Λουτράκι. Παράθεση Ελπίδας και Ουσίας από τον Δ. Στάμου στα χθεσινά εγκαίνια

Εξαιρετικά επιτυχημένα θεωρεί τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Λουτράκι ο συνδυασμός της Πρωτοβουλίας Πολιτών, αφού εκτός των υποψηφίων και στενών τους συγγενών, συγκεντρώθηκαν αρκετοί δημότες που έχουν απογοητευτεί από τον δήμαρχο Κ. Λογοθέτη, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός της ύπαρξης εκπροσώπων της νεολαίας.
Η ομιλία του Δ. Στάμου κατήγγειλε τις ανήθικες πρακτικές για ψεύτικες και απατηλές υποσχέσεις μέρους των αντιπάλων του για το δημαρχιακό θώκο, λέγοντας ότι "έτσι έχουν συνηθίσει ορισμένοι, σε σχέσης διαπλοκής και εξάρτησης", αναφερόμενος προφανώς στις προγραμματικές δεσμεύσεις εξαπάτησης των προηγούμενων εκλογών από τον Κ. Λογοθέτη, και στις πρακτικές
υποσχέσεων από υποψηφίους για δήθεν προσλήψεις μετά τις εκλογές (αλήθεια, γιατί δεν τις κάνουν τώρα για να εξασφαλίσουν και τις ψήφους;)
Σε κάθε περίπτωση, ο Δ. Στάμου έχει αρχίσει και δημιουργεί συσπείρωση, προσφέροντας το νέο σε συνδυασμό με την εμπειρία, την ελπίδα για διαφάνεια και την υπόσχεση για έργο βάσει σχεδιασμού, ενώ οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά από τον δεύτερο Π. Παύλου μειώνεται διαρκώς.
Δείτε την ομιλία του Δ. Στάμου...
«Αγαπητές συμπατριώτισσες - αγαπητοί συμπατριώτες,
Σας ευχαριστώ όλους για την χαρά να βρίσκομαι ανάμεσά σας, για τη χαρά  να βρισκόμαστε όλοι μαζί στην αποψινή εκδήλωση, με την επίσημη  λειτουργία του εκλογικού μας κέντρου και την έναρξη της πορείας προς την κάλπη, πορείας νίκης και ανατροπής.
Θα δώσουμε τον αγώνα αυτό  με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα αλλά προπάντων με ευπρέπεια και σεβασμό όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων.
Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα και οι τακτικές των προσωπικών αντιπαραθέσεων που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.
Ας καταλάβουν όλοι, ότι ο προεκλογικός αγώνας για την αυτοδιοίκηση  είναι αντιπαράθεση προτάσεων για το πρόοδο του τόπου και όχι λασπολογία προσώπων. Όλες οι άλλες τακτικές δεν μας αγγίζουν.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών  ακολουθεί τους κανόνες του πολιτικού πολιτισμού  ακόμη και με τις διαδικασίες που έχει εφαρμόσει.
Εμείς δεν θεωρούμε τους δημότες οπαδούς των συνδυασμών, που υπάρχουν μόνον και μόνον για να διαχειρίζονται άλλοι την ψήφο και τα συμφέροντά τους.
Τους θεωρούμε  πολίτες με ιδέες, προτάσεις και γνώσεις  που έχουν δικαίωμα και πρέπει  να συμμετέχουν  ενεργά  στην διαμόρφωση της πολιτικής του δήμου και των επιλογών του και να μη παραμένουν θεατές ή αποδέκτες αποφάσεων για τη ζωή και το  μέλλον τους που έχουν ληφθεί ερήμην τους.
Γι΄ αυτό επιδιώκουμε την συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων με άμεσα δημοκρατικές διαδικασίες.
Πιστεύουμε ότι  οι συνδημότες μας έχουν και μνήμη και κρίση και δεν ανεχθούν να συνεχίζουν ορισμένοι να κακομεταχειρίζονται την νοημοσύνη τους και να προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους.
Γι΄ αυτό, σας ζητούμε να κλείστε τα αυτιά σας σε διχαστικά συνθήματα και προσωπικές επιθέσεις  και να μας κρίνετε σε σύγκριση με τους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών, με αυστηρότητα, αλλά με το χέρι στην καρδιά και με εντιμότητα.
Ορισμένοι από τους συνυποψηφίους μας, δέσμιοι των καταδικασμένων τακτικών του παρελθόντος, μοιράζουν απατηλές υποσχέσεις προσλήψεων και διορισμών  σε επιχειρήσεις αλλά και στον δήμο, γνωρίζοντας ότι οι υποσχέσεις τους και οι ψευδαισθήσεις που δημιουργούν στους δημότες θα διαλυθούν με τρόπο τραγικό.
Πόσο όμως μπορούν να κοροϊδεύουν όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι προσλήψεις απαγορεύονται;
Πόσο μπορούν να παίζουν με τον καημό των ανέργων και το ιερό δικαίωμα στην εργασία που μας έχουν καταργήσει οι Τροϊκανοί;
Αν θέλουν να είναι αξιόπιστοι, ας τις κάνουν τώρα τις προσλήψεις  και να μην εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των συνδημοτών μας με αντάλλαγμα την ψήφο τους.
Έτσι όμως έχουν συνηθίσει σε σχέσεις διαπλοκής και εξάρτησης.
Εμείς δίνουμε την υπόσχεση ότι θα παλέψουμε  για μια  διοίκηση που θα θέσει αρχές για την ίση μεταχείριση όλων ανεξαιρέτως των δημοτών  χωρίς υποψίες ιδιαιτέρων σχέσεων, με γνώμονα την αξιοκρατία.
