Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στο ντέρμπι με ΝΔ. Σταθερά τρίτη και με άνοδο η Χ.Α.

Συνεχίζεται το ντέρμπι ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, με εναλλαγές στην πρωτιά, όπως γίνεται σε ένα δυνατό παιχνίδι ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά με 0,7%
Στην πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Έθνος της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτος με 0,5% στην εκτίμηση ψήφου την ίδια ώρα που η Χρυσή Αυγή αυξάνει εκ νέου τη δύναμη της.
Ειδικότερα, η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 20,2%
ΝΔ: 19,7%
Χρυσή Αυγή: 6,7%
ΠΑΣΟΚ: 4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 4%
ΚΚΕ: 4%
ΔΗΜΑΡ: 2,5%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 1,8%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,2%
ΛΑΟΣ: 1%
Άλλο κόμμα: 2,5%
Άκυρο/λευκό: 9,8%
Δεν θα ψηφίσω: 14,6%
Δεν έχω αποφασίσει: 5,4%
Με αναγωγή στα έγκυρα, έχουμε:
ΣΥΡΙΖΑ: 29,9%
ΝΔ: 29,2%
Χρυσή Αυγή: 10%
ΠΑΣΟΚ: 6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,9%
ΚΚΕ: 5,9%
ΔΗΜΑΡ: 3,7%
Οικολόγοι-Πράσινοι: 2,6%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,8%
ΛΑΟΣ: 1,45%
Άλλο κόμμα: 3,6%.

  Εν τω μεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν συντάσσεται με τη θέση της κυβέρνησης ότι ο νέος φόρος ακινήτων είναι πιο δίκαιος.
Συγκεκριμένα, το 82% των πολιτών απαντά ότι η φορολόγηση των ακινήτων είναι άδικη, ενώ μόλις το 15% πιστεύει ότι έχει διαμορφωθεί με δίκαιο τρόπο.
Επίσης, ως προς την εικόνα της οικονομίας, η πλειοψηφία πιστεύει ότι τον καινούργιο χρόνο η κατάσταση θα είναι χειρότερη (58%), το 23% πιστεύει ότι θα είναι ίδια, ενώ δύο στους 10 (18%) είναι αισιόδοξοι ότι θα βελτιωθεί.
Η σχετική έκπληξη με ένα πολύ υψηλό ποσοστό που ζητά έξοδο από το μνημόνιο
Στο ερώτημα "να βγούμε από το Μνημόνιο ή να μείνουμε στο ευρώ;", η απάντηση μάλλον ξενίζει. Όσοι είναι υπέρ του ευρώ εξακολουθούν να είναι η πλειοψηφία με 49%, ωστόσο το ποσοστό αυτών που ζητούν έξοδο από το μνημόνιο φτάνει το 44%. Δεν διευκρινίζεται όμως εάν εξασφαλίζεται η παραμονή στο ευρώ.
Τέλος, όσον αφορά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, πρώτος αναδεικνύεται ο Αντώνης Σαμαράς με 33%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% ενώ -κλασικά, πλέον- το μεγαλύτερο ποσοστό το συγκεντρώνει ο "κανένας" με 36%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.