Ερώτηση δημότη προς L1: "γιατί δεν γράφετε συστηματικά για τη διένεξη με το άρθρο 99";

Ορισμένοι φίλοι δημότες και κάτοικοι, ακόμη και φίλοι bloggers, με ρωτούν: "αφού στα θέματα που αφορούν τη σχέση Καζίνο-Δήμου, έχεις συχνή αρθογραφία και άποψη, γιατί τώρα τελευταία έχεις σταματήσει να ασχολείσαι, και ειδικά με την διένεξη Δήμου, CHL και Εργαζομένων για την προσφυγή της Κοινοπραξίας στον προπτωχευτικό κώδικα";
Επίσης, ρωτούν "ελλοχεύουν κάποιοι κίνδυνοι από την συμπεριφορά των εκπροσώπων του δήμου στο αίτημα υπαγωγής στην πρωπτοχευτική διαδικασία εξυγείανσης";
Πρώτα από όλα, και πριν να προσπαθούσα να απαντήσω, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει κάποιος θέση, αφού είναι αδύνατον να παρακολουθήσει την ταχύτητα που ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλάζουν άποψη και γνώμη.
Θυμίζουν τον αείμνηστο Δ. Παπαγιαννόπουλο στην ελληνική ταινία, όπου το πρωί κινητοποιούσε το
νησί να φωνάζει "Γκόρτζος...Γκόρτζος" και το μεσημέρι μετά βδελυμίας "Μαντάς...Μαντάς". Η μόνη διαφορά είναι ότι στη ταινία αφορμή ήταν η Τζένη Καρέζη, εδώ είναι τα ψηφαλάκια και να μην κακοκαρδίσουμε κάποιον.
Άλλωστε για αυτό και ο δήμαρχος έχει τη φήμη ότι λέει σε όλους και σε όλα ΝΑΙ και αποφεύγει να πάρει θέση ή αποφάσεις, και για αυτό όπως χαρακτηριστικά γράφει το L1, ο ίδιος ο δήμαρχος είναι υποψήφιος για τον χαρακτηρισμό που είχε δώσει ο Πάγκαλος σε άλλον δήμαρχο "ο κος Τίποτα".
Τι θέση λοιπόν μπορεί να πάρει κάποιος ή τι άποψη να εκφράσει, όταν μόνο το τελευταίο μήνα ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτης και οι συν αυτώ, έχουν αποφασίσειμε απόφαση του ΔΣ της Λουτράκια ΑΕ και του Δημοτικού Συμβουλίου να ξεκινήσουν τις συζητήσεις για τη μετατροπή, και βγαίνοντας έξω από την αίθουσα ή πηγαίνοντας την άλλη μέρα σε άλλη εκδήλωση είναι άκρως ενάντιοι και πολέμιοι της μετατροπής;
Τι άποψη μπορεί να εκφρασει κάποιος όταν ακούσει τον ίδιο το Δήμαρχο να αναγνώσκει την επιστολή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την απόφαση ή όχι της έναρξης της διαδικασίας μετατροπή, όπου ως άλλος Νίκος Ξανθόπουλος -παιδί του λαού- κατακεραυνώνει τους...συνεταίρους και την προσπάθεια τους για μετατροπή της Κοινοπραξίας, και στο τέλος της ίδιας συνεδρίασης ο ίδιος προτείνει το αντίθετο από αυτά που λέει.
Μα είναι δυνατόν, όντας σοβαρός και εχέφρων άνθρωπος, να μπορέσω να εκφραστώ επί αυτού; Είναι δυνατόν να μπορώ να εκφέρω γνώμη όταν σύσσωμο το σώμα του ΔΣ αποφασίζει να ξεκινήσει την διαδικασία άνευ όρων, και να επιλέγει συμβούλους ελεγκτές και νομικούς, και μετά να μην κάνει τίποτα, ή να ξιφουλκεί υπέρ του αντιθέτου;

Στο θέμα της υπαγωγής, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται.
Η υπόθεση με τα κέρδη από το 2002 που έχουν μπει στον ισολογισμό ως αποθεματικό αντί για μέρισμα και μεταφέρονται αυξάνοντας ή μειώνοντας το μετοχικό κεφάλαιο αναλόγως αποτελεσμάτων, αφορά τους μετόχους, και οι όποιες συζητήσεις θα έπρεπε να περιλαμβάνουν τους ίδιους.
Η υπόθεση με την σώρευση ζημιών απόρροια του τρόπου χρήσης και διοίκησης, αλλά και των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, και της θεαματικής αύξησης της φορολογίας, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία, αφού ως ομόρρυθμο μέλος η Λουτράκι ΑΕ είναι υποχρεωμένη να δέχεται την καταστατική διαχείριση.
Εάν δεν συμφωνούσε από ετών (και επί Παύλου και Γκιώνη), ας προξενούσε διαχειριστικό έλεγχο και δέουσα επιμέλεια, με σκοπό την αλλαγή του καταστατικού, και της διαχείρισης. Είναι ο μόνος αποδεκτός τρόπος στη νομοθεσία, και κανείς δεν το έκανε, άρα;
Η σημερινή πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλή για να αφορά τους πάντες.
Θα πρέπει να υπάρχει σημαντική εκπροσώπηση του δήμου από γνώστες των πρακτικών και των δυνατοτήτων, και εμπλοκή των μεγαλομετόχων. Άλλως θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και πτώχευση.

Τέλος, αναφορικά με τη θέση του Δήμου στη διαδικασία της υπαγωγής στο άρθρο 99 ή 106: Πρέπει να δοθεί προσοχή, αφού η παράγραφος "γ" του άρθρου 106, δίνει στο δικαστήριο το δικαίωμα να υποκαταστήσει την μια πλευρά των μετόχων, αν θεωρήσει ότι στερείται ουσίας στην μη σύμφωνη γνώμη. Ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η συμφωνία εκ των προτέρων των πιστώσεων, διεκδικήσεων και πιστωτών που θα υπαχθούν στο προπτωχευτικό κώδικα και η υπαγωγή σε διαδικασία εξυγείανσης. Εκτός αν πεισθούν και τα βρουν οι δυο μεγαλομέτοχοι και καλύψουν τις υποχρεώσεις, διεκδικώντας μετά την μετατροπή να πάρουν τα χρήματα πίσω μέσα από τα καλά επόμενα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.