Κολυμβητήριο Λουτρακίου. Μύθοι και Πραγματικότητες. Αλήθειες και Ψέματα. Μέρος 1ο.

Όταν μιλάμε για το κολυμβητήριο Λουτρακίου, ένα είναι αδιαμφισβήτητο. Ότι είναι ένα έργο που μπορεί να διαφημίσει την περιοχή και μπορεί να προσδώσει προσθετικά οφέλη, όπως αθλητισμό, αθλητικό τουρισμό, διοργανώσεις κλπ.
Από την άλλη πλευρά, έχει αποτελέσει ένα μόνιμο και ισχυρό πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτών, φορέων, συλλόγων και βέβαια των δημοτικών συνδυασμών και των εκπροσώπων των. Αντιπαράθεση που έχει κατά καιρούς μονοπωλήσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, και έχει φτάσει ήδη στο δικαστικό μέγαρο Κορίνθου μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Παύλου και Ε. Κούτμου.
Ακούστηκαν πολλά ένθεν και ένθεν. Είναι όλα αλήθεια; Είναι όλα ψέματα; Είναι ένα μέσο για αντιπολίτευση; Είναι μυθεύματα; Που είναι ο μύθος και που η πραγματικότητα; Ας δούμε....

A. ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. 
Αλήθεια: Το κολυμβητήριο, όντως δεν πληροί τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει με το γράμμα του νόμου, κυρίως γιατί χρειάζεται αδειοδότηση λειτουργίας και να έχει τα πολεοδομικά και υγειονονικά απαιτούμενα. Καταρχήν το κολυμβητήριο για να πάρει άδεια χρήσης (που μπορεί να την πάρει αφού έχει παραδοθεί προς χρήση από τον Αύγουστο του 2011), πρέπει να επανδρωθεί με 7 άτομα κατ' ελάχιστον, μεταξύ των οποίων υπεύθυνος, ναυαγοσώστες και ιατρός υπηρεσία. Ο Δήμος από την μια -δια στόματος Δημάρχου και σχεδόν σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου- επιθυμούν την Δημοτική Λειτουργία (και όχι την μίσθωση), κάτι που φαίνεται αδύνατο αυτή τη στιγμή, λόγω αδυναμίας προσλήψεων. Άρα ούτε να το λειτουργήσει μπορεί, ούτε να το μισθώσει θέλει. Σίγουρα υπάρχουν και οι απαγορεύσεις λόγω των πολεοδομικών απαιτήσεων (συγκοινωνιακός κόμβος, χώρος στάθμευσης κλπ), αλλά εκ όσων γνωρίζω, ελάχιστα κολυμβητήρια στην Ελλάδα πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.
Β. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
Ψέμα: Η Δημοτική αρχή ΕΠΡΕΠΕ από τον Αύγουστο του 2011, όταν και παρέλαβε το κολυμβητήριο για χρήση, να προβεί σε δοκιμαστική λειτουργία με σκοπό τον έλεγχο και την επαλήθευση των τεχνικών και των λειτουργικών προδιαγραφών. Κατόπιν αυτού, να προβεί ΑΜΕΣΑ σε κατάρτιση τεχνοοικονομικής μελέτης και μελέτης βιωσιμότητας, καθώς και ενδεχόμενης πρόσκλησης ενδιαφέροντος. Εφόσον όλα αυτά υπήρχαν τον Οκτώβριο (δεν ήθελε πάνω από 2 μήνες η διαδικασία), θα μπορούσε με ασφάλεια και στοιχεία να συζητηθεί η όποια πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο και να έχουν πάρει θέση οι συνδυασμοί. Απόρροια της απόφασης θα μπορούσε ήδη να λειτουργεί από τον Ιανουάριο και να είχαμε εκμεταλλευτεί ευκαιρίες είτε σε αθλητικό ή σε επιχειρησιακό / τουριστικό επίπεδο. Επίσης, η δημοτική αρχή δεν θα ήταν -για μια ακόμα φορά- έρμαιο και ακολουθητής των εξελίξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.