Εκτός πόθεν έσχες οι ναυτιλιακές μετοχές: Ευκαιρία να «ξεπλένουν» χρήμα!


Διάταξη με την οποία απαλλάσσονται οι υπόχρεοι σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της υποχρέωσης να δηλώνουν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών, κατατέθηκε σήμερα στη βουλή.
Σημειώνεται ότι υπόχρεοι για δήλωση «πόθεν έσχες», είναι ο Πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι βουλευτές, οι υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί διευθυντές και διευθύνοντες σύμβουλοι των ΝΠΙΔ του Δημοσίου, οι δήμαρχοι, οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι μέτοχοι των εταιρειών μέσων ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι.
Δηλαδή όλοι οι κρατικοί λειτουργοί, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι κλπ εξομοιώνονται με τους
...εφοπλιστές, απαλλασσόμενοι και αυτοί από το Πόθεν Έσχες για τυχόν ναυτιλιακές μετοχές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κρύψουν ό, τι χρήμα έχουν απολάβει χωρίς να το έχουν δηλώσει, στη μόνιμη σφηκοφωλιά φοροαποφυγής. 
Η διάταξη περιλαμβάνεται σε τροπολογία που επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των υπεραστικών συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η διάταξη εξομοιώνει τους εφοπλιστές και τους απλούς μετόχους των ναυτιλιακών εταιρειών, (που δεν είναι υπόχρεοι σε δήλωση πόθεν έσχες) και τους ως άνω δημόσιους λειτουργούς, σε ό,τι αφορά την κτήση ναυτιλιακών μετοχών - κάτι που σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης, είναι «θεμιτό και σύμφωνο με την αρχή της ουσιαστικής ισότητας».
Δεν έφταναν δηλαδή οι προκλητικές φοροαπαλλαγές κάποιων Eλλήνων εφοπλιστών με τις «πλάτες» της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι απολαμβάνουν προνόμια, όταν ο ελληνικός λαός στενάζει από τα μέτρα των διαδοχικών μνημονίων, τώρα με φωτογραφική τροπολογία απαλλάσσονται άτομα με παρεμφερή δραστηριότητα και από δήλωση πόθεν έσχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.