Απίστευτο! Η κίνηση 75 του ΠΑΣΟΚ, απαιτει απο τον Βενιζέλο υποταγή στις προτάσεις… Καμμένου!

Η κίνηση 75 του ΠΑΣΟΚ με κείμενό της, το οποίο υπογράφουν 800 στελέχη του κινήματος απ` όλη την Ελλάδα ταράζει τα νερά και αμφισβητεί ευθέως τις επιλογές Βενιζέλου, αλλά και τη συμπόρευσή του στην κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.
Τα στελέχη ζητούν άμεσα αλλαγή πολιτικής , διαγραφή του κρατικού χρέους, ενώ επιμένουν πως το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ξεκαθαρίσει ποιους υπηρετεί..
Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ζητούν εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής και σχέδιο Κοινωνικής Συνοχής για να κλείσει ο κύκλος της κρίσης, για να απομονωθούν και να εκμηδενιστούν κοινωνικά και πολιτικά οι νεοναζί, όπως αναφέρουν.
Ανάμεσα στα μέλη που συνυπογράφουν είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γρηγόρης Νιώτης, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Πεταλωτής.
Με κείμενο, που αποτελεί συνολική πρόταση για το κλείσιμο του κύκλου της κρίσης και το άνοιγμα
του κύκλου της ανάπτυξης, απαιτούν άμεσα ένα Εθνικό Σχέδιο για την Κοινωνική Συνοχή και την έξοδο από την κρίση.
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, χαρακτηρίζουν ως αναγκαία την παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σημειώνουν ωστόσο, πως πρέπει να αντιμετωπιστούν ριζικά και σε βάθος οι λόγοι που οδήγησαν στην εμφάνιση και ανάπτυξη του φαινομένου της ΧΑ.
Όπως αναφέρουν, «η κοινωνία τείνει σε οριακές καταστάσεις και μοιάζει όλο και περισσότερο με «καζάνι» έτοιμο να εκραγεί. Πολλές κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα δυόμιση εκατομμύρια νεόπτωχοι, οι 1,5 εκ άνεργοι και οι σχεδόν 1 εκ νέοι που δεν έχουν μπει ακόμη στην αγορά εργασίας, βρίσκονται στο κόκκινο λίγο πριν την μεγάλη ‘’έκρηξη’’». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι τουλάχιστον παράδοξο, όπως επισημαίνουν, να μιλούν όλοι για καταπολέμηση της ανεργίας και ταυτόχρονα να γίνονται οριζόντιες απολύσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Δημόσιο.
Με την παρέμβαση τους θέτουν άμεσα τρεις προτεραιότητες
✓ Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή
✓ Εθνική Στρατηγική που θα δώσει προοπτική
✓ Άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.
Εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή
Η Κίνηση ζητά άμεσα ένα σχέδιο για την αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση των νεόπτωχων, καθώς επίσης και επέκταση του επιδόματος ανεργίας και στους μακροχρόνια άνεργους.
Ζητούν ακόμη την «άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος για 400.000 θέσεις εργασίας, καθώς και προγράμματα ενίσχυσης, με 3 δις μέσω ΕΣΠΑ, των νέων που είναι άνεργοι για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις με μικρές και μεσαίες επιδοτήσεις».
Ζητά τέλος έλεγχο των τιμών με αποφασιστικό χτύπημα των καρτέλ.
Όπως επισημαίνουν, σε όσους σπεύσουν να ρωτήσουν για το που θα βρεθούν τα λεφτά, απαντούν πως «τόσο το πρόγραμμα των 400,000 θέσεις εργασίας όσο και το πρόγραμμα για το ΕΣΠΑ κατά 95% είναι χρηματοδοτούμενα από πόρους της Ε..Ε. Ενώ για τα υπόλοιπα οι πόροι μπορούν να ανευρεθούν από την υπεξαίρεση κρατικών εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής».
Εθνική Στρατηγική
Κατά την εκτίμηση τους η Εθνική Στρατηγική πρέπει να έχει τρεις άξονες.
