Μετά το ποτάμι, να και το Πράσινο Καράβι που ήρθε να σώσει το Λουτράκι

Από τη χθεσινή ανακοίνωση της πρόθεσης για κάθοδο στις εκλογές της Ντίνας Καλλιμάνη-Κοτσώνη. "Αυτή την ώρα ο δήμος είναι ένα ακυβέρνητο καράβι που  κινδυνεύει με ναυάγιο. Με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης, πήρα την απόφαση να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας για να πιάσω το τιμόνι.Το ξέρετε ότι τα χέρια μου είναι γερά. Αν μου δείξετε εμπιστοσύνη και παλέψετε μαζί μου, θα οδηγήσουμε το καράβι του Δήμου μας σε απάνεμο λιμάνι. 
Θα επισκευάσουμε της ζημιές της θύελλας και θα μπορέσουμε να ξανοιχτούμε περήφανοι όπως παλιά, στα νερά των δύο θαλασσών μας, του Κορινθιακού και του Σαρωνικού."ΠΙΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΕΤΑΙ;  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....!!!
Άλλωστε στην πρώτη ανεπίσημη συγκέντρωσή της συμμετείχαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρόσωπα που ανήκαν στον πολιτικό χώρο του επάρατου ΠΑΣΟΚ που διέλυσε τη χώρα, του ΠΑΣΟΚ των ΜΚΟ που ρούφηξαν όλα τα διαθέσιμα, του ΠΑΣΟΚ της λοβιτούρας, της μίζας και του ΔΝΤ. Το ΠΑΣΟΚ του έγκλειστου στο Κορυδαλλό Άκη Τσοχατζόπουλου, πρώην πολιτικά προϊστάμενου του
συζύγου της Ντίνα Καλλιμάνη, Θοδωρή Κοτσώνη, κουμπάρου του αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη του ευρώ, του χρηματιστηρίου και των ολυμπιακών αγώνων. Εύγε. 
Επί της ουσίας της υποψηφιότητας, η Ντίνα Καλλιμάνη είναι ένα έξυπνο, ικανό και ευέλικτο άτομο, με άρτια γνώση και εμπειρία στη πολιτική, αφού άλλωστε έχει προϋπάρξει νομαρχιακός σύμβουλος στη Κορινθία, και ενεργή πολιτικά σύζυγος του πρώην βουλευτή και υφυπουργού επί εποχής Σημίτη, Θοδωρή Κοτσώνη. 
Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει πως να ελιχθεί, τι περιμένουν να ακούσουν και σε τι ελπίζουν οι δημότες, και πως να διαχειριστεί την πολιτική σκηνή, κατά συνέπεια δείχνει ως να έχει περισσότερες δεξιότητες από άλλους υποψηφίους. 
Την ίδια στιγμή όμως, αυτά τα χαρακτηριστικά της, ελλοχεύουν και κινδύνους αντίστοιχους με αυτούς που χρησιμοποίησε ο "ομόσταυλος" Κ. Λογοθέτης προ εκλογών, και δεν είναι απορίας άξιον ότι η πρώτη δέσμευση της Ντίνας Καλλιμάνη είναι η κοινωνική πολιτική, όπως είχε κάνει και ο Λογοθέτης με τα απίστευτα ψεύδη του κοινωνικού ταμείου με το 20%. 
Στα δυνατά σημεία της Ντίνας Καλλιμάνη είναι η θέληση της για επιτυχία και η φιλοδοξία της, και η προσήλωση της σε αυτά. Τα ίδια όμως μπορούν να γίνουν και τα βασικά αδύνατα. 
Αλλά πολύ ΠΑΣΟΚ αδελφάκι μου εκεί δίπλα......Ας περιμένουμε όμως και τους υπόλοιπους του συνδυασμού, και βλέπουμε.  
 
