Δεν πάει πιο κάτω. Ελλάδα: η χώρα (;) που τα τανκς και η ΕΛ.ΑΣ κινούνται με χορηγό την Ελληνικός Χρυσός και τον Βαρδινογιάννη.


Απίστευτες καταστάσεις ζούμε στην Ελλάδα μας (την ποιά;). 
Οι δανειστές δια στόματος Μέρκελ δίνουν συγχαρητήρια σε ένα ελληνόφωνο πιόνι τους που αυτοκαλείται πρωθυπουργός και αυτός χαίρεται και το διατυμπανίζει. 
Τα χαράτσια βαφτίζονται για να ξεγελάται η δικαιοσύνη, από το ίδιο το κράτος, εις βάρος των πολιτών αυτού του κράτους (του ποιού;), με σκοπό την συνεχή αφαίμαξη, χειρότερη και από εποχής τουρκοκρατίας. 
Ο πρωθυπουργός (ο ποιός;), και δωτός υπουργός οικονομικός δίνουν ανενόχλητοι εκατομμύρια σε ΜΚΟ που ελέγχουν ο αδελφός και η γυναίκα του αντίστοιχα, και χρεώνουν τους πολίτες για να κάνουν επενδύσεις οι μυτιληναίοι της γειτονιάς. 
Οι νταβατζήδες και οι τοκογλύφοι της χώρας κάνουν πάρτι με έργα, επιδοτήσεις, χαριστικές διατάξεις, δάνεια και ασυλία, την ίδια στιγμή που οι αυτοκτονίες από απόγνωση ξεπερνούν τους 1.500 ετησίως. 
Και τώρα, έχουμε φτάσει, υπό την ανοχή των ίδιων των πολιτών (των ποιών;) του καναπέ, να κινούνται τα τανκς της παρέλασης με χορηγία από τον...Βαρδινογιάννη, και την Ελληνική Αστυνομία να κινείται με χορηγία από την "Ελληνικός Χρυσός". 
Ο απόλυτος ξεπεσμός, η απόλυτη αθλιότητα, η ξεδιάντροπη και χωρίς κρύψιμο
διαπλοκή, από βουλευτές υποταγμένους σε υπαλληλίσκους λογιστές, όλα υπό την ανοχή των Ελλήνων (των ποιών;).   
Για την ιστορία της είδησης.... 
Διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη των 14 μελών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που συνελήφθησαν για τα επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης τον Οκτώβριο του 2012, την οποία διέλυσαν με πρωτοφανή βία τα ΜΑΤ.
Χθες 25 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τα «χαρτζιλίκια» που δίνει η Ελληνικός Χρυσός (και) στην ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή το δωράκι των 500.000 ευρώ που έκανε η εταιρεία στον Δήμο Αριστοτέλη του Χρ. Πάχτα.
Πώς διασφαλίζεται η νομιμότητα, η ισονομία και η ηθική αποδοχή των ενεργειών της αστυνομίας που σχετίζονται με δραστηριότητες της εταιρείας, δεδομένης της εξάρτησής της από τέτοιες χορηγίες, ρωτούν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Έξω από το δικαστήριο Πολυγύρου από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αλληλέγγυοι κάτοικοι από όλες τις περιοχές της Χαλκιδικής και ζητούσαν να σταματήσουν οι διώξεις στους 14 και τους άλλους συναγωνιστές τους. Η δίκη ξεκίνησε με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, όμως εξαιτίας της παρέλευσης του ωραρίου και της μη προσέλευσης σημαντικών μαρτύρων διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους 14 που δικάζονται για στάση και αντίσταση κατά της αρχής, είναι ο δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλη Κώστας Ευθυμίου, ενώ ένας 73χρονος κατηγορείται και για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης... Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη και Στ. Κοντονής, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Χρ. Γιαταγάνα και πολλοί πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία, ωστόσο κανένας από τους παραπάνω δεν εξετάστηκε χθες από το δικαστήριο.
Προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα η χορηγία
Στο μεταξύ 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με κοινή τους ερώτηση φέρνουν στη Βουλή το θέμα της χορηγίας της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. προς την Ελληνική Αστυνομία. Ζητάνε από τον αρμόδιο υπουργό Ν. Δένδια να απαντήσει «ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν, για την αποδοχή οικονομικής και υλικοτεχνικής στήριξης της ΕΛ.ΑΣ. από την εταιρεία», η δράση της οποίας έχει διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Τον ρωτάνε, επίσης, για το πώς διασφαλίζεται η νομιμότητα, η ισονομία και η ηθική αποδοχή από τους πολίτες των ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ., που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της Ελληνικός Χρυσός, δεδομένης της οικονομικής εξάρτησης της αστυνομίας από χορηγίες της ιδιωτικής εταιρείας, αλλά και αν ρωτήθηκε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τι εισηγήθηκε.
Οι ερωτώντες βουλευτές τονίζουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να είναι ανεξάρτητη, να εφαρμόζει τη νομιμότητα με τον ίδιο τρόπο προς όλους και να μην εξαρτάται από χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών, γεγονός που δύναται να στρεβλώσει την αντικειμενική κρίση και δράση της, ενώ καυτηριάζουν και τον τρόπο με τον οποίο κινείται έναντι της εταιρείας και των κατοίκων. «Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη επιδείξει επιλεκτική επιβολή της νομιμότητας όσον αφορά τόσο τις παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. όσο και τις αντιδράσεις των πολιτών, οι οποίες έχουν αντιμετωπιστεί επανειλημμένα με καταχρηστική και αυθαίρετη βία», σχολιάζουν και καταλήγουν τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση της ΕΛ.ΑΣ. από εταιρείες που έχουν άμεσα συμφέροντα να εξασφαλίσουν την εύνοια ή την ανοχή της προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, θέτοντας σοβαρό δεοντολογικό ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.