Περιφ. Πέτρο Τατούλη. Ο μύθος της "Μυθικής Πελοποννήσου" αρχίζει, και μάλλον τελείωσε στη Διώρυγα...!!

Αγαπητέ περιφερειάρχα Π. Τατούλη. Είναι ωραίο και θεμιτό το όραμα και η προσπάθεια διαμόρφωσης της έννοιας της "Μυθικής Πελοποννήσου" όπως πρόσφατα έχει παρουσιασθεί στα ΜΜΕ.
Η Πελοπόννησος έχεις ως πρώτο και βασικό του τοπόσημο την διασύνδεση του με την υπόλοιπη Ελλάδα, ήτοι την διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου.\
Η γέφυρα αυτή, εκτός από την καθημερινή διέλευση οχημάτων αποτελεί και ένα διεθνές σημείο ιστορικής αναφοράς για την Πελοπόννησο και την χώρα μας γενικότερα, αλλά και ένα σπουδαίο τουριστικό προορισμό η Περιφέρεια Πελοποννήσου / Mythical Peloponnese αναγνωρίζει στους διαδικτυακούς τους ιστότοπους.
Αυτοί που έρχονται να...βιώσουν λοιπόν το μύθο τους στην Πελοπόννησο, αντικρίζουν αυτό το χάλι, που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ας μη μιλήσουμε
για το πόσο επικίνδυνο είναι και για το πόσες αστικές ευθύνες μπορεί να επισύρει.
Ξέρω ότι οι υποχρεώσεις ανήκουν στην εταιρεία Διώρυγα Κορίνθου Α.Ε, η οποία παρά τα κέρδη που προβλέπει για τον φετινό ισολογισμό της, δεν παύει να είναι μια δημόσια -πια- επιχείρηση, και το δημόσιο φίλτατε περιφερειάρχα δεν ασχολείται -πια- ούτε με τα βασικά, έχοντας μόνο στόχο την είσπραξη και την περικοπή.
Επίσης, ξέρω ότι η Διώρυγα ανήκει διοικητικά στο Δήμο Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων, όμως μεταξύ μας κε περιφερειάρχα, δεν περιμένω κάτι από ένα δήμαρχο που δεν έχει κάνει σχεδόν κανένα έργο εδώ και τρία έτη, και έχει προβεί σε διαγωνισμό ψεμάτων και εξαπάτησης δημοτών, απόρροια των προεκλογικών δεσμεύσεων του προγράμματος του και της μηδενικής υλοποίησης των. 

Άρα, τι κάνουμε;
Θα αφήσετε η πύλη της Πελοποννήσου, όπως ο ίδιος την έχετε δηλώσει πολλάκις σε κατ' ιδίαν συζητήσεις μας, να είναι αυτό το χάλι;\
Μήπως αυτό το τοπόσημο και σημείο αναφοράς παγκοσμίως, αξίζει να γίνει πρώτη και βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας;

Μήπως, μπορούν να γίνουν οι επισκευές με συνεργεία της Περιφέρειας και των όμορων δήμων Λουτρακίου και Κορίνθου, και παράλληλα να εκπονηθεί ένα άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο ανάπλασης με καλλωπισμό και ένθεση ηλεκτρονικών πληροφοριακών περιπτέρων; Στο κάτω κάτω, εύκολα θα βρίσκατε πόρους αυτοχρηματόδοτησης μέσω χορηγών που θα αναλάμβαναν ένα τέτοιο έργο.

Επιτέλους, ας κάνει κάποιος κάτι, γιατί μετά ο μύθος θα γίνει μυθωδία και θα ευτελιστεί, και αυτός και εσείς μαζί του.

Επιτέλους, ας γίνει κάτι εμπράκτως και όχι προφορικά και δια της γνωστής μεθόδου του τάζω και βλέπουμε. Κάντε την πύλη της Πελοποννήσου, κορωνίδα της Μυθικής Πελοποννήσου. Και κάντε το άμεσα.


Γεώργιος Μπάκος

1 σχόλιο:

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.