ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Βενιζέλος, ο Τσαυτάρης και όλο το παρασκήνιο για την κερκόπορτα στα μεταλλαγμένα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.
Πούλαγαν “πράσινη ανάπτυξη” ενώ άνοιγαν την κερκόπορτα στην φρίκη!
ΓΤ Καλαμπόκι TC 1507 και όχι μόνον…………
Κερκόπορτα ακόμα και για κλωνοποιημένο κρέας!
Πρόλογος
Απορίες αλλά και οργή προκάλεσε η είδηση ότι ο Έλληνας Υπουργός εξωτερικών κ. Ε. Βενιζέλος δεν συνυπέγραψε την επιστολή  των 12 Ευρωπαίων Υπουργών, με την οποία καλούν τον Επίτροπο Υγείας κ. Μπόργκ να αποσύρει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού TC 1507.
Τα γεγονότα
Παρά τις προσπάθειες των οργανώσεων περιβάλλοντος και καταναλωτών στην ΕΕ, την Τρίτη
11/02/2014 το Συμβούλιο των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ πήρε απόφαση ώστε να επιτραπεί να καλλιεργείται στην Ευρώπη του ΓΤ Καλαμποκιού TC 1507. Σύμφωνα με την «δημιουργό» εταιρία, η ΓΤ αυτή ποικιλία προορίζεται για ζωοτροφή και για παραγωγή βιοαερίου. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να επιμολύνονται άλλες καλλιέργειες, τρόφιμα και ζωοτροφές στις χώρες που θα καλλιεργείται αλλά και σε εκείνες που δεν θα καλλιεργείται αλλά θα εισάγεται.
Κατά την ψηφοφορία στο Συμβούλιο της 11ης/ 02/14 δεν υπήρξε ομοφωνία στην απόφαση. Εκπροσωπήθηκαν 28 κράτη μέλη στην ΕΕ. Επικράτησαν 220 θετικοί ψήφοι και έτσι εγκρίθηκε η ΓΤ ποικιλία από το Συμβούλιο με καθαρή πλειοψηφία, αν και απαιτούνται 260 ψήφοι για την έγκριση. Πέρασε όμως (με ισχνή πλειοψηφία) γιατί υπήρξε η «αποχή» της Γερμανίας, της Τσεχίας του Βελγίου και της Πορτογαλίας….!!!! Εάν αυτοί (που δήλωσαν «αποχή»), ή από μόνη της η Γερμανία, ψήφιζαν «εναντίον» δεν θα εγκρίνονταν το TC 1507. («όταν δεν διαφωνείς είναι σαν να συμφωνείς» λέει ο λαός μας…!!!).
Παίζονται πολλά παιγνίδια στο παρασκήνιο «επιβολής» των Γενετικά Τροποποιημένων (ΓΤ) στον Ευρωπαϊκό χώρο, με τη Γερμανία να κάνει στροφή μην παίρνοντας πλέον καθαρές θέσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του καλαμποκιού που εγκρίθηκε, οι πολυεθνικές της Βιοτεχνολογίας με εμπροσθοφυλακή το αμερικάνικο λόμπυ στη Γερμανία φαίνεται να συμβούλεψε τους Γερμανούς να «απόσχουν» αφού αφ’ ενός δεν ήθελαν να καταψηφίσουν (το CDU της κ. Μέρκελ έχει καλέσει και παλαιότερα κοινωνία και οργανώσεις στη Γερμανία για «λιγότερη εχθρότητα κατά των ΓΤ οργανισμών και της Βιοτεχνολογίας»..), αφετέρου δεν μπορούσαν να ψηφίσουν ούτε υπέρ λόγω αντίδρασης κάποιων κρατιδίων στη Γερμανία και του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών…., ώστε να μην υπάρξει και πρόβλημα στην Κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας…!!!
