Σπανούλης και Διαμαντίδης. Δε θα πάρουμε χαρά ποτέ...

Καμία πιθανότητα δε δίνουν Σπανούλης και Διαμαντίδης να διεξαχθεί σε μερικά χρόνια ένας τελικός αντάξιος της ιστορίας των δύο «αιωνίων» αντιπάλων του μπάσκετ. Αλλά στην ΕΟΚ φταίει η... Αστυνομία!
Εσβησε η ελπίδα που είχαν μέσα τους, τα δύο σύγχρονα "τοτέμ" του ελληνικού μπάσκετ, να βιώσουν έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας έτσι όπως τον φαντάζονταν. Ειδικά ο Βασίλης Σπανούλης, μακαρίζει την τύχη που έχουν οι ξένοι φίλαθλοι, και βεβαιώνει τους Ελληνες ότι τέτοια χαρά δεν πρόκειται να πάρουν: "Δε θα διορθωθεί ποτέ η κατάσταση, στον τόπο μας"!
Ανάλογη είναι η πρόβλεψη του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος θεωρεί ανούσιες, πια, ακόμα και τις
χειραψίες των προέδρων των δύο ομάδων: "Για τους οπαδούς, δεν υπάρχει ματς, δεν υπάρχει αυτό που λέμε "καλό παράδειγμα"... Στα γήπεδα έρχονται απλώς για να πετάξουν τις πέτρες τους"!

Τ' άκουγαν αυτά οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν με αφορμή τον κυριακάτικο τελικό Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού (18.30), αρνούνταν όμως να παραδεχθούν την πραγματικότητα. Ο μεν Τσαγκρώνης προτίμησε να κάνει συστάσεις στα ΜΜΕ (που, πράγματι, διευκολύνουν το φανατισμό, με ορισμένες επιλογές τους), ο δε Γολέμης προσπάθησε να μας πείσει πως ήταν όλοι έτοιμοι, φιναλίστ και ΕΟΚ, να υποδεχθούν πολύ κόσμο στο Ελληνικό, αλλά εισέπραξαν την άρνηση της Ελληνικής Αστυνομίας!

Η ΕΛ.ΑΣ., προφανώς, σέβεται περισσότερο τη γνώμη των αθλητών, παρά των παραγόντων...

Οι προπονητές των "αιωνίων", Γιώργος Μπαρτζώκας και Αργύρης Πεδουλάκης, κλήθηκαν να μιλήσουν για τεχνικά, αλλά και προσωπικά θέματα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού, για παράδειγμα, φανέρωσε πως έφτασε να... γελάει, από ένα σημείο και πέρα, για τη σύγκριση που του κάνουν με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς: "Μεγάλο μέγεθος ο προκάτοχός μου, και αναμενόμενη η δύσκολη κατάσταση, για μένα. Σταμάτησα να διαβάζω άρθρα και σχόλια, όταν είδα τα πρώτα απαξιωτικά. Μετά, όμως , άρχισα να γελάω με την όλη κατάσταση. Καμία κριτική δεν πρόκειται να μου απαγορεύσει να πάρω χαρά για την κατάκτηση ενός τίτλου. Κι επειδή είναι πολύ επικριτικός ο ελληνικός λαός, τα ίδια θα συμβαίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν, οπότε και θα αποδειχθεί η δουλειά που κάνουμε".

Για τη δική του σύγκριση με τον Ομπράντοβιτς, ο Πεδουλάκης ξεκίνησε από το δόγμα του για τον Σέρβο: "Παραμένει ο κορυφαίος στην Ευρώπη, αυτός που έφτιαξε, μαζί με τους Γιαννακόπουλους, το μύθο του Παναθηναϊκού. Γύρισε όμως η σελίδα, και άλλαξε η ομάδα. Εμειναν μόνο 3 παιδιά που ξέρουν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και δίπλα τους εγώ, σε ρόλο κυματοθραύστη για τους παίκτες. Μου αρέσει ο ρόλος μου. Μας αρέσει και η πίεση, στην προσπάθεια που κάνουμε να γράψουμε μία ολοκαίνουργια πρόταση στο μαυροπίνακα του μπάσκετ".

Για την κατάληξη που θα έχει ο κυριακάτικος τελικός, οι δύο προπονητές ασπάστηκαν ευλαβικά το "50-50", ενώ η πρόσθετη πινελιά του Πεδουλάκη ήταν: "Ολα θα κριθούν από το καθαρό μυαλό, στις κρίσιμες αποφάσεις του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει χαρακτήρα και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση". Η αντίστοιχη επισήμανση του Μπαρτζώκα ήταν: "Προετοιμαζόμαστε για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, την Κυριακή. Θα παίξουν μεγάλο ρόλο η ενέργεια, το πάθος, η καλή μέρα της μίας ή της άλλης ομάδας. Μπορεί να'χουμε κερδίσει δύο φορές τον Παναθηναϊκό, αλλά είναι αφελής όποιος θεωρεί ότι, γι' αυτόν το λόγο, θα μπούμε στο γήπεδο με πλεονέκτημα". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.