A. Τσίπρας. Με 84,1% για την προεδρία της ΕΕ

Υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με απόφαση του συνεδρίου του Κόμματος.
Η απόφαση για την έγκριση της υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ελήφθη από το σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΚΕΑ με ποσοστό 84,1%.
Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την εκλογή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών.
Όπως σημείωσε «η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα
στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού». «Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε», κατέληξε.
Τέλος, το συνέδριο επανεξέλεξε ως πρόεδρο του ΚΕΑ τον Πιερ Λοράν με ποσοστό 78,6%.
Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την υποψηφιότητα του κ. Α. Τσίπρα στην Κομισιόν, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης αποφάσισαν σήμερα, ότι ο καλύτερος Εκπρόσωπός τους είναι ο κ. Τσίπρας.
Κομμουνιστικά, Σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν “άξιο υποψήφιο”.
Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι η πλειοψηφία των κομμάτων αυτών δεν έχουν καταφέρει καν να εκλέξουν βουλευτή στα κοινοβούλια των χωρών τους, και τα περισσότερα από αυτά έχουν ακραίες αντιευρωπαϊκές θέσεις.
Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από δύο περιθωριακά κόμματα του ψευδοκράτους (που αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της Βορείου Κύπρου), από τους πολιτικούς απόγονους του Τσαουσέσκου, και από άλλα αμιγώς κομμουνιστικά κόμματα όπως της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, Μολδαβίας, Ουγγαρίας, Δανίας, Ιταλίας, Φινλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβακίας, Βοημίας – Μοραβίας κλπ.
Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι τα κόμματα αυτά εξουσιοδότησαν τον κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος υπερασπιζόμενος θέσεις, όπως:
· την ακύρωση της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας,
· την άμεση έξοδο των χωρών από το ΝΑΤΟ και την αντίθεση της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ,
· την ακύρωση της διασύνδεσης Ε.Ε. – Ισραήλ,
· την κατάργηση της Συνθήκης Λισαβόνας και των κριτηρίων για την ΟΝΕ,
· την ανύψωση του συνδικαλισμού με δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων, και δικαίωμα του βέτο από τους συνδικαλιστές όταν μια ιδιωτική εταιρία επιλέγει αναδιάρθρωση ή μετεγκατάσταση,
· την αύξηση μισθών σε όλη την Ευρώπη, με ταυτόχρονη μείωση των ωρών εργασίας,
· την κατάργηση της FRONTEX, ώστε – αν είναι δυνατόν - να επιτρέπεται η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών στην Ε.Ε.
· και η υπεράσπιση του τροτσκιστικού Διεθνισμού (κόντρα στον Ιμπεριαλισμό)
Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν.
Όμως, πλέον, ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του, αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη…».
... και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
“Δεν περιμέναμε από τους εγχώριους συμμάχους της κ. Μέρκελ, ούτε να αναγνωρίσουν τη σημασία της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, ούτε να γνωρίζουν τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη” αναφέρει απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι: “Το μόνο που ξέρουν είναι να δηλώνουν τυφλή υποταγή στους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτούς "ξέρουν", αυτούς "εμπιστεύονται": την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.