Πρός ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση μομφής είναι άτοπη μια τρύπα στο νερό – Κηρύχτε την κυβέρνηση μη νόμιμη

Γράφει ο Παύλος
Προς ΣΥΡΙΖΑ:
Η πρόταση μομφής έχει νόημα μόνο αν έχετε όχι απλώς σημαντικές ενδείξεις, αλλά αποδείξεις ότι η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει καταρρεύσει.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση παίζετε τις κουμπάρες με την κυβέρνηση και της επιτρέπετε να κερδίσει, αφενός μεν μια εύκολη επικοινωνιακή νίκη επιβεβαιώνοντας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της, αφετέρου, και το σημαντικότερο, επιτρέπετε στο καθεστώς να κερδίσει πολιτικές εντυπώσεις βάθους: Διότι θα καταδείξετε περίτρανα ότι, για μια άλλη φορά, η κυβέρνηση δεν πέφτει με τίποτα και ακόμη ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να πέσει. Ακόμη μια
απογοήτευση για τους ταλαίπωρους πολίτες.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι είσαστε δέσμιοι της στρατηγικής σας να κάνετε αντιπολίτευση με σεβασμό στη κυβέρνηση. Δηλαδή σε μια εγκληματική κυβέρνηση. Γιατί φοβάστε και τον ίσκιο σας.
Η κυβέρνηση αυτή δεν αξίζει κανένα σεβασμό. Γιατί είναι μια μη νόμιμη κυβέρνηση και αναλόγως πρέπει να αντιμετωπισθεί. Να λοιπόν η εναλλακτική στρατηγική απέναντι στη εγκληματική μαλακία του μεγάλου σεβασμού σας:
Να κηρύξετε την κυβέρνηση μη νόμιμη, για τουλάχιστον τρείς λόγους:
- Πλήρης ανατροπή των προγραμμάτων, θέσεων και δηλώσεων με βάση τα οποία τα κυβερνητικά κόμματα ψηφίσθηκαν από τους έλληνες πολίτες. Αυτός ο λόγος είναι τόσο σοβαρός που από μόνος του συνιστά εκτροπή από το δημοκρατικό πολίτευμα.
- Συστηματικές αντιδημοκρατικές πραχτικές διακυβέρνησης
- Ισχυρή διάσταση μεταξύ της λαϊκής βούλησης και των κυβερνητικών πολιτικών.
Η κήρυξη της κυβέρνησης σαν μια μη νόμιμη κυβέρνηση, θα πρέπει να οδηγήσει σε όλες τις λογικές συνέπειες της. Για παράδειγμα, θα πρέπει να ζητηθεί από τους κρατικούς λειτουργούς να μην υπακούουν τη κυβέρνηση.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για την αρχή μιας επαναστατικής διαδικασίας. Αλλά δεν έχει νόημα να ζητάτε από τους πολίτες να ξεσηκωθούν και ουσιαστικά να εξεγερθούν, όταν εσείς οι ίδιοι, στο μετερίζι που σας αφορά, δεν εξεγείρεστε και ακολουθείτε την πεπατημένη οδό λες και η χώρα δεν αφανίζεται.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, αν ακολουθήσετε τη στρατηγική που σας προτείνω, θα σας κατηγορήσει για στάση. Και τότε τι θα έχουμε;
Την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ως μη νόμιμη κυβέρνηση και να καλεί σε γενικευμένη απείθεια και από την άλλη την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για στάση. Η κατάσταση θα είναι όντως εκρηκτική, και τότε θα υπάρχει μια και μόνη διέξοδος στην οποία η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να καταφύγει, χωρίς να μπορεί να κάνει διαφορετικά: Οι ΕΚΛΟΓΕΣ.
Γιατί αλήθεια πως αλλιώς θα επιβάλλετε τις εκλογές που ζητάτε;
Φοβάμαι όμως πως θα χαθείτε στα αν και τα μήπως, στα αχ και τα βαχ. Γιατί όπως είπα φοβάστε και τον ίσκιο σας, ενώ θα έπρεπε ο αφανισμός της χώρας να ατσαλώσει την τόλμη και την θέληση σας. Θα έπρεπε απαρέγκλιτα, εσείς που επιθυμείτε να αναγεννήσετε την Ελλάδα να ξεκινήσετε από τώρα διακηρύσσοντας την θεμελιώδη αλήθεια της πολιτικής κατάστασης: Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση να κυβερνά με τον τρόπο που κυβερνά. Αυτό θα έπρεπε, υπηρετώντας τη δημοκρατία και όχι τις κομματικές ταχτικές, να το πείτε καθαρά και μέχρι την τελευταία συνέπεια του.
Η πρόταση μομφής είναι μια παρωδία πολιτικής πράξης και δεν έχει καμία αντιστοίχιση με την κρισιμότητα των στιγμών. Αν είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι φανερό ότι δεν έχετε τη δύναμη και τις ικανότητες να κυβερνήσετε την χώρα. Γιατί κυβερνώ τη χώρα αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι συγκρούομαι με το βαθύ ευρωπαϊκό κατεστημένο. Και όταν την κυβέρνηση των Σαμαράδων και Βενιζέλων δεν μπορείτε να ρίξετε, πως αλήθεια προσδοκάτε ότι θα κατανικήσετε τη θέληση του τέταρτου Ράιχ;
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο, ότι τότε είσαστε ιδιαίτερα ανεπαρκείς μπροστά στην ιστορική τραγωδία που βιώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.