Φοβούνται την “Ξηρή” προβοκάτσια ή μήπως κάποιοι την επιδιώκουν;

Ένα χτύπημα σε “μνημονιακό” στόχο, σε συνδυασμό με την διαχείριση της υπόθεσης “Χρυσή Αυγή” θα ήταν βούτυρο στο ψωμί αυτών που θέλουν πλήρη καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων με ασύστολη καταστολή και απαγόρευση ακόμα και της απλούστερης κριτικής.
Εάν γινόταν κάτι τέτοιο, ακόμα και η απλη κριτική στο μνημόνιο, την Γερμανία, τον Στουρνάρα, θα μπορούσε να εκληφθεί ως “προτροπή σε κακουργηματική πράξη” και να εκλείψει.
Ξηροί και χλωροί λοιπόν θα ήταν τα μεγαλύτερα δεκανίκια του συστήματος για να πατάξει την ουσιαστικη και αποτελεσματική αντίσταση που δεν είναι άλλη από την θεσμική αφύπνιση του
κόσμου. Στην Ελλάδα, την θεωρία των άκρων την επιδιώκει πάντοτε ένα άδικο εξουσιαστικό σύστημα για να ρημάζονται τα “άκρα” μεταξύ τους και να αφήνουν το εξουσιαστικό “κέντρο” ανενόχλητο.
Ενίοτε, όταν η χώρα δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει, προκειμένου το φαύλο σύστημα να περισωθεί, αφηνει την εξουσια στο “άκρο” για να πάρει πάνω του την ευθύνη της (προδιαγεγραμμένης) καταστροφής, ώστε το “κέντρο” να επανέλθει ως σωτήρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.