To MEGA αποπληρώνει το δάνειο. Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Χαράς ευαγγέλια για τις ραγισμένες καρδιές. Μέσα από τον ορυμαγδό των σατανικών δημοσκοπήσεων ξεπρόβαλε σαν ηλιαχτίδα και μία που δείχνει την Ν.Δ. να προηγείται με 3,8% στην Κεντρική Μακεδονία. 
«Αυτό δεν είναι δημοσκόπηση, αυτό είναι ποίημα!», ανέκραξαν στο δελτίο του ΜΕΓΚΑ και έσπευσαν να τη μεταδώσουν χωρίς σχόλια και αναλύσεις, έτσι για να καταπιούν τις γλώσσες τους τα γατάκια που λένε ότι η νουδούλα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κουτάλι του παπά.
Παραλίγο να την μεταδώσουν έμμετρη τη δημοσκόπηση: «Με τέσσερα τοις εκατό κερδάει ο Σαμαράς/ μούσκεψε το σεντόνι μας με δάκρυα
χαράς».
Όντως η δημοσκόπηση της GPO δείχνει ότι στην Κεντρική Μακεδονία η Ν.Δ. συγκεντρώνει 24,8%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ, προβάδισμα εντυπωσιακό, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γενικότερο δημοσκοπικό κλίμα.
Κι όμως, η δημοσκόπηση αυτή είναι κόλαφος για τη Ν.Δ. και τον Σαμαρά. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 η Ν.Δ. είχε πάρει στην Κεντρική Μακεδονία 32,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%, άρα η διαφορά έχει πέσει από το 9,9% στο 3,8%, άσε που με 24% αδιευκρίνιστη ψήφο, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις 1, 6% κάτω από το εκλογικό του ποσοστό. Σε ένα από τα κάστρα της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλύψει ήδη απόσταση 6,1% , αισθητά μεγαλύτερο από το 4,8% που έχει καλύψει στην Α' Αθήνας, κι αν κάνεις και αναγωγή- ολίγον μπακαλίστικη, ομολογουμένως- η διαφορά στην Επικράτεια μπορεί να υπολογιστεί στο 3% υπέρ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Έρχονται οι κομουνιστές/ θα φαν τις πίτες τις ζεστές»
" Ὁ Χριστὸς εἶπεν: οὐ δύνασθε Θεῷ λατρεύειν καὶ Μαμωνᾷ». Δεν γίνεται να είσαι και Διευθυντής Ειδήσεων και ποιητής, οι ποιητές είναι κάτι απίστευτες αντένες, υψώνονται σαν δάχτυλα στα χάη, στην κορυφή τους τ' άπειρο αντηχάει, μα γρήγορα θα πέσουνε σπασμένες. Δεν τα πάνε καλά με τους αριθμούς και τις προσθαφαιρέσεις οι ποιητές. Βγάζουν στον αέρα δημοσκοπήσεις, για να βοηθήσουν αυτούς που τους δίνουν τα δάνεια κι αντί να τους βοηθήσουν, τους χαντακώνουν. Κι είναι και πολλά τα ρημάδια τα δάνεια, εκατό εκατομμύρια, τσε βάλε.
Υπάρχει όμως και άλλη εκδοχή, που είναι και η πιθανότερη. Στο ΜΕΓΚΑ γνώριζαν ότι η δημοσκόπηση είναι αρνητική για την Ν.Δ., παρόλα αυτά την έβγαλαν στον αέρα ασχολίαστη, έτσι για να κερδίσουν τις πρώτες εντυπώσεις. Να δει ο άλλος το 3,8% και να νομίσει ότι το παιχνίδι παίζεται ακόμη στα ίσα, είναι η άτιμη η παράσταση νίκης, βλέπετε. Έστω κι ένας να βρεθεί να πει «βάστα Αντώνη και τους φάγαμε», κέρδος θα είναι, θα έχουμε αποσβέσει το 3,8% του δανείου, δηλαδή περί τα 3,8 εκατομμύρια ευρώ.
«Μύρια τους δώσαν εκατό/ κάποιος να πάρει το 100».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.