δεν είναι η χρήση της, αλλά η ερμηνεία της. Εφόσον λοιπόν έχετε διαθέσιμο χρόνο, κάντε τη δασκάλα στους συνεργάτες σας της δημοτικής αρχής, που άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα πράττουν. 
-- Αναφορικά με τις έννοιες γνώση και ειδικότητα, ε κυρία μου, αναρωτηθείτε για αυτές των συνεργατών σας στη δημοτική αρχή που ασκούν διοίκηση, και αφήστε τις δικές μου στην άκρη. Απαντήστε χωρίς υπεκφυγές και χωρίς προσπάθεια αποπροσανατολισμού και δημιουργίας εντυπώσεων: ποιές είναι οι ειδικότητες και οι γνώσεις αυτών που ασκούν σήμερα τη διοίκηση του δήμου και των νομικών του προσώπων (με ελάχιστες εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν το κανόνα);
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ασχολείστε με αυτό αφού κόπτεστε για καλό του τόπου, και όχι με αυτούς που δεν ασχολούνται με αυτή;
Άλλωστε, κα Στάμου, και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά, η γνώση και η εξειδίκευση δεν είναι ούτε επίκτητες, ούτε αποκτούνται με κληρονομικό χάρισμα.
Αναρωτηθείτε λοιπόν εάν κάποιος που ασχολήθηκε με τον αθλητισμό επί 20 έτη, από τη θέση του αθλητή και του προπονητή, έχει δικαίωμα να λέει ότι γνωρίζει έστω λίγα περισσότερα από άλλους περί αθλητισμού.
Αναρωτηθείτε εάν κάποιος που έχει εργαστεί επί 27 έτη σε θέσεις ανώτερης διοίκησης και γενικής διεύθυνσης μεγάλων πολυεθνικών και εισηγμένων στο ΧΑ εταιριών, στους κλάδους του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών, έχει ένα επίπεδο γνώσης και εξειδίκευσης σε κάποια από τα γνωστικά αντικείμενα που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας.
Και αναλογιστείτε εάν αυτή η εμπειρία, η γνώση και η εξειδίκευση είναι τεκμαρτές, όχι μόνο μέσω της ασκούμενης διοίκησης, αλλά και μέσω της πολυετούς συμμετοχής ως μέλος του ΔΣ ή ως τακτικό μέλος φορέων όπως ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικίασης Αυτοκινήτων και Leasing, η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ανωτάτων Στελεχών, το ΕλληνοΑμερικάνικο και το ΕλληνοΒρετανικό Επιμελητήριο.

Τώρα αναρωτηθείτε τα ίδια για αυτούς που ασκούν τη δημόσια και αναπτυξιακή διοίκηση, και αντιμετωπίστε τον δυσκολότερο αντίπαλο, τον εαυτό σας, για το πόσο καλές επιλογές έχετε κάνει και πόσο καλή κρίση έχετε.
Τουλάχιστον εγώ, έκανα κάποιο λάθος στις επιλογές μου, και το αναγνώρισα δημοσίως όταν κατάλαβα ότι αυτή η δημοτική αρχή στερείται των ικανοτήτων να επιτελέσει το έργο που αξίζει αυτός ο τόπος, και όταν κατάλαβα ότι δεν υπήρχε πρόθεση υλοποίησης, σχεδόν καμμίας εκ των προεκλογικών και προγραμματικών δεσμεύσεων και εξαγγελιών.

Είναι η σειρά σας κα Στάμου.

Υ.Γ. Είναι η τελευταία φορά που θα σας απευθύνω το λόγο ή θα αναφερθώ σε εσάς, ασχέτως επόμενων ανακοινώσεων. 
Άλλωστε ούτε και τώρα θα το έκανα, όμως η ανακοίνωσή σας μοιράστηκε μέσω του συνδυασμού, κατά συνέπεια παύει να είναι μια απλά προσωπική σας τοποθέτηση την οποία θα σεβόμουν, 
Εσείς επιλέγετε να υπογράφετε χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, ενώ εγώ υπογράφω ως δημότης και όχι ως πρώην ή νυν σύμβουλος, αφού θεωρώ ότι χρησιμοποιώντας την δημοτική μου ιδιότητα για να εκφράσω άποψη, αυτό σημαίνει ότι εκφράζω και τους δημότες που εκπροσωπώ. 
Εφεξής, τη χάρη για τη προβολή ή για την αποφυγή της επικείμενης λήθης και απαξίας, αναζητήστε τη αλλού.

