Εξαιρούνται τα στεγαστικά δάνεια της Γερμανίας από τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ! Τι φοβούνται;

Επιλεκτικές μεθοδεύσεις 
Το Βερολίνο πίεσε και κατάφερε να μην μπουν τα στεγαστικά δάνεια των γερμανικών τραπεζών στα τεστ αντοχής της ΕΚΤ που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους!
Η προκλητική ειδική μεταχείριση έρχεται μετά τις εκτιμήσεις των Γερμανών ότι αν συνυπολογιστούν στα τεστ, τότε θα κινδύνευαν να αυξήσουν τις προβλέψεις για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας, δηλαδή ενδέχεται να χρειάζονταν περισσότερα νέα κεφάλαια!
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, τράπεζες της Γερμανίας, όπως η Commerzbank και η HSH Nordbank δεν θα
παραδώσουν στην ΕΚΤ στοιχεία για τα στεγαστικά δάνεια που έχουν χορηγήσει. Παράλληλα, οι στεγαστικές τράπεζες της χώρας δεν μπαίνουν ούτως ή άλλως στα τεστ αντοχής.
Η ΕΚΤ κατά το παρελθόν είχε αφήσει ένα υπονοούμενο ακόμα και για «φούσκα» και στη γερμανική αγορά ακινήτων, το οποίο όμως δεν έχει συνεχιστεί περαιτέρω ως πληροφορία. Καταλάβατε τώρα, γιατί προ ολίγων μηνών οι Γερμανοί φώναζαν ότι έχουν μικρότερη ακίνητη περιουσία από τους Έλληνες και ότι οι ίδιοι, όπως είπε και η Μέρκελ, δεν έχουν ενισχύσει το καθεστώς της ..ιδιοκατοίκησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.