Η Ελληνική πλευρά αν και στις 11 Φεβρουαρίου καταψήφισε την πρόταση , στο Συμβούλιο μαζί με άλλες 19 χώρες μέλη, δεν φρόντισε στη συνέχεια να πάρει «μαχητική» θέση και να αντισταθεί στην απόφαση που πάρθηκε (με ισχνή πλειοψηφία). Η χώρα έλαμψε δια της απουσίας του κ. Βενιζέλου ο οποίος απέφυγε να συστρατευθεί με τους άλλους 12 Ευρωπαίους Υπουργούς και να απαιτήσει την απόσυρση τη πρότασης από τον Επίτροπο Υγείας της ΕΕ. Ήταν άραγε μια παράλειψη του ιδίου, μια παράλειψη των συμβούλων του, η τελικά πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια με καθοδηγητές αγνώστου προελεύσεως (!!!), ξένες Πρεσβείες στη χώρα μας, ή και θέσεις των συναρμόδιων ελληνικών Υπουργείων Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Υγείας τα οποία για κάποιους άγνωστους λόγους αποφάσισαν (μετά από πολλά χρόνια) να αλλάξουν πολιτική ενδίδοντας σε πιέσεις ;
Η χώρα μας εδώ και δύο σχεδόν δεκαετίες παραμένει σταθερά αντίθετη στην καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Καλλιεργειών στη Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ ιστορικά έχει αντισταθεί στις κατά καιρούς αφόρητες πιέσεις για να αλλάξει η πολιτική της για τα ΓΤ. Παλαιότεροι Υπουργοί στο ΥΠΑΑΤ, ιδιαίτερα των κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και σχεδόν όλοι οι προκάτοχοι του κ. Τσαυτάρη (κ.κ. Τσιτουρίδης, Μπασιάκος, Κιλτίδης, Κοντός, Χατζηγάκης, κ. ά.) ήταν ξεκάθαρα και «αυστηρά» αντίθετοι στα μεταλλαγμένα και δεν δίσταζαν να το εκφράζουν ανοικτά και προς κάθε κατεύθυνση, με αναρίθμητες μάλιστα αποφάσεις που έπαιρναν για αυστηρότερους έλεγχους στα σημεία εισόδου της χώρας. Οι πιέσεις επί κυβερνήσεων Καραμανλή δεν έβρισκαν γόνιμο έδαφος. Αντίθετα επί υπουργίας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, πλην εξαιρέσεων, η παρουσία ξένων διπλωματών και εκπροσώπων μεγάλων οίκων Βιοτεχνολογίας, στο ΥΠΠΑΤ ήταν και συχνότερη και ευκολότερη.
Να μην ξεχνάμε ότι το Ολυμπία ήταν το πρώτο που αποκάλυψε την ολέθρια απάτη του Παπανδρέου, την επομένη κι’ όλας της “πράσινης μπαρούφας”: “Πράσινη Ανάπτυξη”: Η νέα Πολιτική Απάτη του Καπιταλισμού
Οι πιέσεις πάντοτε προέρχονταν και συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση μέχρι και σήμερα, από τις κυρίαρχες στον χώρο εμπορίας ΓΤ σπόρων Εταιρίες Βιοτεχνολογίας που έχουν διασφαλίσει τα δικαιώματα των μεταλλαγμένων σπόρων και όχι μόνον και οι οποίες από την δεκαετία του 90 ασκούν πιέσεις στην Αθήνα μέσω των διπλωματικών αποστολών των χωρών στις οποίες εδρεύουν. Στην κινητικότητα αυτή κυριαρχεί η Αμερικανική διπλωματία στην Αθήνα η οποία στο πρόσωπο του Καθηγητού Βιοτεχνολογίας ΥΠΑΑΤ κ. Α. Τσαυτάρη «προστατευόμενου» του κ. Βενιζέλου «βλέπει έναν φίλο της γενετικής μηχανικής και δικό τους άνθρωπο….». Η σχέση αυτή κρατάει ακόμη από την εποχή που ο κ. Τσαυτάρης ήταν ΓΓ Έρευνας και Τεχνολογίας, συνεχίστηκε με πληρωμένες από την Αμερικανική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα επισκέψεις του στις ΗΠΑ για επαφές και ενημέρωση από τις «μητέρες» εταιρίες δημιουργούς των μεταλλαγμένων και καταλήγει στη σημερινή «νεφελώδη έως θετική στάση» του, πρωτόγνωρα διαφοροποιημένη για τη χώρα μας μετά από δύο δεκαετίες.
