Εκλογές Λουτράκι. Ανάλυση αποτελέσματος. Πτώση για Παύλου - Λογοθέτη. Διατήρηση Γκιώνη. Θρίαμβος Στάμου

Σ.Σ. Οι "ΟΦΑ" οικιστές, οι αμετανόητοι Περαχωρίτες, οι παραδοσιακοί Ισθμιώτες και οι "κούκος διπλός" Αγιοθεωδορίτες..... 
Ήταν μια ψυχοφθόρος διαδικασία, που κράτησε αμείωτη την αγωνία μέχρι το τέλος, κρίνοντας τη δεύτερη προνομιούχο θέση στις λεπτομέρειες.
Τώρα που σταμάτησε η αγωνία, και κατακάθησε η σκόνη από αρκετούς "ΟΦΑ / όπου φυσάει ο άνεμος" ψηφοφόρους που κινούνταν από το ένα εκλογικό κέντρο στο άλλο, μήπως και πιάσουν το τζακπότ και είναι από τους πρώτους που θα σφίξουν το χέρι του νικητή, ας αναλύσουμε το αποτέλεσμα, και ας δούμε πως τα πήγαν οι υποψήφιοι σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2010.
Ο Γιώργος Γκιώνης, παρά τα ομαδόν πυρά που δέχθηκε, και παρότι ανανέωσε σε σημαντικό (και ικανοποιητικό) βαθμό το ψηφοδέλτιό του, κατάφερε να συγκρατήσει το εκλογικό του κοινό, με μικρή
απώλεια 111 ψήφων σε σχέση με το 2010 (4.311 αντί 4.422). Ο Γκιώνης ήταν ο μόνος που διατήρησε τις δυνάμεις του σε όλες τις περιφέρειες, υπολειπόμενος μόνο του Δ. Στάμου στους Αγίους Θεοδώρους.
Ο Παύλος Παύλου, παρότι ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη 2η θέση, απόρροια της εμπειρίας του, αλλά και των μεταγραφών των "σταυροφόρων" γιατρών δυσκολεύτηκε, και κατάφερε να κερδίσει στο νήμα ασθμαίνοντας με διαφορά μόλις 55 ψήφους, παίρνοντας όμως και εκδίκηση για τη περασμένη ήττα από το Λογοθέτη το 2010 με 47 ψήφους διαφορά.
Ο Παύλου έχασε αρκετό από το εκλογικό του σώμα, αφού στις χθεσινές εκλογές πήρε 278 ψήφους λιγότερους από το 2010 (2.861 - 3.139), κάτι που οφείλεται κυρίως στην πολύ χαμηλή του επίδοση στους Αγίους Θεοδώρους, αλλά και στους οικισμούς.
Από την άλλη, ο Λογοθέτης "σπάει το ρεκόρ" της μικρότερης διάρκειας θητείας δημάρχου (44 μήνες), απόρροια της παρελκυστικής πολιτικής του, διανθισμένη με μηδενική υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν οι -κυριολεκτικά ΟΦΑ- οικιστές του υδροφόρου ορίζοντα και η αμετανόητη Περαχώρα, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη χειρότερο. Παρόλα αυτά, ένας δήμαρχος εν ενεργεία που δεν καταφέρνει να βγεί έστω και δεύτερος, υποδεικνύει αρκετά. Ο Λογοθέτης είχε απώλεια 384 ψήφων (των περισσότερων από τους άλλους 2) ή περίπου 1,1%. Πάντως έσωσε τα προσχήματα αφού όλοι περίμεναν (ή δικαούτο) να είναι τέταρτος.
Για τον Χ. Ασημακόπουλος νομίζω ότι η αναφορά είναι άνευ ουσίας, αφού κινείται σταθερά, έχοντας απώλειες απόρροια γήρατος και μόνο.
Τέλος ο Δημήτρης Στάμου, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό αγώνα και θα πρέπει να είναι υπερήφανος, αφού κατάφερε σε διάστημα μόλις 2 μηνών να φέρει ένα αποτέλεσμα πολύ κοντά στη δεύτερη θέση, και να υπερκεράσει κατά 968 ψήφους, αυτού του προηγούμενου 4ου, του Γιώργου Πετρίτση. Εάν είχε την εμπειρία ή το χρόνο ή ακόμη και τη βοήθεια από τους εκπροσώπους του συνδυασμού, για να επιλέξει δυνατότερους ή διαφορετικούς υποψηφίους σε Ίσθμια και Περαχώρα (όπου έχασε περισσότερες από 350 ψήφους από τους ανταγωνιστές της δεύτερης θέσης), σίγουρα η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική.
Ο Στάμου προβλέπεται ναι είναι και ο ρυθμιστής των εκλογών, αφού οι σχεδόν 1.100 ψήφοι των Αγ. Θεοδώρων και το ποσοστό των ψηφοφόρων που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ στο Λουτράκι, ξεπερνά τις 2.000 ψήφους, αριθμός που σίγουρα δίνει τη νίκη εάν δεν διασπαστεί.

Κλείνοντας...
Κώστα, δεν μας λείψεις !!!

2 σχόλια:

  1. 12 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΥΛΟΥ & 4 ΧΡΟΝΙΑ ΓΚΙΩΝΗ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ /ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ! 730 ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (12 ΛΥΟΜΕΝΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον κ.Γιωργο Γκιωνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.