Λουτράκι. Εκλογές στη τελική ευθεία. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις; Ποιος προηγείται; Που θα κριθεί το αποτέλεσμα;

Είμαστε πια μόλις 3 ημέρες πριν την προσέλευση στη κάλπη και την ετυμηγορία των δημοτών.
Μια ψηφοφορία που θα υποδείξει τους δύο μονομάχους και τις ενδεχόμενες ισορροπίες που θα διαμορφωθούν αναλόγως των αποτελεσμάτων.
Εξ όσων αποκαλύπτουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, αλλά και τα στελέχη των συνδυασμών που παρακολουθούν με δικά τους μέσα και μεθόδους την εξέλιξη των δημοσκοπήσεων, φαίνεται ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για τον ένα εκ των δύο της δεύτερης Κυριακής.
Για τη δεύτερη θέση, φαίνεται ότι θα γίνει μάχη έως και την ίδια την ημέρα των εκλογών, ενώ ακόμη υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός αναποφάσιστων, κάτι που ίσως διαμορφώσει τη δεύτερη θέση, αλλά και τις διαφορές, που
δείχνει ότι θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, εκτός από τους παραδοσιακούς οπορτουνιστές, οι οποίοι απλά περιμένουν την..."καλύτερη προσφορά". 

Τέλος, πολύ σημαντικό ρόλο δείχνει να παίζει και η αποχή, αφου εάν ξεπεράσει το 40%, τότε ενδεχομένως να υπάρχουν ανατροπές στις προβλέψεις.
Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω, οι προβλέψεις αυτή τη στιγμή είναι:
  1. Γιώργος Γκιώνης με ποσοστό που θα κυμανθεί από 28% - 30%
  2. Παύλος Παύλου με ποσοστά 22% - 24%
  3. Δημήτρης Στάμου με ποσοστά 21% - 23%
  4. Κώστας Λογοθέτης με ποσοστά 13% - 18%
  5. Χρήστος Ασημακόπουλος με ποσοστά 3% - 4%
  6. Αναποφάσιστοι / ΔΓ - ΔΑ 8% 
Όπως φαίνεται, η συσπείρωση, αλλά και η στρατηγική των τελευταίων ημερών δείχνει ότι θα διαμορφώσει τη δεύτερη θέση. 
Εφόσον η αποχή είναι μεγάλη, τότε ενδεχομένως να ευνοηθεί ο συνδυασμός του Δ. Στάμου, όμως θα είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο δεύτερος γύρος.

Συμπεράσματα: 
Οι δημότες δείχνουν ξεκάθαρα ότι επιθυμούν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον Γιώργο Γκιώνη, ο οποίος έκανε μεν λάθη, όμως έκανε και σημαντικά έργα, τα οποία εάν είχε εκμεταλλευτεί και αναδείξει η εντελώς αποτυχημένη τετραετία του Κώστα Λογοθέτη, τότε ο δήμος θα ήταν σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση.
Επίσης, οι δημότες δείχνουν ότι επιθυμούν να ξεφύγουν από τους επαγγελματίες πολιτικούς, αφού ότι είχαν να δείξουν το έκαναν, προτιμώντας νέο αίμα, τεχνογνωσία, νέες τεχνικές, όρεξη και ενέργεια, ενώ σίγουρα παίζει ρόλο και η κεντρική πολιτική σκηνή, όπου εκπροσωπείται περισσότερο στους συνδυασμούς του Παύλου Παύλου (ΝΔ), Κώστα Λογοθέτη (ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ) και Δημήτρη Στάμου (ΣΥΡΙΖΑ και αντιμνημονιακές δυνάμεις).
Τέλος, οι δημότες δείχνουν να έχουν διάθεση να τιμωρήσουν τον Κώστα Λογοθέτη για την εξαπάτηση και τα ψέματα των δεσμεύσεων και υποσχέσεων, αλλά και για την υποτονική και σχεδόν μηδενική και μηδενιστική θητεία του.

Υ.Γ. Επειδή για πολλούς κριτήριο είναι ο σταυρός προτίμησης:
Ας δώσουμε επιτέλους ένα μάθημα σε όλους αυτούς που μας κορόϊδεψαν, μας είπαν ψέματα, μας εξαπάτησαν, επέδειξαν σαφή δείγματα πολιτικής διαπλοκής και ήρθαν για να υλοποιήσουν την προσωπική τους ατζέντα.
Ας δώσουμε επιτέλους ένα μάθημα σε όλους αυτούς του επαγγελματίες πολιτικούς που ζουν, δρουν και υπάρχουν μέσω της ενασχόλησης τους με τη πολιτική. Θέλουμε ενέργεια, θέλουμε όρεξη, θέλουμε σύγχρονες πρακτικές και τεχνολογίες, θέλουμε σύγχρονη και εφαρμοσμένη γνώση, και θέλουμε ηθική και τιμιότητα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.