Market Watch: Η επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος – Η Ελλάδα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη

Με ένα απίστευτα σκληρό κείμενο και βαρύτατους χαρακτηρισμούς η οικονομική ιστοσελίδα Market Watch «χτυπάει» ξανά την ελληνική προεδρία της ΕΕ, κάνοντας λόγο για ένα θέατρο που θα παρακολουθήσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες από τους Ελληνες.
Σε κείμενο με τίτλο «Η επόμενη πράξη στο ελληνικό δράμα» ο αμερικανικός ιστότοπος αναφέρει ότι δεν θέλει να νιώσουν κι άλλο «πόνο» οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι των πλεονασματικών μελών.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ξεκίνησε την εξάμηνη προεδρία της και θα παρουσιάσει στην
Ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή τις ικανότητές της στο πολιτικό και οικονομικό θέατρο.
«Τους ηθοποιούς θα αποτελέσει μια αλληλένδετη σειρά από πολιτικούς και οικονομικούς αξιωματούχους τους οποίους συνδέει ένας ιστός αμοιβαίας καχυποψίας και δυσπιστίας» αναφέρει το Market watch και προσθέτει «Ολοι οι συμμετέχοντες στο δράμα παίζουν ρόλους οι οποίοι, για τους ίδιους και τα εθνικά συμφέροντα που εξυπηρετούν, φαίνονται λογικοί και συνεπείς. Ωστόσο, το πρόβλημά είναι ότι αυτά τα συμφέροντα μπορεί να καταλήξουν σε μία πορεία σύγκρουσης».
Ο αρθρογράφος ασκεί κριτική και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τον οποίο αναφέρει ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αντιτίθεται σε νέα μέτρα χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την λεπτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Στο ίδιο μήκος κύματος τονίζεται ότι Σαμαράς και Στουρνάρας εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό αυτή την προοπτική. Για αυτό το λόγο ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι έσπευσε να δηλώσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει.
Σε άλλο σημείο ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη και επισημαίνει ότι ελέω Ευρωεκλογών οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν ανοίγουν την κουβέντα για νέο κούρεμα χρέους.
Αυτό οφείλεται στην ραγδαία αύξηση των Ευρωσκεπτικιστών που κάνει τους θεσμικούς παράγοντες όπως ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μεταθέτουν την όποια συζήτηση μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.