Οταν το ψάρι έμαθε να τρώει κρέας. Του Στάθη

Θα έλεγα ότι απορώ πώς κυβερνούν, αλλά ξέρω.
Αλληλοπαραμυθιάζονται.
Εν πρώτοις, αλληλοπαραμυθιάζονται ότι κυβερνούν, ενώ απλώς εκτελούν εντολές άλλων. Των πολυχρονεμένων Επικυρίαρχων. «Ευτυχώς που υπάρχει η Τρόικα» λέει ο κ. Στουρνάρας. «Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχον» λέει  ο Μπενύτο - τι χρείαν λοιπόν άλλων μαρτύρων έχουμε; που θα έλεγε και ο άπιστος Θωμάς.
Κατά δεύτερον, αλληλοπαραμυθιάζονται ως προς την εκτέλεση των διαταγών που λαμβάνουν: «αυτήν τη φορά μόλις έρθει η Τρόικα, θα της τρίξουμε τα δόντια», λένε. Ερχεται η Τρόικα, «το κθαναθκεφτήκαμε» δηλώνουν, και ξαναρχίζουν τις «διαπραγματεύθειθ», με δέκα «τριγμένα» δόντια λιγότερα.
Αλληλοπαραμυθιάζονται, τέλος, ότι μας παραμυθιάζουν. «Δεν θα πάρω νέα μέτρα»
δηλώνει ο κ. Σαμαράς, «η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα» δηλώνει κ. Ολι Ρεν! Μόκο ο Ελλην Πρωθυπουργός.
«Του χρόνου βγαίνουμε απ’ την κρίση» μας διαβεβαιώνει ο κ. Σαμαράς. «Η Ελλάδα θα χρειασθεί μέτρα και το 2014» αποφαίνεται ο Ολι Ρεν. Τουμπεκί ψιλοκομμένο ο Ελλην Πρωθυπουργός. «Μάλιστα θα
χρειασθούν νέα μέτρα και το 2015, και το 2016» επιμένει άκαρδα ο σκληρόφραγκος Ολι! Τι στο διάολο; επίτηδες το κάνει; επίτηδες διαπομπεύει τον Ελληνα Πρωθυπουργό ο φίλος κι εταίρος Ολι; Δεν χρειάζεται να μας εξευτελίζουν έτσι. Μπορούμε και μόνοι μας. «Οσοι έχουν ένα σπίτι, δεν θα το χάσουν» μας καθησυχάζει ο κ. Χατζηδάκης, θυμίζοντας εκείνο το αμίμητο του Γιωργάκη ότι «σε κάθε σπίτι θα προσπαθήσουμε να δουλεύει ένας τουλάχιστον». Οι γελοίοι!
Μας κυβερνούν δυο παρεάκια, ένα γαλάζιο κι ένα πράσινο, που αλληλοπαραμυθιάζονται ότι το ένα επωφελείται απ’ το άλλο. Μια λυκοσυμμαχία αλληλομισούμενων που προσωρινώς αλληλοϋποστηρίζονται,
προσπαθώντας να τη σκαπουλάρουν και να μην πληρώσουν τις αμαρτίες τους.
Τι θα απογίνει, λόγου χάριν, ο κ. Βενιζέλος αν του φύγουν και οι τελευταίοι βουλευτές του; - a propos, ο Γιάννος, λέγεται, πέταξε σαν το πουλάκι στη Βραζιλία και πάει για παρατηρητής ωδικών πτηνών στον Αμαζόνιο!
Αλλά, αν το κόμμα του Μπενίτο Μπενύτο φυλλορροεί, δεν πάει καλύτερα ή μάλλον πάει για ομοίως ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Ιστορικά χαμηλά φαίνεται να πιάνει το κόμμα του κ. Σαμαρά στα ομιλούντα σπλάχνα των άρρητων γκάλοπ. Και πώς να μην πιάνει ιστορικά χαμηλά η Ν.Δ., όταν ο μόνος τομέας στον οποίον πηγαίνει καλά ο αρχηγός της είναι στις συνεντεύξεις στον κ. Πρετεντέρη. Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.
«Λες να μη νοιώθω εγώ τον πόνο» έλεγε («που εγώ προκαλώ», αυτό δεν το έλεγε), έλεγε κι έλεγε ο κ. Σαμαράς στον συμπάσχοντα δημοσιογράφο. Ηταν και οι δύο έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα για τον Μήτσο που του παίρνουν το σπίτι, τον Μήτσο τον άνεργο, τον Μήτσο που του έκατσαν οι φόροι έμφραγμα, αλλά οι δυο άνδρες κρατήθηκαν, συγκρατήθηκαν κι έμειναν αξιοπρεπείς.
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι στις συνεντεύξεις Πρετεντέρη ο κόσμος είναι καλύτερος.
Πρόκειται για ένα κβαντικό σύμπαν παράλληλων κόσμων σε 16 διαστάσεις: σε απολύουν; στη συνέντευξη Πρετεντέρη σε αποδεσμεύουν! Δεν θα έχεις αύριο σπίτι; στη συνέντευξη Πρετεντέρη ένας καλύτερος κόσμος με offshore για όλους γίνεται εφικτός! Θα κοιμάσαι σε παγκάκι; στη συνέντευξη Πρετεντέρη θα είσαν ένα παιδί που μετράει τ’ άστρα! Ετσι λειτουργεί το κβαντικό σύμπαν: η Ευρώπη είναι η σύγκλιση των αποκλίσεών της. Κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι η αναμονή σχηματισμού κυβέρνησης στο Βερολίνο.
Στο κβαντικό σύμπαν δεν έχεις αγωνία αν θα ’χεις αύριο να φας (πρώτη διάσταση), τρως την αγωνία (πέμπτη διάσταση), μπαίνεις σε μια συνέντευξη Πρετεντέρη (δέκατη τρίτη διάσταση) και βγαίνεις στο Ζάππειο (δέκατη έκτη διάσταση και δεκαοκτώ σημεία Σαμαρά). Πού είναι το πρόβλημα; Στο κβαντικό σύμπαν και τις συνεντεύξεις Πρετεντέρη όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία! φέρ’ ειπείν τα δύο άκρα! Στο ένα άκρο του ενός άκρου είναι η Μαρία και στο άλλο άκρο του άλλου άκρου η Πενταγιώτισσα.
Πώς γίνεται αυτό; ε, μην περιμένετε τώρα μια φτωχή στήλη να σας λύσει όλα τα μυστήρια του σύμπαντος...

ΣΤΑΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.