✓ Την αναδιανομή πόρων και φόρων
✓ Την απονομή δικαιοσύνης
✓ Τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα
Ως προς την αναδιανομή πόρων, επισημαίνουν πως «το μοντέλο της εσωτερικής υποτίμησης ξεπέρασε κατά πολύ τα λογικά όρια» και ζητούν άμεση αναθεώρηση της μισθολογικής πολιτικής.
Προτείνουν, επίσης, την θέσπιση υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών, αλλά και την αποφασιστική στάση του κράτους σε όσους υπεξαιρούν ΦΠΑ (περίπου 15 δις ετησίως) και ασφαλιστικές εισφορές (υπολογίζονται στα 6 δις ετησίως).
Ειδική μνεία κάνουν στο τραπεζικό σύστημα, ζητώντας άμεση διοχέτευση της ρευστότητας στην αγορά από τις ανακεφαλαιοποιημένες Τράπεζες, υπενθυμίζοντας εμφατικά ότι «οι τράπεζες έλαβαν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους, αρνούμενες σε μεγάλο βαθμό τον δημόσιο έλεγχο τους μέσω των κοινών μετοχών».
Ζητούν δε, να ενημερωθούν από τις «τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, πόσα χρήματα εξ αυτών έχουν διαθέσει στην πραγματική οικονομία και πόσα προγραμματίζουν να διατεθούν το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που όπως τονίζουν οι Τράπεζες αρνούνται να προβούν σε «κουρέματα» χρεών στους Έλληνες δανειολήπτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) αλλά δέχονται να πουλήσουν τα «κόκκινα» δάνεια τους στο 30% της αξίας τους σε distress funds του εξωτερικού».
Ζητούν ακόμη, «να αντληθούν άμεσα στοιχεία του συνολικού καταλόγου των 700.000 καταθετών που εξήγαγαν τα τελευταία 12 χρόνια στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ». Ταυτόχρονα, αναφέρονται σε πληροφορίες για εισηγήσεις που δέχεται ο Πρωθυπουργός κος Σαμαράς να πιέσει την Τρόικα, ώστε να δεχτεί «για τελευταία φορά» το χάρισμα των δισεκατομμυρίων ευρώ από οφειλόμενους φόρους των αφορολογήτων καταθέσεων εξωτερικού, ως κίνητρο (βλέπε Ζάππειο 2) για την επιστροφή τάχα των καταθέσεων αυτών στις Ελληνικές τράπεζες. Κάτι τέτοιο όπως επισημαίνουν «είναι ντροπή ακόμη και αν το σκέφτονται πόσο δε μάλλον αν επιχειρήσουν να το κάνουν».
Τέλο,ς ζητούν ένα νέο φορολογικό σύστημα, απλό και σταθερό, με βάση το περιουσιολόγιο, που να στηρίζει τις επενδύσεις. Η χώρα χρειάζεται ένα αποφασιστικά δίκαιο και αναλογικό φορολογικό σύστημα, όπως επισημαίνουν, ώστε οι Έλληνες επιτέλους να πληρώνουν ανάλογα με τα πραγματικά τους εισοδήματα. «Είναι αδιανόητο στις σημερινές συνθήκες ότι οι «σούπερ» πλούσιοι Έλληνες ελάχιστα συμβάλουν στην σωτηρία της χώρας αν και πολλοί από αυτούς την έχουν ληστέψει. Τα περισσότερα εξ αυτών των πολλών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους και σε διάφορες Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες τράπεζες παραμένοντας αφορολόγητα μέχρι σήμερα.»
Ως προς την απονομή δικαιοσύνης
Δεν μπορεί σε τρία χρόνια να έχουν κοπεί δισεκατομμύρια από την κοινωνική πολιτική και να ταυτόχρονα να μειώνονται οι εισακτέοι στις σχολές δικαστών που θα χρησίμευαν για να εκκαθαρίσουν τις εκκρεμούσες υποθέσεις. Η εκκαθάριση αυτή θα δημιουργήσει ανάχωμα στην αφαίμαξη των εύκολων στόχων. Κείμενα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν τις αιχμές μας.
