Οι αλλόκοτες καθημερινές συνήθειες κορυφαίων ιστορικών προσωπικοτήτων -Από τον Μπετόβεν στον Ουγκώ και τον Φρόιντ [εικόνες]

Πώς διαχειρίζονταν τον ελεύθερό τους χρόνο, ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Μπετόβεν ή ο Βίκτορ Ουγκώ;
Στις παρακάτω διαφωτιστικές απεικονίσεις, όπως δημοσιεύονται στο βιβλίο «Daily Rituals: How Artists Work», των Mason Currey και RJ Andrews ο αναγνώστης μπορεί να πάρει μια κρυφή ματιά στον τρόπο που σημαίνοντα πρόσωπα της ιστορίας είχαν δομημένες τις ημέρες τους.
Με βάση τα διαγράμματα, μαθαίνουμε ότι μερικές από τις προσωπικότητες είχαν αρκετά εκκεντρικές
συνήθειες όπως ο Μπετόβεν, ο οποίος μετρούσε κάθε πρωί 60 κόκκους καφέ πριν τους αλέσει για να απολαύσει το ρόφημά τους.
Αν θεωρείτε ότι τα πρωινά σας είναι αγχωτικά, τότε σκεφτείτε ότι ο Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ, ξυπνούσε παίρνοντας το μπάνιο του με κρύο νερό στην οροφή του σπιτιού του. Επιπλέον, επισκεπτόταν καθημερινά τον κουρέα του.
Ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ, ο Γάλλος συγγραφέας, λέγεται ότι είχε έναν επικό εθισμό στην καφείνη, καθώς κατανάλωνε περί τα 50 φλιτζάνια καφέ την ημέρα.





 
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.