Ο κ. Υπουργός ΥΠΑΑΤ Α. Τσαφτάρης εκτός από γνωστός βιοτεχνολόγος  επίσης είναι γνωστός και για τις σχέσεις του με τον Αμερικανικό παράγοντα, τις πολυεθνικές εταιρίες σποροπαραγωγής και βιοτεχνολογίας και τους εδώ εκπροσώπους τους. Δεν είναι και λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια που «δεν κατάφερε δημόσια να πάρει ξεκάθαρη θέση «κατά» της καλλιέργειας και εμπορίας των Γενετικά Τροποποιημένων καλλιεργειών στην ΕΕ και στη χώρα μας. Αντίθετα καταγράφονται περιστάσεις όπου ο κ. ΥΠΑΑΤ τάσσεται ευθέως και ευθαρσώς υπέρ των μεταλλαγμένων.
Η άσκηση πιέσεων των Πολυεθνικών Εταιριών Βιοτεχνολογίας, αποτελούν πλέον «ενέργειες» ρουτίνας από την εποχή της έγκρισης της πρώτης μεταλλαγμένης σόγιας “Roundup Ready” στα τέλη του 90, προϊόν της Monsanto για εμπορευματοποίηση στην ΕΕ, και η οποία εισάγεται στη χώρα μας ως ζωοτροφή εδώ και δύο δεκαετίες κατά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους. Τότε, παρά τις πιέσεις και την παρουσία ακόμη και ανώτερων στελεχών της Μονσάντο στην Αθήνα, η Ελλάδα κράτησε αρνητική στάση στις ψηφοφορίες αλλά τελικά η εμπορία του προϊόντος αυτού εγκρίθηκε από άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ και σήμερα η εισαγωγή και η χρήση της ΓΤ σόγιας ως ζωοτροφή στην ΕΕ θεωρούνται νόμιμες (απαγορεύεται μόνο η καλλιέργειά της).
Στο μεταξύ για το ΓΤ Καλαμπόκι TC 1507 δεν υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, από τα ελληνικά Υπουργεία Υγείας, Περιβάλλοντος και Γεωργίας όσο αφορά τις επιπτώσεις του καλαμποκιού στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον. Αυτό ειδικά το μεταλλαγμένο καλαμπόκι, κάνει δύο δουλειές συγχρόνως, λειτουργεί ως εντομοκτόνο (Bt) σκοτώνοντας τα έντομα που το προσβάλλουν και επίσης είναι ανθεκτικό στο ζιζανιοκτόνο Roundup (ψεκάζουν οι αγρότες και εξοντώνουν τα ζιζάνια στο χωράφι, ενώ το καλαμπόκι παραμένει άτρωτο…). Το Bt παράγει την τοξίνη Cry1F για την οποία είναι ελάχιστες οι έρευνες που έχουν γίνει ως προς τους κινδύνους στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων, το δε Roundup (που περιέχει τη δραστική ουσία το glyphosate) ευθύνεται για σοβαρές νευρολογικές ασθένειες όπως Parkinson, Alzheimer’s disease, κλπ) … Έρευνες έδειξαν ότι το glyphosate σκοτώνει επίσης την ωφέλιμη μικροχλωρίδα του εντέρου. Το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος «κατοικεί» στο έντερό μας…. Το glyphosate σκοτώνει τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς μπορεί δε να φτάσει στο πιάτο μας μέσα από της γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες (Roundup Ready), αλλά και από τις συμβατικές όπου χρησιμοποιείται το ROUNDUP ως ζιζανιοκτόνο…!!!…….
Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων της ΕΕ (EFSA) έχει δώσει θετική γνωμάτευση για το TC 1507. Οι οργανώσεις όμως που αντιστέκονται στα ΓΤ σε ολόκληρη την Ευρώπη και μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, κατηγορούν την EFSA ότι «δεν κάνει καλά τη δουλειά της» και ότι την κάνει «πλημμελώς» και ζητούν από τα όργανα της ΕΕ να αναδιοργανώσει την EFSA ώστε να λειτουργεί με διαφάνεια. Υπάρχουν υπόνοιες ότι οι πολυεθνικές βρίσκουν τον τρόπο να επηρεάσουν ακόμη και την EFSA και επίσης αναφέρονται περιπτώσεις όπου η EFSA γνωμοδότησε μεν θετικά, αλλά στις αναλύσεις της υπήρχαν πολλές «αβεβαιότητες» πράγμα που δημιουργεί αμφιβολίες για το αδιάβλητο και την καθαρότητα των γνωμοδοτήσεων αυτών.
Προ της Θητείας Α. Τσαυτάρη στο ΥΠΑΑΤ, οι προηγούμενες ηγεσίες και προς τιμήν της αρμόδιας Υφ/γού κ. Μ. Αποστολάκη, είχαν συστήσει επιστημονική επιτροπή για την εύρεση τρόπου να επιβληθεί η σήμανση σε όλα τα κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγονται από ζώα που τρέφονται με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές προς όφελος της κατανάλωσης, το περίφημο πρότυπο AGRO-7, αρμοδιότητα του τότε Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π. σήμερα ΕΘ.Ο.ΑΓ.Ε.Π.- ΔΗΜΗΤΡΑ). Η σύνταξη του κειμένου και η διαβούλευση είχαν περατωθεί τον Αύγουστο του 2011. Από τότε δεν υπήρξε καμία συνέχεια και ουδέποτε το πρότυπο μπήκε σε εφαρμογή. Υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις από τους μεγάλους εκτροφείς μονάδων παραγωγής λευκών κρεάτων (κοτόπουλα και χοιρινά στη χώρα τα οποία ταΐζονται με εισαγόμενη μεταλλαγμένη σόγια από ΗΠΑ, Βραζιλία, Αργεντινή μέχρι και από Ινδία και η οποία εκτιμάται στους 500.000 τόνους ετησίως), καθώς και έντονη αντίδραση από τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων να μην εφαρμοστεί ο έλεγχος μέσω του προτύπου AGRO-7 ή άλλου πλαισίου. Εδώ και τρία περίπου χρόνια το ζήτημα βρίσκεται στην κατάψυξη του ΥΠΑΑΤ και είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει συνέχεια για την τελική του εφαρμογή. Μαθαίνουμε ότι Αμερικανοί διπλωμάτες έχουν συχνά επισκεφθεί τους ΥΠΑΑΤ κ.κ. Σκανδαλίδη και Τσαφτάρη από το 2011 και εντεύθεν και μάλιστα με μακρά λίστα από “talking points” προσπαθώντας να ανατρέψουν μια πιθανή παρέμβαση της ελληνικής πολιτείας «που θα διατάρασσε το εμπόριο»…. Σημειώνουμε ότι οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των επισκέψεων αυτών υπήρξαν και απαιτήσεις ώστε η ελληνική πλευρά να πάρει θετική θέση στα Ευρωπαϊκά Όργανα ώστε να επιτραπεί η κατανάλωση «κλωνοποιημένου κρέατος» (βιομηχανικά παρασκευασμένες κρεατόμαζες από καλλιέργεια ιστών….!!!!).
Όλα αυτά και το πάγωμα και του προτύπου AGRO-7 από τον κ. Τσαφτάρη δείχνει πλέον ότι η κατάσταση ελέγχεται από εξωτερικούς παράγοντες και συμφέροντα (μαζί με εγχώριους εκπροσώπους τους). Διαφαίνεται ότι σιγα σιγά και μεθοδικά οι ξένοι ισχυροί της βιοτεχνολογίας να κατορθώνουν να επιβάλλουν βαθμιαία αλλά σταθερή διείσδυση των μεταλλαγμένων και στη χώρα μας, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος και την απαιτούμενη ανοχή, εντός των τειχών.     
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ 2

Διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.