Δημοσκόπηση L1: Αυτά είναι τα αποτελέσματα. ΑΝΑΛΥΣΗ: Ποιες οι προβλέψεις και που θα κριθεί το αποτέλεσμα της 1ης Κυριακής.

ΔΕΙΤΕ: Τα αποτελέσματα και η σημασία τους. Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις; Που θα κριθεί το αποτέλεσμα; Ποια η πρόβλεψη του L1 για τη 1η Κυριακή; 
Η δημοσκόπηση του Loutraki One διάρκειας 7 ημερών, περατώθηκε με εξαιρετική επιτυχία ως δημοσκοπικό δείγμα. 
Με γνώμονα το γεγονός ότι κάθε ψήφος αποτελούσε και μια διαφορετική ip τοποθεσία, περισσότερα από 400 διαφορετικά σημεία του δήμου συμμετείχαν, ένα δείγμα που ξεπερνά αυτό που χρησιμοποιούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για τον πληθυσμό του δήμου μας.
Τι μας έδειξε η δημοσκόπηση;  
Ότι καταρχήν ξέρουμε τον 4ο και τον 5ο των εκλογών. Επίσης, ότι ένα ποσοστό 6% των δημοτών, πιστεύει ότι κανείς εκ των συνδυασμών δεν είναι ικανός να διοικήσει με επάρκεια το δήμο και να δώσει τις λύσεις που χρειάζεται. Επίσης, δείχνει μια ξεκάθαρη τάση και προτίμηση....
για το νέο που κομμίζει ο συνδυασμός του Δ. Στάμου, αλλά και τον λίγο παλαιότερο συνδυασμό του Γ. Γκιώνη που επέδειξε έργα, αλλά όπως αναφέρει και ο Γιώργος Γκιώνης, έκανε και λάθη, αφού ο μόνος που δεν κάνει λάθη, είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός της μεταστροφής της δημοσκόπησης από χθες αργά το βράδυ έως και σήμερα το πρωί, όταν και σταμάτησε η καταμέτρηση, αφού προφανώς η εντυπωσιακή συγκέντρωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του Γ. Γκιώνη, δημιούργησε συσπείρωση, με αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού κατά 3%.
Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι:

Συνδυασμός Δημήτρη Στάμου - 33%
Συνδυασμός Γιώργου Γκιώνη - 31%
Συνδυασμός Παύλου Παύλου - 18%
Συνδυασμός Κώστα Λογοθέτη - 11%
Συνδυασμός Χρήστου Ασημακόπουλου - 1%
Κανένας εξ αυτών - 6%

Τι σημαίνουν και πως συγκρίνονται με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις;
Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των συνδυασμών, δίνουν ξεκάθαρα το προβάδισμα στον συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, ενώ δείχνουν ντέρμπυ για τη 2η θέση μεταξύ των συνδυασμών του Δ. Στάμου και του Π. Παύλου.
Η δημοσκόπηση του L1, αναδεικνύει τις διαφορές πρόθεσης ψήφου, αφού το κοινό που ψήφισε είναι κοινό που επισκέπτεται τα blogs, άρα συγκεκριμένου προφίλ ψηφοφόροι, σε σχέση με αυτούς των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων.

Που θα κριθεί το αποτέλεσμα; 
O Π. Παύλου έχει την εμπειρία, όχι όμως την ορμή και την ενέργεια του Δ. Στάμου.
Ο Δ. Στάμου υπερτερεί σαφέστατα στους Αγ. Θεοδώρους και στα Ίσθμια, όντως μη Λουτρακιώτης.
Ο Π. Παύλου έχει 4 γιατρούς -μεταξύ των οποίων και τους πολύ δυνατούς Λούκα και Πρωτονατάριο- που θα αντλήσει από αυτούς σημαντικό pull ψηφοφόρων 3ης ηλικίας.
Ο Δ. Στάμου έχει 2 γιατρούς που απευθύνονται σε άλλο κοινό, ειδικά αυτό του κέντρου υγείας, που αναμένεται να "κλέψει" ιατρικούς ψήφους.
Ο Π. Παύλου έχει αρκετές "παραδοσιακές" οικογένειες και παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους.
Ο Δ. Στάμου έχει μεγαλύτερη διείσδυση στην νεολαία και στις επιχειρήσεις, και υποστήριξη από κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

Πρόβλεψη; 
Οι πιθανότητες είναι με τον συνδυασμό του Δημήτρη Στάμου, όμως υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, όπως: 
-- Η συσπείρωση των τελευταίων ημερών
-- Η τάση των ουδέτερων που πάντα πάνε με τον νικητή και περιμένουν την τελευταία στιγμή
-- Οι "υποσχέσεις" και τα "τάματα" που ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους, ειδικά από τους συνδυασμούς του Κ. Λογοθέτη και του Π. Παύλου, όπως αναφέρουν οι αναγνώστες και οι φίλοι.
-- Οι πιέσεις της τελευταίας στιγμής από τη κεντρική πολιτική σκηνή (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).
-- Τέλος, η πορεία του συνδυασμού του Κ. Λογοθέτη, αφού αν πλησιάσει ή ξεπεράσει το 18% τότε, θα αποδυναμώσει τον Π. Παύλου, αφού έχουν μεγάλη κοινή δεξαμενή ψήφων απόρροια της "συγκυβέρνησης" της περασμένης εκλογής. 

Κλείνοντας.....
Το νου σας. 
Προτιμήστε αυτούς που έχουν δείξει έργο, και ας έκαναν λάθη.
Προτιμήστε το νέο, την ελπίδα, την τεχνογνωσία, την επαγγελματική καταξίωση και εμπειρία.
Τέλος οι "επαγγελματίες πολιτικοί".
Δώστε ελπίδα και πάλι στο τόπο....

1 σχόλιο:

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.