Έλα ρε συ. Δεν το περίμενε κανείς. Μόνο μια (Λάτσης) δεσμευτική προσφορά για το Ελληνικό.

Σ.Σ. Στο L1 το είχαμε "σταντάρει" προ ενός έτους, αλλά κάποιοι μιλούσαν για κακοήθειες και εμμονές. Η  Lamda Development του Λάτση και του αμαρτωλού Mall, υπέβαλε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για το Ελληνικό.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, όπου θα αποφασιστεί η εγκυρότητα της τεχνικής προσφοράς και η πληρότητα των δικαιολογητικών, μετά από εισήγηση των συμβούλων του,
ώστε να προχωρήσει η αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς.
Η διαδικασία της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες.
Όπως αναφέρει, από την πλευρά της, η Lamda Development, η συνολική επενδυτική πρόταση στην περιοχή του Ελληνικού, εφόσον υλοποιηθεί, θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει και ουσιαστική περιβαλλοντική αναβάθμιση της Αττικής, με τη δημιουργία ενός βιώσιμου πάρκου 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της επένδυσης.
Η προσφορά της Lamda Development S.A. υποστηρίζεται από το Global Investment Group, που απαρτίζεται από την εταιρεία Al Maabar από το Abu Dhabi, από την κινεζικό όμιλο Fosun Group, καθώς και από ευρωπαϊκά κεφάλαια.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αl Maabar είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες real estate μικτής χρήσης στην ευρύτερη περιοχή της Mέσης Aνατολής και της Βορείου Αφρικής. Είναι θυγατρική της Mubadala Development, εταιρείας με κρατικά επενδυτικά κεφάλαια (sovereign fund) του Αbu Dhabi.
Η Fosun Group, η οποία δημιουργήθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Kίνας και διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Δραστηριοποιείται στους τομείς της βιομηχανίας, των επενδύσεων, της διαχείρισης περιουσίας και των ασφαλειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.