Τι θα χρειαστεί για να επιτευχθεί εκπαίδευση για όλους.

Η εκπαίδευση είναι μια ισχυρή κινητήρια δύναμη ανάπτυξης και ένα από τα ισχυρότερα μέσα για τη μείωση της φτώχειας και την ενίσχυση της κοινής ευημερίας. Παρά το γεγονός ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος κατά τις τελευταίες δεκαετίες για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλά παιδιά και νέοι εγκαταλείπουν το σχολείο χωρίς να έχουν μάθει τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται στη ζωή και στην εργασία. Μελετήστε αυτό το εύχρηστο infographic της Παγκόσμιας Τράπεζας που αναδεικνύει τις προκλήσεις που θα συναντήσουμε προσπαθώντας να επιτύχουμε την παγκόσμια εκπαίδευση

Κάποιες επισημάνσεις

  • Περισσότερα από τα μισά  παιδιά που θα έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο είναι κορίτσια.
  • Τα περισσότερα από τα παιδιά που δεν παρακολουθούν στοιχειώδη εκπαίδευση ζουν στην υποσαχάρια Αφρική.
  • Το συνολικό ποσοστό της φτώχειας θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 12% αν οι μαθητές σε όλες τις περιοχές χαμηλού εισοδήματος αποκτούσαν δεξιότητες ανάγνωσης.
  • Ένα επιπλέον έτος εκπαίδευσης για ένα κορίτσι θα μπορούσε να αυξήσει το εισόδημά της δυναμικά έως και 20%.


Χρόνια πολλά σε όλους και Χριστός Ανέστη!
Έχω γύρισμα, από τη μεριά του ψήστη ευτυχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.