Μίτσελ. Δεν ξέρω αν είναι καλός προπονητής. Όμως είναι σίγουρα Ηγέτης

Αμέσως μετά το σφύριγμα ο Μίτσελ κατευθύνθηκε προς το κέντρο του γηπέδου.
Προσπέρασε τους πάντες και συμβολικά επεφύλαξε την πρώτη σφικτή αγκαλιά στον διαπρέψαντα του γηπέδου.
Ο  Ρομπέρτο, αποδιοπομπαίος του Ντα Λουζ, ειδε τον προπονητή του να του σηκώνει το χέρι σαν σε πυγμάχο που είχε πετύχει ντιρέκτ στην κακή του μοίρα.
Ο σκόρερ Μανωλάς μπήκε στην ίδια αγκαλιά μόνο γιατί ήταν πλάι στον τερματοφύλακα. Ο προπονητής ήξερε ποιός είχε πάρει το ματς.
Δεν τα κάνουν αυτά οι προπονητές. Συνήθως λένε κάτι ξύλινα του είδους “η προσπάθεια ήταν ομαδική”, “όλα τα παιδιά προσπάθησαν”.
Ο Μίτσελ όχι. Λέει “στηριζόμαστε πολύ στον Μήτρογλου” και όχι "έχουμε πολλούς καλούς επιθετικούς”. Λέει “ο Σάμαρης είναι βασικός στο σχεδιασμό μας” και αφήνει έξω τα
ακριβοπληρωμένα σήριαλ του καλοκαιριού.
΄Εχει ενδεκαδάτο τον Χολέμπας που ήταν φευγάτος, γιατί του κάνει τη δουλειά.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού επιβραβεύει τους καλούς, ασχέτως ονομάτων. Ο ίδιος ως παίκτης της Ρεάλ ήταν winner για αυτό και πριν από τα υψηλά συμβόλαια τιμά τους winners.
Tους ξεχωρίζει γιατί γνωρίζει ότι το ποδόσφαιρο είναι συλλογικό άθλημα, αλλά πριν από αυτό είναι σπορ ατομικής περηφάνειας όπως είναι καταρχάς όλος ο αθλητισμός. Οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να γίνουν winners.
Eκείνος πάντα καλύπτει τον υστερήσαντα αλλά ποτέ δεν κρύβει τον διακριθέντα.
Οι αθλητικοί λένε ότι δεν είναι καλός προπονητής. Κάποιοι ότι δεν είναι καν προπονητής. Δεν το ξέρω, αλλά ξέρω ότι είναι ηγέτης.
΄Ηταν όταν κατηύθυνε το παιχνίδι της Ρεάλ στον άξονα, είναι και τώρα. Του πάγκου, από τον οποίο σηκώνεται για να γίνεται μούσκεμα όπως οι παίκτες του σε όλη τη διάρκεια του ματς, των αποδυτηρίων όπου δεν θα βρεθεί κανείς να του πεί ¨με αδίκησες”.

Ανδρέας Πετρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.