Πώς να εξαφανίσετε τα ηλεκτρονικά σας ίχνη από το Ιντερνετ μια για πάντα [εικόνα]

Αν είστε από αυτούς που τους φοβίζουν οι αποκαλύψεις προσωπικών δεδομένων και το σκέφτεστε σοβαρά να εξαφανίσετε τα προσωπικά σας ίχνη, μην απελπίζεστε, υπάρχει τρόπος.
Το «Who is Hosting This» δημοσίευσε ένα σχετικό και άκρως ενδιαφέρον blog post, με ένα εκπληκτικό infographic, που περιλαμβάνει έναν εύκολο οδηγό για το πώς μπορείτε να εξαφανίσετε τα ίχνη σας online, στις περιπτώσεις που δεν επιθυμείτε τα στοιχεία σας να βρίσκονται εκτεθειμένα σε αδιάκριτα βλέμματα.
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εξαφανίσετε τα ηλεκτρονικά σας ίχνη:

  • Bήμα 1ο
Απενεργοποιήστε τους λογαριασμούς σας
Διαγράψτε τα προφίλ σας που γνωρίζετε ότι υπάρχουν
  • Βήμα 2ο
Ψάξτε για τον... εαυτό σας
Επειδή είναι πάρα πολύ πιθανό κάποια στιγμή να είχατε δημιουργήσει κάποιον λογαριασμό τον οποί στστην πορεία ξεχάσατε χρησιμοποιείστε όλες τις μηχανές αναζήτησης για να ψάξετε αν υπάρχει κάποιος λογαριασμός με το όνομά σας. Πληκτρολογήστε το όνομά σας τόσο με ελληνικούς, όσο και με λατινικούς χαρακτήρες ή με το e-mail σας. Σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποιον... ξεχασμένο λογαριασμό διαγράψτε τον. Αν δεν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης πηγαίνετε στην εφαρμογή όπου μπορείτε να κάνετε επανάκτηση κωδικού.
  • Βήμα 3ο
Στους λογαριασμούς που δεν μπορείτε να διαγράψετε απλά αλλάξτε το όνομά σας.
  • Βήμα 4ο
Διαγραφείτε από τις mailing list
Oλα τα e-mails που έρχονται μαζικά στο κάτω κάτω μέρος του mail υπάρχει η επιλογή να διαγραφείτε από τη λίστα αποστολής.
  • Βήμα 5ο
Διαγράψτε τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης
Μάλιστα η Google έχει ένα ειδικό εργαλείο που «απομακρύνει» τις διευθύνσεις url που δεν θέλετε να υπάρχουν στον υπολογιστή σας.
  • Βήμα 6ο
Για τους ιστοτόπους από τους οποίους δεν έχετε τη δυνατότητα να διαγραφείτε επικοινωνήστε μες τους υπευθύνους τους.
  • Βήμα 7ο
Επικοινωνήστε με τις εταιρείες που διακινούν δεδομένα και ζητήστε τους να διαγράψουν από τις βάσεις τους στοιχεία που σας αφορούν.
  • Βήμα 8ο
Ορισμένες εταιρείες επικοινωνίας έχουν αναρτημένες στο διαδίκτυο λίστες με τα στοιχεία πελατών τους. Επικοινωνήστε μαζί τους και ενημερώστε τους ότι δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο.
  • Βήμα 9ο
Διαγράψτε το e-mail σας.
Δείτε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και στο παρακάτω γράφημα:

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.