Το νέο Μνημόνιο είναι ήδη στη Βουλή... (μόνο μην μιλήσει κάποιος καναπεδάτος ή κάποιος 70άρης)

Σ.Σ. Το μόνο που δεν θέλω να ακούσω, είναι κάποιους βαριεστημένους ανέργους, κάποιους 70ρηδες και κάποιους καναπεδάτους να γκρινιάζουν από το πογκρόμ φόρων που υπόσχεται ο νέος μνημονιακός μηχανισμός που θα συνδέει το χρέος με το ΑΕΠ για τα επόμενα 40 χρόνια. 
Αυτούς τους ιδιους που απείχαν σε ποσοστό 40% γιατί βαρέθηκαν να μεταφέρουν τα δικαιώματά τους, ή προτίμησαν τον καλό καιρό και το μπανάκι τους, ή για αυτούς τους αμετανόητους ηλικιωμένους που έχουν κάνει τάμα στο ΠΑΣΟΚ, επειδή αυτό γνώρισαν, αυτό εμπιστεύονται, και ας τους έχει κόψει τα φάρμακα και τις συντάξεις.
Ο νέος Μνημονιακός Μηχανισμός που θα συνοδεύσει τη χώρα ως και το 2040-2050 είναι ήδη εδώ και μάλιστα κατατεθειμένος προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.
Ειδικότερα, με το Σ/Ν «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας – δημόσιο λογιστικό»
περιγράφονται διεξοδικά αν και «συγκεκαλυμμένα» όλες οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Χώρα προς τη δημιουργία ενός ασφυκτικού «Εσωτερικού Μνημονίου», με μονοδιάστατο δημοσιονομικό χαρακτήρα, το οποίο υποχρεωτικά θα διαρκέσει μέχρι και την αποπληρωμή του 75% των δανείων προς την ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ, η οποία αναμένεται λάβει χώρα μετά το 2040.
Με το παρόν ΣΝ, η κατάργηση του Μνημονίου έχει καθαρά λεκτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι στη θέση του όρου «Μνημόνιο» υφίσταται πλέον ο όρος «Διορθωτικός Μηχανισμός», ενώ στη θέση «Τρόικα» δημιουργείται ο μηχανισμός του «Δημοσιονομικού Συμβουλίου».
Διαβάζοντας κανείς τα άρθρα μεταξύ 37 και 43 του ΣΝ μπορεί να αποκτήσει μια σαφή εικόνα για την διάδοχη – των Μνημονίων – κατάσταση.
Η χώρα έχοντας λόγο Χρέους προς ΑΕΠ πολύ πάνω από το 60% που ορίζει ως ανώτατο όριο το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, είναι υποχρεωμένη σε ετήσια βάση να καταρτίζει και να επικαιροποιεί το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ταυτόχρονα να ενεργοποιεί το διορθωτικό μηχανισμό προκειμένου να αντιμετωπίζονται τυχόν αποκλίσεις από τον μεσοπρόθεσμο στόχο της προσαρμογής. 
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο «διορθωτικός μηχανισμός» ενεργοποιείται αυτομάτως σε περίπτωση που υπάρχει σχετική σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος του «Δημοσιονομικού Συμβουλίου» για την αποδοχή ή μη των Κυβερνητικών δημοσιονομικών προβλέψεων αποτελώντας με τον τρόπο αυτό τον προθάλαμο της λήψης νέων μέτρων.
Επιπρόσθετα δε, για την ενεργοποίηση του «διορθωτικού μηχανισμού, προβλέπεται ρητά η διαδικασία της υποβολής προς ψήφιση στη Βουλή από τον Υπουργό Οικονομικών σχετικού «σχεδίου διορθωτικών ενεργειών» μετά και από έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου δηλαδή (αντίστοιχη διαδικασία με την υφιστάμενη της έγκρισης των Δανειακών Συμβάσεων..).
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το Σχέδιο αυτό πρέπει υποχρεωτικά να περιλαμβάνει τους «ετήσιους στόχους δημοσιονομικών δεικτών, που πρέπει να επιτευχθούν προκειμένου να διορθωθούν οι αποκλίσεις», καθώς και «την έκταση και το περιεχόμενο των παρεμβάσεων για τα έσοδα και τις δαπάνες που πρέπει να ληφθούν ώστε να διορθωθούν οι αποκλίσεις»..
Θα περίμενε κανείς ότι 4 χρόνια μετά την είσοδο της χώρας στην εποχή των Μνημονιακών δεσμεύσεων, η παθογένεια της απόκρυψης της αλήθειας από την κοινωνία θα είχε εξαλειφθεί ως έννοια από το πολιτικό κατεστημένο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.