Λουτράκι. Ανάλυση εκλογικού αποτελέσματος. Που κρίθηκε το αποτέλεσμα. Ποιες ήταν οι μετακινήσεις.

Δείτε στο τέλος το πίνακα του L1 με την ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων και τον εκλογικό θρίαμβο του Γιώργου Γκιώνη και του συνδυασμού του. 
Η διαδικασία των εκλογών έληξε. Το L1 είχε προβλέψει με απόλυτη επιτυχία τους νικητές και τα ποσοστά του 1ου γύρου, καθώς και τον τελικό νικητή, όταν 3 ημέρες πριν από τις εκλογές έδινε πρόβλεψεη για αποτέλεσμα περισσότερο του 53% υπέρ του Γ. Γκιώνη.
Που κρίθηκε όμως το αποτέλεσμα; 
Πως ψήφισαν οι περιοχές του δήμου σε σχέση με το 1ο γύρο; 
Που υπήρχαν μετακινήσεις και που υπήρξε απώλεια ακόμη και σε σχέση με το 1ο γύρο; 
Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι το Λουτράκι και τα Ίσθμια έκριναν εν πολλοίς το αποτέλεσμα,
αφού ο Γιώργος Γκιώνης προτιμήθηκε από σχεδόν το 70% των ψηφοφόρων του Λογοθέτη και του Στάμου στο Λουτράκι και από το 66% στα Ίσθμια, άρα περισσότεροι από τους 2 στους 3 ψηφοφόροι των άλλων συνδυασμών επέλεξαν τον Γκιώνη ή δεν επέλεξαν τον Παύλου. Στα Ίσθμια είναι ήττα του Παύλου και της εκλεκτής του συμβούλου Εβ. Κούτμου, ενώ στο Λουτράκι, προφανώς οι γιατροί που ήταν και η δύναμη του Παύλου, έχουν επηρρεαστεί από τη κατρακύλα της υγείας απόρροια Άδωνι.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι στα Πίσια, ο Παύλου όχι μόνο δεν κέρδισε ψήφους, άλλα έχασε και 10 (!!!) σε σχέση με τη πρώτη Κυριακή, όπου προφανώς κάποιος από τους υποψηφίους του....την είδε αλλιώς.
Στη Περαχώρα, ήττα του Παύλου, αλλά και του Λογοθέτη (και πάλι), αφού προφανώς η...γραμμή για ψήφο στον Παύλου έπεσε από το γκρεμό, με αποτέλεσμα το 60% των ψηφοφόρων του Λογοθέτη και του Στάμου να ψηφίσουν Γ. Γκιώνη.
Στους Αγ. Θεοδώρους, ήταν το μοναδικό σημείο όπου ο Παύλου πήρε οριακά περισσότερους, αφού σχεδόν το 53% των ψηφοφόρων Στάμου και Λογοθέτη τον προτίμησε. Όπως έλεγαν πολιτικοί παρατηρητές, το πάλεψε ο Μίτε, αλλά όπως είπαμε....τελειώσανε τα ψέματα.  
Τέλος, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι προσπάθειες των χαλκευμένων και μονταρισμένων βίντεο, η επιστράτευση εφημερίδας με έκτακτες εκδόσεις, αλλά και η μανία κριτικής κατά του Γκιώνη από μέρος των blogs (ένα μάλιστα από Κόρινθο), είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, δημιουργώντας συσπείρωση και αποτροποιασμό, εκτοξεύοντας τις 2 τελευταίες ημέρες το ποσοστό προτίμησης προς τον Γ. Γκιώνη.
Τέλος, φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ / Ασημακόπουλου, είτε προτίμησαν την αποχή ή προτίμησαν το λευκό, όπου παρατηρήθηκε σαφής αύξηση σε σχέση με τη 1η Κυριακή. Προφανώς ορισμένοι δημότες έχουν απαιτήσεις και ασκούν κριτική, χωρίς όμως να ρισκάρουν να επιλέξουν ή να πάρουν θέση.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.