Μας έκαναν... «Τούρκους»! Του Νίκου Χατζηνικολάου

Η άθλια εικόνα του πολιτικού μας προσωπικού να αλληλοσπαράσσεται τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το «κόψιμο» της κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εξόχως απογοητευτική.
Η ανευθυνότητα με την οποία τα ηγετικά στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων  αλληλοκατηγορούνται, με φόντο το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, χωρίς να υπολογίζουν ούτε στο ελάχιστο τις βαρύτατες εθνικές συνέπειες, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η πολιτική μας ζωή διανύει περίοδο βαθύτατης κρίσης και προϊούσας παρακμής.
Και βέβαια αποκαλύπτει ότι οι πολιτικοί μας ταγοί, παρά τα παχιά λόγια τους, στην πραγματικότητα
δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από τη χρεωκοπία της χώρας πριν από τέσσερα χρόνια.
Αντίθετα, εξακολουθούν να πολιτεύονται με γνώμονα όχι το εθνικό συμφέρον, αλλά τα μικροκομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα ως γνήσιοι «καρεκλοκένταυροι» και «καρεκλοκυνηγοί»!
Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ότι η πολιτική μας ηγεσία αδυνατεί να συνεννοηθεί και να ομονοήσει ακόμη και στα αυτονόητα, ακόμη δηλαδή και όταν αυτό επιβάλλεται από σοβαρότατους εθνικούς λόγους, είναι απολύτως αποκαρδιωτική.
Οι πολίτες παρακολούθησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα μια θλιβερή παράσταση στο εγχώριο πολιτικό θέατρο του παραλόγου:

• Είδαν την αξιωματική αντιπολίτευση να εκδιώκει κακήν κακώς και κατά τα φαινόμενα άνευ λόγου από το ευρωψηφοδέλτιό της μια εκπρόσωπο των μουσουλμάνων Ρομά της Θράκης, που εχει βραβευθεί για τη δράση της από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ακριβώς γι’ αυτό έχει μπει στο μάτι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Αντίθετα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χριστόπουλος, που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία εναντίον της συνυποψήφιάς του και που αναπαράγει συστηματικά τις απόψεις της Αγκυρας για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στη χώρα μας, δεν υπέστη καμμία κύρωση από το κόμμα του!

• Ακουσαν από επίσημα χείλη στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κατηγορείται ευθέως η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι απέβαλε την κ. Σουλεϊμάν κατόπιν πιέσεων του τουρκικού προξενείου! Ακουσαν, δηλαδή, Ελληνες πολιτικούς να κατηγορούν άλλους Ελληνες πολιτικούς ότι λειτουργούν ως υποχείρια των διαθέσεων της Αγκυρας!

• Είδαν να ανασύρεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωση του πρωθυπουργού σε περιοδικό, προ 25 ετών, με την οποία χαρακτήριζε τη μειονότητα «τουρκική». Δήλωση που η Ν.Δ. επιμένει ότι το ίδιο το περιοδικό είχε διαψεύσει, παραδεχόμενο πως επρόκειτο περί δικού του λάθους, στο αμέσως επόμενο τεύχος του. Είδαν, δηλαδή, την αξιωματική αντιπολίτευση να εμφανίζει τον Πρόεδρο της κυβέρνησης ως υπέρμαχο των τουρκικών απόψεων για τη θρησκευτική μειονότητα της Θράκης!

ΕΥΛΟΓΑ διερωτώνται οι συμπολίτες μας τι νόημα έχουν όλα αυτά; Και ποιον εξυπηρετούν; Δεν αντιλαμβάνονται οι εκλεγμένοι ταγοί μας ότι με τις ακραίες αυτές αντιπαραθέσεις τους εξυπηρετούν τις επιδιώξεις και τις βλέψεις της Αγκυρας; Δεν αντιλαμβάνονται ότι δίνουν όπλα στην τουρκική προπαγάνδα και ότι όσα αψήφιστα σήμερα λέγονται από τον έναν εναντίον του άλλου θα τα βρει σύντομα μπροστά της η χώρα μας; Γιατί βέβαια οι Πομάκοι και οι Ρομά μουσουλμάνοι της Θράκης, ακόμη και οι τουρκογενείς, δεν πρόκειται να γίνουν Τούρκοι επειδή ορισμένοι Ελληνες πολιτικοί ανοηταίνουν... «Τούρκοι» γίνονται οι Ελληνες που διαπιστώνουν γι’ άλλη μια φορά την παντελή έλλειψη υπευθυνότητας και ωριμότητας του πολιτικού μας προσωπικού, που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα, ακόμη και για τα στοιχειώδη! Και εμείς αναμένουμε και ζητούμε οι αφελείς να καθίσουν γύρω από το τραπέζι του διαλόγου και να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή για το θέμα του «κουρέματος» του χρέους και σε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη... Εμείς, αφελείς, γραφικοί και αθεράπευτοι ονειροπόλοι... Αυτοί; Αμετανόητοι...


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.