ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΤΟ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Με εξαίρεση την ενδεχομένως προωθούμενη από τους συνκοινοπρακτούντες στην Club Hotel Casino Loutraki επονείδιστη σε βάρος του Λουτρακίου μετατροπή της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία, η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη έχει κολλήσει στη λάσπη του Κορινθιακού και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να την αναγκάσει να διασωθεί από το ναυάγιό της.
Μεθοδευμένα ο Κώστας Λογοθέτης με τους συνεργάτες του έχουν επιλέξει και προκρίνει την πλήρη αδράνεια κι έτσι θα πορευθούν μέχρι την εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Μαΐου, προκειμένου να περισώσουν ότι μπορούν από τα εκλογικά ποσοστά τους και θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αν μπορέσουν να εκλέξουν και δεύτερο σύμβουλο. 
Και τούτο, δεδομένου ότι όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην άποψη ότι το ποσοστό που θα λάβουν
-σύμφωνα πάντοτε με τις σημερινές εκτιμήσεις- θα κινείται στα όρια και λίγο πάνω του εκλογικού μέτρου, κάτι που θα διασφαλίσει την εκλογή και μόνον του Κώστα Λογοθέτη.
Τη δυσφορία της κοινωνίας την εισπράττουν και την αισθάνονται στο πετσί τους τα «βαλσαμωμένα πουλιά» όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, δεδομένου ότι ο κόσμος δεν συγχωρεί γιατί επέτυχαν να τον εξαπατήσουν και χωρίς αιδώ συνεχίζουν να προκαλούν ακόμα και σήμερα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κάθε πολίτη, όσο αγαθές προθέσεις κι αν διαθέτει.
Η κοινωνία του Λουτρακίου στις δημοτικές εκλογές του 2010 πίστεψε σε μια διαφορετική διαχείριση των οικονομικών του τόπου, ευελπιστώντας σε πλήρη και απόλυτη διαφάνεια, ενθουσιασμένη και από το κοινωνικό πρόσωπο που επαγγέλονταν για την ενίσχυση των ασθενών συμπολιτών τους, που στάθηκε ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για την εξαπάτησή τους και την υφαρπαγή της ψήφου τους. 
Η εξαπάτηση με τη διάθεση του 20% όσων λάμβαναν αποζημίωση στο Ταμείο Απόρων του ιερού ναού Παναγίας Γιάτρισσας, είναι αυτή που έχει εξοργίσει και τον τελευταίο πολίτη, αλλά το αποκορύφωμα ήταν η υπεξαίρεση των δύο επιταγών από τη βοήθημα των απόρων για να εκπληρώσει ο Κώστας Λογοθέτης προσωπική του υποχρέωση σε πολίτη, από υπηρεσίες που του παρείχε.
Η πόλη του Λουτρακίου, αλλά και οι δορυφόροι του, βιώνουν την πλήρη εγκατάλειψη και ομοιάζουν πλέον ως φαντάσματα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, καθ’ ότι έχουν χάσει σημαντικό μέρος της επισκεψιμότητάς τους, ακόμα και από τη γειτονική Κορινθία, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι και η νεολαία της πρωτεύουσας του δήμου στις εξόδους της προτιμά να μεταβαίνει στη γειτονική πόλη, παρά να παραμένει στα καταστήματα του τόπου, όπως γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν, γιατί η ερημιά κυριαρχεί στο Λουτράκι.
Το δυστύχημα για τον Κώστα Λογοθέτη και τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του είναι ότι έχει γίνει βίωμα στην τοπική κοινωνία να μην περιμένει και να μην ελπίζει σε κάτι που θα βελτιώσει και θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης του, ενώ θεωρείται σίγουρη η περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου για κάθε ημέρα που περνάει με την παραμονή της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής και μαζί της όσοι την στηρίζουν, άλλοι κρυφά και άλλοι φανερά.
Όλοι αυτοί μαζί, λόγω της υπέρμετρης αλαζονείας τους αδυνατούν να αντιληφθούν ότι για αυτούς η τοπική κοινωνία τους έριξε την αυλαία και μαζί τους τίτλους τέλους κι όσο δεν το αντιλαμβάνονται κι εξακολουθούν να προσδοκούν εξουσία το μόνον σίγουρο είναι ότι τον προσεχή Μάιο θα γελοιοποιηθούν.

Του Π. Ηλιακόπουλου για το l-press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.