Εκδήλωση L.T.O για το τουρισμό με τους υποψήφιους δημάρχους. Ποιες είναι οι εντυπώσεις. Ποιοι μπορούν να κάνουν την Επανεκκίνηση που χρειάζεται ο τόπος;

Με αρκετή επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση, από την πολύ καλή πρωτοβουλία του Loutraki Tourism Organization για τον Τουρισμό της Επόμενης 5ετίας.
Αλγεινή εντύπωση έκανε η παντελής απουσία εκπροσώπων του συνδυασμού του Π. Παύλου, ενώ ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης είχε "άλλες υποχρεώσεις", απουσίες που προσφέρονται για συνειρμούς και σκέψεις από τους δημότες και τους φορείς του τουρισμού.
Η εκδήλωση θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, στα πλαίσια της προσπάθειας να πλαισιωθούν περαιτέρω οι προσπάθειες του LTO και μεμονωμένων επιχειρηματιών, στην διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος.
Εδώ που έφτασε η τουριστική απαξία του τόπου, και η σταδιακή απομόνωση της περιοχής ως προορισμός, σίγουρα χρειάζεται μια ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ από πλευράς δήμου, επιχειρηματιών,

φορέων και LTO, για να μην χαθεί αυτό το μεγάλο στοίχημα. Δεν είναι καιρός για κόντρες, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ρεβανσιστικές πρακτικές.Υπάρχει ανάγκη συσπείρωσης όλων και συστράτευση εμπειρογνωμόνων, τεχνοκρατών, χρηματοδοτικών και άλλων εργαλείων, και εταιρειών στρατηγικής, με σκοπό να σχεδιαστεί ένα 5ετές πλάνο με σκοπό την επανεκκίνηση του τουριστικού προϊόντος του δήμου.  
Παρεμπιπτόντως, το ερώτημα "ποιος είναι ικανός να σχεδιάσει και να παράξει έργο τουριστικής ανάπτυξης και υποδομής, και ποιος είναι ικανός να συνεργαστεί με τον LTO και τους άλλους φορείς για το σκοπό αυτό", θα πρέπει να απασχολήσει πάρα πολύ τους δημότες πριν αποφασίσουν για τις επιλογές της κάλπης,
Άποψη του γράφοντος είναι ότι μόλις δυο συνδυασμοί μπορούν πραγματικά να ανταπεξέρθουν σε αυτό και αυτοί με προϋποθέσεις: Οι συνδυασμοί του Γιώργου Γκιώνη και του Δημήτρη Στάμου. 
Ο Γιώργος Γκιώνης είχε προλάβει να δείξει τις προθέσεις του για την εκμετάλλευση των έργων που δημιούργησε, και δείχνει να έχει μάθει το μάθημα του, αφενός στην δημιουργία σχεδίου για την ανάδειξη των υποδομών, του φυσικού κάλλους και των έργων, και αφετέρου στην επιλογή συνεργατών εντός και εκτός του συνδυασμού.
Ο Δημήτρης Στάμου έχει έτοιμα σχέδια με την συνεργασία τεχνοκρατών και εμπειρογνωμόνων, και δείχνει να κατανοεί περισσότερο τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτή η επανεκκίνηση για το τουρισμό, αφού άλλωστε δεν έχει ούτε αγκυλώσεις από το παρελθόν, αλλά κυρίως, γιατί προέρχεται από ένα χώρο που του έχει διδάξει τον τρόπο που έρχεται η επιτυχία, και αυτός δεν είναι άλλος από τον σχεδιασμό, την χρήση των κατάλληλων εργαλείων, την εκμετάλλευση γνωριμιών και τεχνοκρατών, και την λειτουργία με πλάνα δράσεων.

Δείτε το βίντεο με τις ομιλίες από τη χθεσινή εκδήλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.