Ως προς το πολιτικό σύστημα
● Ζητούν επανατοποθέτηση της πολιτικής πάνω από την οικονομική διαπλοκή και τα συμφέροντα που βουλιάζουν τη χώρα. Ξεσκέπασμα όλων εκείνων που μέσα από το πολιτικό σύστημα συνεχίζουν να τους υπηρετούν. Που αντιπάλεψαν κάθε δημοκρατική μεταρρύθμιση, κάθε δημοκρατική έκφραση, όπως το δημοψήφισμα. Που σκόρπισαν το μίσος και το «όλοι ίδιοι είναι», για να εξυπηρετούν ανενόχλητοι τα συμφέροντα τους, σε βάρος των πολλών και του τόπου.
Το ζήτημα ενός Εθνικού Στρατηγικού πλαισίου μεταρρυθμίσεων και επιστροφής στις αγορές, που θα οδηγούσε μέσα στο 2014 σε έξοδο από το μνημόνιο και στην ανάπτυξη, θέτουν ως βασική προτεραιότητα του πολιτικού μας συστήματος
Προτείνουν την διαπραγμάτευση κρίσιμων πτυχών του προγράμματος με τους εταίρους μας στην Ε.Ε για το σκοπό αυτό και ειδικά ενόψει των Ευρωεκλογών, επισημαίνουν την ανάγκη για αναζήτηση Ευρωπαϊκών συμμαχιών για μια συνολική Ευρωπαϊκή λύση.
Ζητούν επίσης ένα νέο πολιτικό πλαίσιο για τη διαφάνεια, την αντιπροσωπευτικότερη εκπροσώπηση πολιτών με μεγαλύτερη αναλογία, μικρές περιφέρειες κλπ, ενώ θέτουν και ζήτημα ουσιαστικής Συνταγματικής αναθεώρησης.
Eπισημαίνουν τις ευθύνες μέρους του πολιτικού συστήματος για την «θεωρία των δύο άκρων» που είναι μια αντιδραστική θεωρία, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που λειτουργεί καταστροφικά και τυχοδιωκτικά.
● Θεωρούν ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει το ποιους υπηρετούμε και με ποιους συγκρουόμαστε.
● Επιμένουν ότι για την προάσπιση του μέλλοντος της πατρίδας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με Τραπεζικά, Οικονομικά κατεστημένα και Συστήματα μέσα στη Δικαιοσύνη και το Δημόσιο, εάν αυτά συνεχίσουν πρακτικές του παρελθόντος και δεν σταθούν στο ύψος του πατριωτικού καθήκοντος που επιβάλλει η συγκυρία. Συγκρούσεις με όλους εκείνους που αναχαιτίζουν, υπονομεύουν, χωνεύουν, υφαρπάζουν και παρεμποδίζουν τη διεύρυνση του πλούτου στη χώρα, με αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι εύκολοι στόχοι, οι αδύναμοι και οι άνθρωποι της πραγματικής δημιουργίας που έγιναν και τα μεγάλα θύματα της κρίσης.
● Απαιτούν να σταματήσει η διαιώνιση της του καθεστώτος της μη αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης από την κυβέρνηση με συγκεκριμένους ευνοούμενους που για πολλά χρόνια αποτελούσε μονοπώλιο των ιδίων κύκλων με τις γνωστές κατά περίοδο συνέπειες στην πολιτική ζωή του τόπου.
Μια άλλη πολιτική με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο.
Προτείνουν ακόμη, με αφορμή την πώληση του ΟΛΠ, των νερών και των σιδηροδρόμων, ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας κράτους και αγορών, όπου η πολιτεία θα διασφαλίζει τα αναγκαία κοινωνικά αγαθά, χωρίς μονοπωλιακές αντιλήψεις και με ανταγωνισμό του ιδιωτικού τομέα.
Εκφράζουν την αντίθεση τους με την ιδιωτικοποίηση του νερού, των λιμανιών και των σιδηρόδρομων, που προωθεί η Κυβέρνηση Σαμαρά, αναφερόμενοι στη διεθνή εμπειρία επί του θέματος και επισημαίνοντας ότι αρνούνται την λογική της ιδιωτικοποίησης των πάντων από την μία ή των κρατικών μονοπωλίων από την άλλη.
