Δήμαρχε από το "μηδέν μείωση και απολύσεις" πως φτάσαμε στο "μικρότερες δυνατόν απώλειες";

Δήμαρχε Κώστα Λογοθέτη, συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είχες κακές προθέσεις όταν πρόσφερες έγγραφες εγγυήσεις στους εργαζόμενους του Καζίνο περί ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΝ και ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.
Εάν θεωρήσουμε ότι σωστά πιστεύω τις καλές προθέσεις, τρια τινά συμβαίνουν. Είτε οι σύμβουλοι σου και ειδικά ο "γνώστης" μυστικοσύμβουλος και ο όλα τα ξέρω όλα τα σφάζω αντιπρόεδρος, σε παραπλάνησαν, είτε δεν ήξερες και την πάτησες, ή είχες υπερκτιμήσει τις πιθανότητες της -ομολογουμένως αστείας- διεκδίκησης της διαχείρισης της κοινοπραξίας. 
Σε κάθε περίπτωση, δεν άκουσα ούτε μια συγγνώμη προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, ούτε είδα να παραιτούνται οι σύμβουλοι και διοικούντες της Λουτράκι ΑΕ για τις συνεχείς αστοχίες και ανικανότητες (λέγε με διαχείριση, θυγατρική, δίκες, πλαστογραφίες, αποτελέσματα, εργαζόμενοι.....).
Είδα όμως σήμερα να γίνεται συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και να ακούμε ευχολόγια για ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. Δήμαρχε που πήγαν τα μηδέν
μειώσεις και μηδέν απολύσεις;
Εγώ ξέρω ότι και απολύσεις έχουν γίνει, και άλλες απολύσεις έρχονται και μειώσεις της τάξης του
40% προτείνονται, και οι έρμαιοι από βοήθεια εργαζόμενοι παλεύουν σκληρά με τον δήμαρχο να εύχεται για μικρότερες συνέπειες!!!
Εγώ ξέρω ότι όταν ο προηγούμενος διαχειριστής που λυσάξατε να τον αλλάξατε γιατί ίσως έκανε το λάθος να αρνηθεί να απαντήσει θετικά στο έγγραφο αίτημα του δημάρχου για 500.000 "επίδομα" ετησίως, είχε προτείνει μηδενικές απολύσεις, μείωση 30% για τα στελέχη και 15% για τους εργαζόμενους, εντελώς παραβατικά και παράλογα έγινε επέμβαση με την περίφημη επιστολή, με αποτέλεσμα το πάγωμα της διαδικασίας διαπραγματεύσεων. 
Να θυμίσω τότε ότι η μόνη απαίτηση των εργαζόμενων -οι οποίοι είχαν παγώσει προσωρινά τις διαπραγματεύσεις- ήταν να περιμένουν μέχρι να ανακοινωθεί το μνημόνιο 2 με πιθανές αλλαγές στα εργασιακά, και μετά να διαπραγματευτούν με αντιπρόταση για μείωση 12%, έχοντας την πεποίθηση ότι θα συμφωνούσαν κάπου στο 13.50% και μηδέν απολύσεις για το 2012.
Η συνέχεια γνωστή σε όλους. Παρατημένοι και χωρίς διαπραγμευτική ισχύ, παλεύουν με την ευχή για "λιγότερες δυνατόν απώλειες". Υπέροχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.