Θέλουμε ένα δήμο πρότυπο ήθους, συμπεριφοράς και διαφάνειας που θα δίνει το παράδειγμα στους δημότες.
Εμείς άλλωστε, με τις μέχρι τώρα διαδικασίες μας, αποδείξαμε  ότι κάνουμε την δημοκρατία πράξη.
Έτσι, αποδεχθήκαμε και θα αποδεχθούμε κάθε διαδικασία προεκλογικού διαλόγου για να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα, όπως ένα Debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων, αλλά με παραδεκτούς από όλους κανόνες.
Εμείς ζητάμε από τους δημότες και τους συνυποψηφίους μας να βγούμε όλοι από την εκλογική αυτή  διαδικασία με το κεφάλι ψηλά και να μπορούμε να πούμε ότι η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπειά μας δεν ισοπεδώθηκε.
Σ΄ αυτόν τον ευλογημένο τόπο ζήσαμε περιόδους επίπλαστης ευμάρειας και στρεβλής ανάπτυξης βασισμένης κυρίως σε ένα καζινοκεντρικό σύστημα που αφέθηκε να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.
Οι προηγούμενες διοικήσεις δεν προέβλεψαν και δεν φρόντισαν να προλάβουν το σημερινό αδιέξοδο με τις δυνατότητες που έδινε το κοινοπρακτικό γιατί το χρήμα έρεε άφθονο στο δήμο και την πόλη.  
Η μέχρι τώρα διαχείριση της διαπραγμάτευσης υπήρξε αδιαφανής και τραγελαφική.
Αυτά τα σημαντικά θέματα πρέπει να διαχειριστούμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, με γνώμονα την εξασφάλιση των συμφερόντων του δήμου, της Τουριστικής ΑΕ αλλά και των εργαζομένων.
Τα κοινωνικά προβλήματα, η αποδόμηση του κοινωνικού ιστού είναι από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα.
Η φιλανθρωπία, τα συσσίτια και η βοήθεια από φορείς και συμπολίτες δεν λύνουν το πρόβλημα.
Το δίχτυ προστασίας πρέπει να στηριχθεί στην δημοτική αρχή και στις δυνατότητες που προσφέρει ο θεσμός της κοινωνικής οικονομίας.
Η φύση χάρισε σ’ αυτόν τον τόπο το πολύτιμο δώρο του νερού, μεταλλικό και ιαματικό, που αποτέλεσαν για δεκαετίες σημείο αναφοράς σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
Ένα brand name που για το μεταλλικό μας νερό έσβησε με το κλείσιμο των εμφιαλωτηρίων και για τις ιαματικές πηγές κινδυνεύει να απαξιωθεί, όσο δεν διαμορφώνεται μια επιθετική τουριστική και θερμαλιστική πολιτική.
Έχουμε επίγνωση, αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες, ότι θα είμαστε αντιμέτωποι με την βαριά  απειλή προβλημάτων που ζητούν άμεση επίλυση, τα οποία μας κληροδοτούν οι προηγούμενες διοικήσεις.
Όμως έχουμε την γνώση, την θέληση και την τόλμη να παλέψουμε για την επίλυσή τους.
Γιατί αυτός  είναι ο τόπος μας και τον πονάμε.
Γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε  χονδροειδή ψέματα και ανούσιες προκατασκευασμένες επαναλήψεις των ίδιων πραγμάτων.
Γιατί επιτέλους δεν αρμόζει να συνεχίζουμε να  ψελλίζουμε τα παράπονά μας και να μεμψιμοιρούμε, αλλά μπορούμε να πάρουμε τον δήμο στα χέρια μας.
Γιατί θέλουμε να ενώσουμε τους δημότες όλου  του δήμου σε μια κοινή προσπάθεια.
Είναι η μόνη δυνατότητα που μας έχει απομείνει για να βγάλουμε τον δήμο από την αφάνεια στο προσκήνιο και στην εξωστρέφεια.
Από το τέλμα στον δρόμο της αναγέννησης και της προόδου που του αξίζει.
Να τον φέρουμε στις πρώτες θέσεις της τουριστικής βιομηχανίας.
Εμείς αποτελούμε ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που μπορεί να συγκρουστεί με τις κατεστημένες  πρακτικές,  να προωθήσει καινοτομίες και να στηρίζει έμπρακτα τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
Εμείς θα αγωνιστούμε για:
Να σταματήσουμε και να αναστρέψουμε την κατηφορική οικονομική πορεία.
Να προβάλλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τους ανεκτίμητους θησαυρούς του τόπου μας.
Να στηρίξουμε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινής ζωής  μέσα στις πόλεις και τους οικισμούς του δήμου.
Συστρατευόμαστε όλοι σε ένα και μοναδικό στόχο:  Την σωτηρία του δήμου μας.
Μας ενώνει όλους  η αγωνία  και η αγάπη για τον τόπο μας και το μέλλον των επόμενων γενεών.
Μας συνοδεύουν οι ευχές και οι ελπίδες  όλων εκείνων που θέλουν να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο.
Αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον δημότη.
Ενωμένοι, Αισιόδοξοι και Μαχητικοί.
Καμία ψήφος χαρισμένη στους αντιπάλους.
Η νίκη είναι στα χέρια μας.
Όλοι μαζί για να  Πάρουμε τον Δήμο στα Χέρια μας.
Γιατί αυτή την Άνοιξη μπορούμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.