Εφοπλιστές: Φορολογήστε μας, αλλά..... λίγο

«Είμαστε πρόθυμοι να μας φορολογήσετε». Τάδε έφη Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στη γενική συνέλευση της Ενωσης.
«Εχουμε ήδη ανακοινώσει στον πρωθυπουργό ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για αύξηση των φορολογικών της εσόδων», ανέφερε ο κ. Βενιάμης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νόμου, επέβαλε για πρώτη φορά φορολογία στα πλοία με ξένη σημαία, τα οποία διαχειρίζονται εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ναυτιλίας για απλοποίηση της γραφειοκρατίας στη νηολόγηση πλοίων με ελληνική σημαία. Σήμερα, για τη νηολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία απαιτούνται 32
υπογραφές.
Ο κ. Βενιάμης (φωτογρ.) απάντησε στην έντονη κριτική που ασκείται στον εφοπλισμό, με κατηγορίες για ανεπαρκή φορολόγηση των κερδών και μη συνεισφορά στην επίλυση του αδιεξόδου της ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος της ΕΕΕ χαρακτήρισε υποκριτικά τα σχόλια, δεδομένου ότι ανάλογα φορολογικά καθεστώτα εφαρμόζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές -και μη- χώρες, όχι μόνο για την εθνική τους ναυτιλία, αλλά και για την προσέλκυση ξένων εφοπλιστικών επενδύσεων.
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και ο ελληνόκτητος στόλος κατέχει την 1η θέση παγκοσμίως με 3.760 πλοία ελληνικών συμφερόντων, ωστόσο μόλις τα 862 πλοία (23%) φέρουν την ελληνική σημαία! Το 2008, ελληνική σημαία έφεραν 980 πλοία και το 2009 1.121 πλοία. Σε παγκόσμια κλίμακα, το ελληνικό νηολόγιο είναι το 7ο μεγαλύτερο στον κόσμο, ως προς τη μεταφορική ικανότητα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.