Γ. Μπάκος


Δείτε την ανακοίνωση της κας Στάμου. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Κύριε Μπάκο,

Διαπιστώνω ακόμη μια φορά, πόσο πολύ τέρπεσθε να αυτοαποκαλείσθε και να το επιβεβαιώνετε καθημερινά, πόσο δεινός blogger είσαστε.

Αναλίσκεσθε πραγματικά στο να εφευρίσκετε έωλα και αβάσιμα επιχειρήματα, για να στηρίξετε τους λιβελλικούς χαρακτηρισμούς, που εξαπολύετε κατά τακτά χρονικά διαστήματα έναντι πάντων.

Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στους χαρακτηρισμούς που εξαπολύσατε για το πρόσωπό μου, ως «οσφυοκάμπτης και αρχομανής».

Απορώ πραγματικά, πού στηρίζετε αυτούς τους χαρακτηρισμούς και άγομαι  στη σκέψη, ότι ή αγνοείτε την πραγματική έννοια των όρων αυτών, ή αγνοείτε την πραγματικότητα.

Γιατί, για να είσαι «οσφυοκάμπτης και αρχομανής», πρέπει να έχεις κατά νουν και κάποιες σκοπιμότητες και στόχους, όπως να αποκτήσεις όνομα, κοινωνική αίγλη και αποδοχή, επαγγελματική αναγνώριση κ.α.

Εάν δεν υπάρχει τέτοιου είδους σκοπιμότητα, τότε οι όροι αυτοί χάνουν το νόημά τους.

Σας διαβεβαιώνω λοιπόν, κύριε Μπάκο και ας θεωρηθεί «έπαρση» (ε΄ ας σας μιμηθώ κάπου…!), ότι όλα τα παραπάνω τα είχα ήδη αποκτήσει από πολύ μικρή ηλικία, με μεγάλο προσωπικό κόπο, διάθεση χρόνου, μελέτη, σκληρή δουλειά και πάνω από όλα ηθική συνείδηση.

Επομένως, η εκλογή μου, ως σύμβουλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βρήκε γεμάτη από όλα αυτά και δεν καραδοκούσα να επιτύχω την κοινωνική μου αναβάθμιση, μέσω της ιδιότητας μου αυτής.

Εξάλλου, όσο προκατειλημμένος και υστερόβουλος κι εάν είστε, δεν μπορεί να αγνοείτε το γεγονός, ότι εγώ δεν κατέχω καμία προεδρική ή άλλη έμμισθη θέση στο Δήμο, αλλά δουλεύω ως απλός ευσυνείδητος «εργάτης», για το καλό του τόπου και των δημοτών.

Ευτυχώς που υπάρχει κόσμος -αρκετός μπορώ να πω- που αναγνωρίζει και εκτιμά αυτή μου την προσπάθεια και με εμπιστεύεται και  αυτό μου αρκεί.

Ίσως θα έπρεπε εσείς να κοιταχτείτε στον καθρέπτη, για να αναγνωρίσετε τουλάχιστον, τον αρχομανή και εγωιστή αυτοδιοικητικό, που στις περισσότερες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από κάθε τοποθέτησή σας, χρησιμοποιούσατε σαν εισαγωγή, τις παρακάτω δύο φράσεις:

«Εγώ γνωρίζω πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και παρέχω και μαθήματα δωρεάν» και

«Εγώ γνωρίζω το αντικείμενο, γιατί είμαι ειδικός». 

Και διερωτώμαι αλήθεια, κύριε Μπάκο, σε πόσους τομείς είστε ειδικός;

Στη γλώσσα, στα νομικά, στα οικονομικά, στα τουριστικά, στον αθλητισμό και δεν ξέρω, πόσους άλλους τομείς να κατονομάσω!



Ά! Και μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι έχω πολύ ελεύθερο χρόνο,

για αυτό δηλώνω ότι παραδίδω μαθήματα ελληνικής γλώσσας,

όχι μόνο δωρεάν αλλά και σωστά.





ΜΑΡΙΑ Δ.ΣΤΑΜΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.