Οι 50 πιο περίεργοι νόμοι για την οδήγηση στον πλανήτη

Μπορεί στην Ελλάδα ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας να μην εφαρμόζεται κατά γράμμα, ωστόσο οι δικοί μας νόμοι μοιάζουν πολύ χαλαροί έναντι εκείνων που ισχύουν σε άλλες χώρες του πλανήτη μας.
Η εταιρεία Barrington Freight έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη με τους πιο παράξενους νόμους που ισχύουν για την οδήγηση σε διάφορα κράτη.
Η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς τους 50 κανόνες. Καθόλου τυχαίο, είπαμε άλλωστε, εδώ ισχύουν τα πάντα. Στην Κύπρο ωστόσο, δεν
επιτρέπεται να πίνεις όταν οδηγείς. Όχι μόνο αλκοόλ, ούτε καν νερό. Το ίδιο ισχύει και για τις τροφές. Απαγορεύεται και το να τρως εν ώρα οδήγησης.
Υπάρχουν και πιο παράξενα ωστόσο.
Στην Αλάσκα απαγορεύεται να αφήνεις τον σκύλο σου στην οροφή του αυτοκινήτου σου την ώρα που κινείσαι με αυτό. Στη Ρωσία απαγορεύεται να οδηγείς βρώμικο αυτοκίνητο. Στην Ιαπωνία πληρώνεις 65 δολάρια πρόστιμο αν πιτσιλίσεις πεζό με νερά.

Στη Μανίλα απαγορεύεται να κυκλοφορείς τις Δευτέρες αν η πινακίδα σου λήγει σε 1 ή 2. Στη Νεβάδα απαγορεύεται να οδηγείς... καμήλα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Στη Μινεσότα απαγορεύεται να διασχίσεις τα σύνορα της Πολιτείας πεζός ή με τροχοφόρο αν έχει μια πάπια στο κεφάλι σου.



Στο Μίσιγκαν, απαγορεύεται να διαβάζεις εφημερίδα στη μέση του δρόμου σε περίπτωση που το όχημα σου πάθει κάποια βλάβη και ακινητοποιηθεί. Στην Οκλαχόμα απαγορεύεται να διαβάζεις κόμικ την ώρα που είσαι στο τιμόνι.
Στο Ντένβερ του Κολοράντο, απαγορεύεται να οδηγείς μαύρο αυτοκίνητο τις Κυριακές. Στο Τενεσί των ΗΠΑ, απαγορεύεται να πυροβολεί κανείς ζώα από το Ι.Χ. του, εκτός αν πρόκειται για φάλαινες. Ναι, φάλαινες.

Στη Μασαχουσέτη απαγορεύεται να έχεις γορίλα στο πίσω κάθισμα. Συγκεκριμένα, γορίλα. Με τα υπόλοιπα ζώα δεν έχουμε πρόβλημα εδώ.


Στη Τζόρτζια (Georgia) των ΗΠΑ, απαγορεύεται να φτύνει κανείς από το αυτοκίνητο του ή από λεωφορείο, αλλά επιτρέπεται από φορτηγό.

Στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και πάλι, δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να οδηγούν φορώντας βραδινή τουαλέτα. Μπορεί να αλλάξει αφού παρκάρει πρώτα.

Το πρόστιμο για οδηγό που χτυπάει πεζό στη Φλόριντα, είναι 78 δολάρια. Αρκεί να μην χάσει τη ζωή του.

Όσοι έχουν μυωπία στην Ισπανία, πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα δεύτερο ζευγάρια γυαλιά στο αυτοκίνητό τους. Ακόμα κι αν φορούν φακούς επαφής.

Στη Σκανδιναβία απαγορεύεται να οδηγείς με σβηστά τα φώτα ακόμα κι αν είναι μέρα. Λογικό.


Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι οι ταξιτζήδες που οδηγούν "Hackney" πρέπει να έχουν μέσα στο αυτοκίνητό τους ένα δεμάτι σανό και μια σακούλα με βρώμη.Ο νόμος αυτός δεν εφαρμόζεται σήμερα αλλά έχει ξεμείνει στο αγγλικό Δίκαιο για εθιμοτυπικούς λόγους.

Δείτε τους 50 νόμους εδώ αναλυτικά:

πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.