Το κοινωνικό προφίλ του «μέσου σαμαρικού»

Ύστερα από λαϊκή απαίτηση και σε συνέχεια της ανάλυσης για τον «μέσο Συριζαίο» σκιαγραφούμε και τον μέσο ψηφοφόρο-υποστηρικτή Σαμαρά.
Η Μ.Ο. Research (η προσωποπαγής «εταιρεία» που –μεταξύ άλλων και για να μην ξεχνιόμαστε- πρώτη μίλησε για Πρωθυπουργό Σαμαρά, ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση και χαρακτήρισε και ένα τμήμα της δεξιάς ως “ελαφρολαϊκή”)  έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με το ζήτημα.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων, μιας και το «δείγμα» είναι πανελλαδικό, διαστρωματωμένο και απαριθμεί χιλιάδες
μέλη που έλαβαν μέρος στην “έρευνα” εν αγνοία τους.
Ο «τυπικός σαμαρικός» λοιπόν έχει καρδιά λέοντα και ορειχάλκινο στομάχι.
Ακούει Σπανουδάκη, Θεοδωράκη, Χατζηδάκη (τον Κωστή, όταν θέλει να του ανέβει η πίεση).
Η μεταστροφή της οικονομικής πολιτικής και η αναγκαστική αποδοχή του Μνημονίου του δημιούργησαν τεράστιο  ψυχολογικό ζήτημα, με έντονο ακόμη και σήμερα το μετατραυματικό στρες.
Η δε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ δοκιμάζει τις αντοχές του στις μεγάλες συγκινήσεις, τα «γαλλικά» του και την ποιότητα των εύθραυστων υλικών γύρω του.
Η οικονομική του κατάσταση είναι οριακή μιας και πληρώνοντας όλους τους φόρους και στην ώρα τους, είναι σχεδόν άφραγκος.
Η μόρφωση του είναι ανώτατη και για να ξεκινήσει διδακτορική διατριβή αναμένει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Είναι υπέρ της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του Πούτιν και του Μπερλουσκόνι.
Είναι υπέρ της μετανάστευσης (των πτηνών κατά την Άνοιξη).
Είναι κατά του MEGA, του ΔΟΛ και του Πέτρου Κωστόπουλου.
Στο γραφείο του θα βρει κανείς τα άπαντα του Ελύτη, ένα ημερολόγιο κολλημένο στις 29/11, μια φωτογραφία του Επιτίμου (για το μάτι) και κάποιο «κλασικό» κομμάτι του Antinews.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται στην άκρα αριστερά, το ΚΚΕ αριστερά, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ στην Κεντροαριστερά, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ, το ΛΑΟΣ στην άκρα Δεξιά, ο Λοβέρδος έξω δεξιά και η «Κοινωνική Συμφωνία» έξω δίπλα από το γκαράζ.
Παρά τη δυναμική παρουσία κυριών στο «τυπικό δείγμα», ο μέσος υποστηρικτής του Σαμαρά είναι άντρας ποδοσφαιρόφιλος και μοιάζει με τους οπαδούς της Άρσεναλ. Οι τελευταίοι όποια κριτική και αν κάνουν στην ομάδα τελειώνουν την ανάλυση τους με τη φράση «Arsene Knows», που σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως «ο Αντώνης ξέρει».

ANTINEWS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.