ΙΟΒΕ: Ανεργία στο 26%, συνέχιση της ύφεσης και μηδενική ανάπτυξη το 2014

«Υποχώρηση» (όπως τη χαρακτηρίζει) της ανεργίας στο 26%, και μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης «βλέπει» το ΙΟΒΕ για το 2014, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η ύφεση.
Το ΙΟΒΕ, στην τριμηνιαία έκθεσή του, προβλέπει ακόμη αποπληθωρισμό στο -0,3%, σημειώνει ότι συνεχίζεται μια αδράνεια στα μέτρα για την οικονομική πολιτική, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «ως ιδιαίτερα επικίνδυνη» καθώς, όπως αναφέρει, βρισκόμαστε ακόμη σε τροχιά κρίσης.
Παράλληλα, κάνει εκτενή αναφορά στις καθυστερήσεις των
διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ, όπως υποστηρίζει, η μελλοντική διαχείριση του χρέους γίνεται δυσκολότερη, διότι οι συζητήσεις στρέφονται στη διευθέτηση του δημοσίου χρέους, υποκαθιστώντας τις αναπτυξιακές πολιτικές.
Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Νίκος Βέττας έκανε λόγο για κόπωση, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, ενώ, ανέφερε ότι το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί προς σκοπούς που θα υπονομεύουν την ανάπτυξη και θα σηματοδοτούν επιστροφή στο παρελθόν.
Παράλληλα, και ορμώμενος από το πλεόνασμα, ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει ελάφρυνση του χρέους, όχι μονομερώς, αλλά στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, διότι, όπως είπε, το ελληνικό χρέος είναι και ευρωπαϊκό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.