Προτείνουν Μέτωπο Εθνικής Συνευθύνης και Συνεννόησης από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος, με στόχο το οριστικό τέλος των μνημονίων το 2014 και τον αποκλεισμό κάθε ενδεχόμενου νέων μνημονίων ή νέων μέτρων. Με με αντίληψη εθνικής συναινένεσης και οχι με διχαστικές λογικές, μπορεί να υπάρξει οριστική έξοδος από τη μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική και προσπάθεια να ανοίξουμε ένα διαφορετικό δρόμο για τη χώρα και την κοινωνία.
Αυτό θα συμβεί, όπως επισημαίνουν, όχι μόνο με την επίτευξη πραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά και με το να ιεραρχήσει το πολιτικό σύστημα, ως απόλυτη Εθνική προτεραιότητα, την μερική διαγραφή του κρατικού χρέους εκ μέρους των λοιπών χωρών της Ε.Ε., παράλληλα με την περαιτέρω επιμήκυνση και την μείωση των επιτοκίων, ώστε να καταστεί βιώσιμο το χρέος και να εξέλθει η χώρα στις αγορές το 2014.
Ταυτόχρονα καυτηριάζουν την αναντιστοιχία της πρώην «υστερικής –αντιμνημονιακής» ρητορείας του κ. Σαμαρά και άλλων, να καταγγέλλουν το 2011 την Κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά την επίτευξη «κούρεματος» πολύ πάνω από 50% του ιδιωτικού χρέους και σήμερα να μην προβάλουν επιτακτικά την – από πολλούς διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς αλλά και το γραφείο της Βουλής – προτεινόμενη μερική διαγραφή του σημερινού κρατικού χρέους.
Τέλος, ειδική αναφορά στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ κάνουν τα στελέχη της Κίνησης των 75, υποστηρίζοντας πως «Δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την Ν.Δ. Υπήρχαν εναλλακτικές, όπως επισημαίνουν που αποκλείστηκαν. Η χώρα θα μπορούσε να συνεχίσει με Οικουμενική Κυβέρνηση ή με το ΠΑΣΟΚ να παρέχει απλώς Κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης, υπό συγκεκριμένους όρους και εγγυήσεις βάζοντας διαφανείς, πράσινες γραμμές προγραμματικής συνεργασίας».
Η είσοδος άλλωστε του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς πρώτα να έχουν συμφωνηθεί οι προϋποθέσεις και οι όροι αυτής της συμφωνίας, τραυματίζει την αξιοπιστία αυτής της συγκατοίκησης. Δεν ανήκει στην προοδευτική αντίληψη πρώτα να μοιράζονται οι καρέκλες και μετά να συμφωνούνται οι πολιτικές.
Οι δημοκρατικοί πολίτες αντιδρούν στην ταύτιση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, γιατί έχουν το ένστικτο της ανάγκης αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης.
Απαιτούν, επίσης, να υπάρξει ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο διαφοροποίησης από τη Δεξιά, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, βέβαια, δεν προκύπτει με αποκλεισμούς και δεν εξαντλείται σε επιλεκτικές συγκολλήσεις κορυφής. Ούτε μπορεί να στοχεύει σε ικανοποίηση εγωκεντρικών σχεδιασμών επιβίωσης ή προσωπικής ανέλιξης μεμονωμένων στελεχών. Η αναγέννηση της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης θα προκύψει κυρίως με συγκλίσεις μέσα στην κοινωνία. Με λαϊκή ενότητα πάνω σε ένα προοδευτικό πλαίσιο πολιτικών αλλαγών.
Για το σκοπό αυτό, οι συνυπογράφοντες το κείμενο, υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να κοπούν οι γέφυρες με την αριστερά χωρίς να τρέφει κανείς αυταπάτες. Είναι γνωστό όπως αναφέρουν πως αντιμετώπισαν το ΠΑΣΟΚ. Επιδιώκοντας να μας «κατασπαράξουν», να μας αφομοιώσουν, να μας καταστήσουν συμπληρωματικό μέγεθος. Αυτό το επιδιώκει τόσο η δεξιά όσο και η αριστερή συντήρηση.

Για αυτό δεν δίνουμε σε κανένα «λευκή επιταγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.