Ζαππειο ΙΙ:”Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς, πρέπει να παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο.” – 2013:”ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού”

Αντώνης Σαμαράς ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ : 
“Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς, για παράδειγμα, πρέπει να παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο. Τα υπόλοιπα μπορούν να αποκρατικοποιηθούν. “
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ; Ο-Ε-Ο ; 
Με συνοπτικές διαδικασίες το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού.
Σε ιδιώτη το 66% του ΑΔΜΗΕ έως το τέλος του β’ τριμήνου του 2014
Με την απευθείας πώληση σε επενδυτή μεγαλύτερου ποσοστού, που φτάνει στο 66%, χωρίς καμία συμμετοχή της ΔΕΗ, και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο από ό,τι αρχικά σχεδιαζόταν, δρομολογείται από την κυβέρνηση, με συνοπτικές διαδικασίες και προφανή σπουδή, η παράδοση σε ιδιώτες των υποδομών και δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού της χώρας.
Τροποποιώντας το σχέδιο της κυβέρνησης που κατακυρώθηκε με πράξη υπουργικού συμβουλίου τον
Ιούλιο, η σήμερα κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) δεν θα αποσχιστεί σε δυο φάσεις (α΄φάση: έως 49%, με είσοδο επενδυτή μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ανάληψη management μέχρι το τέλος 2013, β’ φάση: συμβατική υποχρέωση απόκτησης από τον προτιμητέο επενδυτή επιπλέον ποσοστού έως 51%, μέχρι το β’ τρίμηνο 2014), όπως προβλεπόταν αρχικά. Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του προηγούμενου σχεδιασμού έχει καθυστερήσει ήδη αρκετούς μήνες, αφού προβλεπόταν ότι η εκτέλεση της “συναλλαγής” της α’ φάσης θα ολοκληρωνόταν έως τον Δεκέμβριο του 2013.
Σύμφωνα με σχετικό σχέδιο νόμου, που έθεσε χθες το ΥΠΕΚΑ σε δημόσια διαβούλευση τεσσάρων ημερών, μέχρι την Παρασκευή 20/12, “θα γίνει τελικά πώληση και μεταβίβαση μετοχών εκδόσεως της ΑΔΜΗΕ που αντιστοιχούν σε ποσοστό 66% του μετοχικού κεφαλαίου της σε επενδυτή”. Αναφέρεται δε ότι η υπογραφή της σχετικής σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών (του 66%) του ΑΔΜΗΕ, με τον προτιμητέο επενδυτή που θα έχει επιλεγεί θα λάβει χώρα μέχρι και την ολοκλήρωση του δεύτερου τριμήνου του 2014…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.