ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ. Νέα "βόμβα" των Financial Times-Tι ήταν το "Plan Z" για την Ελλάδα

Σ.Σ. Αποσβολωμένοι παρακολουθούν οι Έλληνες τις βόμβες με τα σχέδια των ξένων και των προσκυνημένων συνεργατών τους στην Ελλάδα, οι οποίοι εγκαθιστούν πρωθυπουργούς και διαμορφώνουν σχέδια. Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής ανεξαρτησίας στο όνομα της Ευρώπης και των ολιγαργών. 
Σ.Σ. Σσσσσττ...οι Έλληνες είναι καναπέ και βλέπουν την Κονσίτα με το μούσι....
Νέα "βόμβα" των Financial Times που αποκαλύπτουν τη μυστική στρατηγική της Ε.Ε. σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να περιοριστούν οι συνέπειες από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το 2012.
Πρόκειται για το σχέδιο Ζ (“Plan Z”), όπως ονομαζόταν σύμφωνα με την εφημερίδα, το οποίο συντάχθηκε από μια "κλειστή" ομάδα στην οποία συμμετείχαν υπάλληλοι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Η ομάδα αυτή εργάζονταν κάτω από άκρα μυστικότητα για το συγκεκριμένο project από τις αρχές του
2012, ούσα σε ετοιμότητα για μια πιθανή κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών.
Το σχέδιο Ζ, αναφέρει η εφημερίδα, ήταν ένα λεπτομερές σενάριο για την ανοικοδόμηση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής υποδομής στην Ελλάδα, εάν αποχωρούσε από την ευρωζώνη. 
Ο σχεδιασμός έλαβε επείγουσα μορφή, όταν φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα πρόθυρα να κερδίσει στις εκλογές του 2012, σημειώνει ο Peter Spiegel για τις FT. "Τότε ήταν η ώρα που πραγματικά είπαμε: Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας", είπε στην εφημερίδα άτομο που είχε ανάμειξη με το Plan Z. 
Οι πρωτεργάτες του σχεδίου
Ο σχεδιασμόςPlan Zάρχισε ουσιαστικά τον Ιανουάριο του 2012 και σε μεγάλο βαθμό ήταν υπό τον έλεγχο τεσσάρων ανδρών.
Η προσπάθεια να μην διαρρεύσουν πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν μεγάλη, καθώς μια ενδεχόμενη αποκάλυψη του σχεδίου θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιο πανικό που θα τους ανάγκαζε να θέσουν το σχέδιο σε εφαρμογή.
Σύμφωνα με μέλος που συμμετείχε στην ομάδα εργασίας, δεν είχε καταρτιστεί ούτε ένα έγγραφο σχετικά με το σχέδιο αυτό, ενώ τα μέλη της ομάδας δεν αντήλλασσαν email μεταξύ τους για το θέμα, αναφέρουν οι FT, επισημαίνοντας ότι είχε ληφθεί απόφαση να μην αναμειχθεί κανείς Έλληνας αξιωματούχος στην υπόθεση, υπό τον φόβο των διαρροών.
"Το τοίχος προστασίας πέτυχε" τονίζει η εφημερίδα. "Κατά τη διάρκεια ενός δείπνου μεταξύ του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία στο Βερολίνο, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις ελληνικές εκλογές, η κυρία Μέρκελ ζήτησε από τον κ. Μπαρόζο να την διαβεβαιώσει ότι το σχέδιο ήταν έτοιμο σε περίπτωση που η Ελλάδα απέρριπτε τους όρους του προγράμματος διάσωσης και ακολουθούσε έξοδος από το ευρώ", επισημαίνεται.
"Ο κ. Μπαρόζο γνώριζε την ύπαρξη του σχεδίου και προσφέρθηκε να το δείξει στην κυρία Μέρκελ, όμως εκείνη του είπε ότι ο λόγος του είναι αρκετός", αναφέρει ο δημοσιογράφος που επικαλείται αξιωματούχους που ήταν στη συνάντηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.