Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο All Star Game! (Top 10 video)

Ένα δικό μας παιδί, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο All Star Game του 2014 και γίνεται έτσι ο πρώτος Έλληνας καλαθοσφαιριστής που θα πάρει μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή του μπάσκετ στον κόσμο.
Ο νεαρός Γιάννης, γιος μεταναστών από τη Νιγηρία, κατάφερε να δώσει μαθήματα ζωής καθώς από την απαξίωση και την απόλυτη φτώχεια, έφτασε στα 19 του χρόνια να έχει εξασφαλίσει όχι μόνο το μέλλον το δικό του αλλά και της οικογένειάς του, ενώ παράλληλα αποδεικνύει (και συνεχίζει να το κάνει) πως αν αξιοποιήσει κάποιος το ταλέντο του, μοναδικό όριο είναι… ο ουρανός!
Ο 19χρονος φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς κατάφερε με τη συνεχή δουλειά και τη διαρκώς
ανοδική του πορεία να κερδίσει με το σπαθί του μία θέση στο παιχνίδι των πρωτοεμφανιζόμενων (Rookies) ή αλλιώς Rising Stars Challenge που θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα του All Star Game την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στη Νέα Ορλεάνη.
Ο rookie των Μπακς, αλλά και νεότερος αθλητής της λίγκας, θα εξαργυρώσει με αυτό τον τρόπο την πολύ καλή πρώτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας (7 πόντοι, 45% στα συνολικά σουτ, 30% στα τρίποντα, 71%στις βολές, 4.7 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ, 0.8 μπλοκ ανά 23.7 λεπτά συμμετοχής), αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται ένα από τα ταλέντα με τις μεγαλύτερες προοπτικές.
Η ομάδα του έσπευσε να συγχαρεί τον Έλληνα παίκτη μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, ενώ ανήρτησε και βίντεο με τις δηλώσεις του.

«Είμαι ενθουσιασμένος»
Στο βίντεο ο 19χρονος φόργουορντ δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. «Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα λάβω μέρος σε αυτό το παιχνίδι. Ξύπνησα το πρωί και ετοιμαζόμουν για τον αγώνα με τους Σανς, όταν με ενημέρωσαν τηλεφωνικά για την επιλογή και στη συνέχεια με πήρε ο κόουτς Ντρου και με συνεχάρη. Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε All Star Game στην πρώτη μου σεζόν στο ΝΒΑ. Θέλω να δω την πόλη της Νέας Ορλεάνης και να παίξω δυνατά στο Rising Stars Challenge απέναντι στους άλλους συμμετέχοντες», δήλωσε ο ρούκι του Μιλγουόκι.
Στο Rookie game θα συμμετάσχει ακόμα ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και νυν των Ατλάντα Χοκς, Πέρο Άντιτς.
Οι πρωτοετείς και δευτεροετείς παίκτες που επελέγησαν και θα χωριστούν σε μεικτές ομάδες είναι οι: Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), Μάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς (Σίξερς), Τρέι Μπερκ (Τζαζ), Μπράντλεϊ Μπιλ (Ουίζαρντς), Χάρισον Μπαρνς (Ουόριορς), Πέρο Άντιτς (Χοκς), Γιάννης Αντετοκούνμπο (Νάγκετς), Στίβεν Άνταμς (Θάντερ), Αντρέ Ντράμοντ (Πίστονς), Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορς (Νικς), Τέρενς Τζόουνς (Ρόκετς), Ντέμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς), Βίκτορ Ολαντίπο (Μάτζικ), Κέλι Όλινικ (Σέλτικς), Μέισον Πλάμλι (Νετς), Τζάρεντ Σάλιντζερ (Σέλτικς), Γιόνας Βαλαντσιούνας (Ράπτορς), Ντιόν Γουέιτερς (Καβαλίερς).
Το Draft για την στελέχωση των δυο ομάδων θα γίνει την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και θα καλυφθεί ζωντανά από το TNT στις 03:00 ώρα Ελλάδος. Αμέσως μετά, οι οπαδοί του ΝΒΑ θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν μέσω διαδικτύου τους παίκτες που θα βρεθούν στις βασικές πεντάδες, οι οποίες θα ανακοινωθούν λίγη ώρα πριν το τζάμπολ, το βράδυ του αγώνα.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις του Αντετοκούνμπο στον μαγικό πλανήτη του ΝΒΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.