Διαβάστε την ανακοίνωση υποψηφιότητας της Ντίνας Κοτσώνη Καλλιμάνη, που σίγουρα θα
επηρεάσει τους ψηφοφόρους (χαχαχαχα...τους ποιούς;) του άλλου πράσινου υποστηρικτή των καταστροφέων της χώρας, νυν δημάρχου Κ. Λογοθέτη:
Στο πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ντίνας Κοτσώνη Καλλιμάνη αναφέρονται τα ακόλουθα:
Φίλες και φίλοι,
οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές βρίσκουν το δήμο μας στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του.
Δεν είναι εύκολη η απόφαση για την διεκδίκηση της δημαρχίας Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.
Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος κάνουν τον κάθε σοβαρό άνθρωπο να διστάζει.
Όμως, η αγάπη μου για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα ξεπέρασε κάθε δισταγμό.
Μπορεί ο δήμος να έχει μεγάλα προβλήματα, που φοβούμαι ότι θα διογκωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, όμως άνθρωποι αποφασισμένοι , με σοβαρότητα μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.
Αυτή την ώρα ο δήμος είναι ένα ακυβέρνητο καράβι που  κινδυνεύει με ναυάγιο. Δεν είναι δυνατόν να αδιαφορούμε.
Με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης, πήρα την απόφαση να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας για να πιάσω το τιμόνι.
Το ξέρετε ότι τα χέρια μου είναι γερά. Αν μου δείξετε εμπιστοσύνη και παλέψετε μαζί μου, θα οδηγήσουμε το καράβι του Δήμου μας σε απάνεμο λιμάνι. Θα επισκευάσουμε της ζημιές της θύελλας και θα μπορέσουμε να ξανοιχτούμε περήφανοι όπως παλιά, στα νερά των δύο θαλασσών μας, του Κορινθιακού και του Σαρωνικού.
Αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή για τον Δήμο μας, δεν θα ακούσετε από εμένα μεγάλα λόγια, μεγάλα σχέδια, μεγάλες υποσχέσεις. Να το θυμάστε.
Ανήκω σε μία πολιτική σχολή που αποφεύγει τις υποσχέσεις, αλλά προσπαθεί και τελικώς αποδίδει έργο.
Κανείς όμως, όση πίστη και αν έχει, δεν μπορεί να πετύχει μόνος. Υπάρχει η ανάγκη συνεργατών με ικανότητες, με όραμα, με αγάπη για τον δήμο και τους πολίτες του. Έχω ήδη δίπλα μου συνεργάτες που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο με αποδεδειγμένες ικανότητες στην προσωπική, επαγγελματική και επιστημονική ζωή.
Καλώ, κάθε δημότη που έχει την φλόγα της συμμετοχής και της προσφοράς να λαμπρύνει τον συνδυασμό μας.
Θα σας παρουσιάσω ένα συνδυασμό με πολλούς νέους αλλά και με προσωπικότητες της κοινωνίας μας που έχουν εμπειρία, μόρφωση και τιμιότητα.
Όλοι είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε για την ανασυγκρότηση του Δήμου. Ανασυγκρότηση με διαύγεια.
Πρώτο μας καθήκον θα είναι η εξυγίανση των οικονομικών. Αμέσως μετά, επειδή στην αντίληψη μου, ο δήμος είναι το ασφαλές καταφύγιο του πολίτη στις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης, θα εφαρμόσουμε συγκεκριμένα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, ώστε να σταθούμε δίπλα στις ανάγκες του κάθε πολίτη.
Η ανάδειξη και η εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών του δήμου μας, με συγκροτημένες πολιτικές, σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση, την περιφέρεια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δώσει τις διεξόδους που επιθυμούμε από την σημερινή τραγική κατάσταση, ενός μέχρι πρότινος πλούσιου δήμου.
Σ’ αυτόν τον αγώνα σας καλώ να συστρατευθείτε μαζί μας και σας διαβεβαιώ, θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας.

Το who is who της Ντίνας Κοτσώνη Καλλιμάνη
Γεννήθηκε στο Λουτράκι, όπου φοίτησε στο δημοτικό και στο γυμνάσιο.
Σπούδασε στο ΤΕΙ Πατρών και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διοίκηση επιχειρήσεων.
Τελείωσε την παιδαγωγική σχολή ΣΕΛΕΤΕ και διορίστηκε τον 1980 καθηγήτρια στη Μέση Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση. Υπηρέτησε για σειρά ετών στο Τεχνικό - Επαγγελματικό Λύκειο Κορίνθου. Αποχώρησε από την εκπαίδευση το 2008. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Πρακτική Γραμματείας» το οποίο ύστερα από διαγωνισμό εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων και χρησιμοποιείται στην Εκπαίδευση.
Το 1994 εξελέγη, δεύτερη σε σταυρούς προτίμησης, νομαρχιακή σύμβουλος Κορινθίας και βοήθησε στη θεμελίωση του νέου τότε αυτοδιοικητικού οργάνου. Η συνεπής και ενεργός παρουσία της στις εργασίες του πρώτου εκλεγμένου νομαρχιακού συμβουλίου Κορινθίας εμπλούτισε τις γνώσεις της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το 1994 επίσης τοποθετήθηκε πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Βρεφονηπιακών Σταθμών Αθηνών, όπου μεταξύ άλλων, ίδρυσε τον βρεφονηπιακό σταθμό για τα παιδιά των φυλακισμένων μητέρων στον Κορυδαλλό.
Στα μαθητικά της χρόνια ήταν αθλήτρια του Ποσειδώνα Λουτρακίου.
Η Ντίνα Καλλιμάνη - Κοτσώνη είναι κόρη του αείμνηστου Μιχάλη Καλλιμάνη, του επί σειρά ετών δημοτικού συμβούλου και προέδρου του δημοτικού υμβουλίου Λουτρακίου.
Είναι παντρεμένη με τον Θοδωρή Κοτσώνη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Την Ηλέκτρα, τον Θρασύβουλο και την Μυρσίνη.

1 σχόλιο:

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.