Φαρμακωθήκαμε

Σοκαρισμένη είναι η φιλόξενη κοινωνία μας από την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 9 παιδιά και 3 γυναίκες μετανάστες ανοιχτά του Φαρμακονησίου όταν το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε κατά τη διάρκεια ρυμούλκυσής του από πλωτό του λιμενικού.
Η είδηση προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, αφού τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Οκτώβριο ότι "τραγωδίες σαν τη Λαμπεντούζα τις ζούμε καθημερινά στην Ελλάδα", βγήκαν προφητικά. 
Ο Αντώνης Σαμαράς εκτός από ουμανιστής είναι και προφήτης.
Τον ενθουσιασμό της Νέας Δημοκρατίας δε
συμμερίστηκε η Διεθνής Αμνηστία που κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανεξετάσει την πολιτική που εφαρμόζει απέναντι στους μεταναστες αλλά επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία πολιτική μπορεί κάλλιστα να τους δέχεται κανονικά και μετά να τους καίει σε κρεματόρια, ώστε να αποφεύγονται τραγωδίες σαν αυτήν στο Φαρμακονήσι.
Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι η διάσωση στη θάλασσα πρέπει να εστιάζει στη διάσωση ζωών κι όχι την προστασία συνόρων αλλά ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άκουσε ζώων, οπότε αποφάσισε να μη στέλνει το λιμενικό. Από σήμερα θα στέλνει τον μπόγια.

Σχετικά με το περιστατικό στο Φαρμακονήσι, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι οι πρόσφυγες είχαν βγει στα ανοιχτά για να κυνηγήσουν φάλαινες όταν μια τεράστια όρκα που προσπαθούσε να παίξει μαζί τους χτύπησε τη βάρκα που επέβαιναν και την αναποδογύρισε, ενώ δεν αποκλείεται να ήταν και η Νέσι, το Τέρας του Αιγαίου.

Η δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που υποστήριξε ότι η Νέσι δεν έχει καμιά δουλειά στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ζήτησε την απέλασή της πίσω στη λίμνη του Λοχ Νες, ενώ οι επιζήσαντες πρόσφυγες έγιναν δεκτοί στον Πειραιά από κλιμάκιο του κόμματος όπου τους παραδόθηκε το Χρυσό Σωσίβιο της χώρας.

Είναι αξιοσημείωτο που από το 2012 έχουν καταγραφεί 136 νεκροί πρόσφυγες σε 12 γνωστά περιστατικά αλλά η ελληνική κοινωνία ξυπνάει για μερικούς παραπάνω. Μάλλον αυτοί έχουν ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια σαν την μικρή Μαρία.

Ξυπνάει τρόπος του λέγειν. Μέχρι να ξανακοιμηθεί.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Επειδή πολλή Ευρώπη έχουμε φάει από το πρωί με αφορμή το έγκλημα στο Φαρμακονήσι - λες και η Λαμπεντούζα ή η Ταγγέρη είναι στην Αυστραλία - ας θυμηθούμε τί έλεγε ο Γιόζεφ Ροτ το 1937: "Γιατί λοιπόν τα ευρωπαϊκά κράτη διεκδικούν για τον εαυτό τους το δικαίωμα να διαδίδουν τον πολιτισμό και τους καλούς τρόπους σε άλλες ηπείρους; Γιατί όχι στην ίδια την Ευρώπη;". Στις νάρκες του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.